Använda rekommendationer i Editor

Med Editor kan du snabbt tillämpa rekommendationer för att förbättra ditt resultat. Genom att tillämpa rekommendationer ökar du kampanjens optimeringsresultat.

I den här artikeln beskriver vi hur du tillämpar rekommendationer och hittar ditt optimeringsresultat i Google Ads Editor.

Du får också veta hur synkroniseringen mellan Google Ads och Editor påverkar rekommendationerna och hur rekommendationerna bygger på metodtips som du kan följa när du lägger till nytt innehåll.

Anvisningar

1. Tillämpa rekommendationer

Obs!

• En tom eller vit glödlampa lightbulb indikerar tillgängliga rekommendationer.
  • En helfärgad eller blå glödlampa indikerar tillämpade rekommendationer.
  • En glödlampa med en orange cirkel Lightbulb Toggle [icon] indikerar tillämpade rekommendationer som har en ny uppdatering via Hämta senaste ändringar.
    • Anta till exempel att du har tillämpat en rekommendation om att öka budgeten till 200 kronor. Du väljer Hämta senaste ändringar som upptäcker att rekommendationen har uppdaterats till 300 kronor sedan sist. I det här fallet behåller Editor den ursprungliga budgeten på 200 kronor som du angav och informerar dig om att rekommendationen har uppdaterats (genom att visa den här ikonen).

När det finns nya rekommendationer för objekt visas den här glödlampan lightbulb i Editor.

1. Klicka på glödlampan lightbulb för att se en beskrivning av rekommendationen.
  2. Klicka på Visa för att se mer information om rekommendationen.
  3. Klicka på Använd för att aktivera rekommendationen i ditt konto.
  4. När du har klickat på Använd ser glödlampan ut så här: .
  5. Om du vill ångra en rekommendation klickar du på glödlampan och sedan på Tillämpa inte.

Du kan se alla rekommendationer på typlistan i ditt Editor-konto eller genom att klicka på länken vid optimeringsresultatet i redigeringspanelen för konton och kampanjer.

1. Utöka listan genom att klicka på Rekommendationer på typlistan.
  2. Då visas en utökad lista över de typer av rekommendationer som finns i ditt konto och en översiktssida med alla rekommendationer.
  3. Dubbelklicka på en rekommendationstyp i tabellen eller klicka på en rekommendationstyp för att se rekommendationer per konto, kampanj och annonsgrupp.
    • Om du till exempel klickar på Lägg till responsiva sökannonser visas en lista över responsiva sökannonser som du rekommenderas att skapa, inklusive rubrik och beskrivningstext.
    • Kolumnerna Ökning av kontoresultat och Ökning av kampanjresultatet visar den procentuella ökningen av optimeringsresultatet av att tillämpa varje rekommendation.
  4. Om du vill tillämpa enskilda rekommendationer väljer du dem på listan och klickar på Använd.
    • När du har tillämpat dem visas en blå glödlampa i statuskolumnen för rekommendationen.
    • Tillämpade rekommendationer visas även på motsvarande plats i Editor, märkta med en blå glödlampa . Om du till exempel har skapat responsiva sökannonser visas en lista över nya annonser med en blå glödlampa på sidan Responsiva sökannonser. Klicka på Visa tillämpad rekommendation för att öppna sidan.
  5. Du kan ångra rekommendationer genom att välja objekten med en blå glödlampa på listan och klicka på Tillämpa inte.

2. Hitta ditt optimeringsresultat

Konton och kampanjer

Du hittar optimeringsresultatet för konton och kampanjer i redigeringspanelen till höger om datatabellen.

1. Klicka på Konton på typlistan och välj ett konto för att se dess optimeringsresultat. Kontots optimeringsresultat visas i redigeringspanelen och rutnätsvyn.
    • Om du klickar på Visa rekommendationer öppnas översiktssidan för rekommendationer. Obs! Detta går även att göra på fliken Kampanjer. När du dubbelklickar på ett konto visas automatiskt information om kontots kampanjer på översiktssidan. Om du vill se information om flera konton samtidigt kan du välja dem, högerklicka och välja Kopiera urval till trädvy.
    • Resultatet är en kombination av optimeringsresultatet för alla kampanjer i ditt konto.
  2. Klicka på Kampanjer på typlistan och välj en kampanj för att se dess optimeringsresultat. Kampanjens optimeringsresultat visas även i redigeringspanelen.
  3. Välj flera konton eller kampanjer för att se det kombinerade optimeringsresultatet för dessa objekt.

Sidan Rekommendationer

Du kan även se optimeringsresultatet ovanför datatabellen på rekommendationssidorna.

1. Klicka på Rekommendationer på typlistan. Översiktssidan för dina rekommendationer visas i datavyn.
  2. Ovanför datatabellen ser du optimeringsresultatet för det nedladdade kontot eller den nedladdade kampanjen som har valts. Om du till exempel väljer ett konto visas optimeringsresultatet för alla nedladdade kampanjer, inte för hela kontot.

3. Redigera en rekommendation i dess sammanhang

Du kan redigera detaljerna i rekommendationerna efter att de har tillämpats.

1. Tillämpa en rekommendation
  2. Gå till avsnittet för det aktuella objektet.
    • Om rekommendationen till exempel är att lägga till ett sökord går du till sökordsavsnittet via typlistan.
  3. Redigera valfria fält för objektet.

4. Se till att rekommendationerna i Editor matchar Google Ads

Eftersom du regelbundet får nya rekommendationer i Google Ads kan det hända att rekommendationerna i Editor blir inaktuella. Om du tillämpar rekommendationer i Editor måste du göra det strax efter att ha laddat ned din kontodata.

Om du tillämpar en rekommendation i Editor som inte längre är tillgänglig i Google Ads visas raden med den rekommendationen överkryssad i datatabellen nästa gång du synkroniserar med Google Ads.

5. Använda rekommendationer för att införa metodtips

Rekommendationer kan hjälpa dig att förbättra innehållet du lägger till i Editor. Om du till exempel skapar en ny annons med två rader rubriktext och en rad beskrivningstext kan du få ett förslag om att lägga till en tredje rad med rubriktext och en andra rad med beskrivningstext. Förslaget bygger på Googles rekommenderade metoder för textannonser.

Tidigare kan dessa förslag ha visats som felmeddelanden i stället för rekommendationer. De anpassade regler som styr vissa av felmeddelandena har ersatts av rekommendationer.