Feilsøking av statuser som kan tilordnes konverteringssporing

På denne siden gjennomgår vi problemer med og feilsøking av Google Ads-tagger. Hvis du ser etter Google Tag Manager, kan du gå til artikkelen om feilsøking av problemer med Google-tagger.

Hvis du har konfigurert konverteringssporing i Google Ads for å kunne se når annonsene dine fører til verdifulle handlinger, for eksempel kjøp på nettstedet eller anrop til et telefonnummer på nettstedet, kan du bruke flere metoder for å kontrollere om konverteringene registreres på riktig måte. Hvis de ikke gjør det, kan du feilsøke problemer med taggen for konverteringssporing (kodebiten du eller nettredaktøren din har installert på nettstedet). Du kan

• få bekreftet at Google Ads kan «se» taggen og faktisk registrerer konverteringer i kontoen din
  • bruke andre verktøy og metoder for å kontrollere at taggen er installert på riktig sted, og at de rette kodeparameterne benyttes
  • gjennomgå noen vanlige problemer for å sjekke hvorfor konverteringene ikke registreres korrekt

Uansett om du akkurat har opprettet en ny konverteringshandling og installert taggen for konverteringssporing (på nettstedet ditt), eller om du vil få bekreftet eller feilsøkt en eksisterende konverteringshandling, kan du kontrollere den aktuelle sporingsstatusen på Konverteringer-siden i Google Ads-kontoen din. Sånn gjør du det:

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på verktøyikonet Google Ads | tools [Icon] øverst til høyre i kontoen.
  3. Klikk på Konverteringer under Måling.
  4. Finn konverteringshandlingen du vil kontrollere, i Navn-kolonnen i tabellen med konverteringshandlinger. Sjekk så Status-kolonnen i den samme raden.
Hvilken sporingsstatus ser du?