Google Ads Editor version 1.3

Läs mer om nya funktioner och uppdateringar i versionsinformationen från den 9 april 2020 för Google Ads Editor version 1.3. Ladda ned den senaste versionen av Google Ads Editor.

Nya funktioner

Optimeringsresultat

När du väljer flera kampanjer eller konton i rutnätet och redigeringsrutan visar Google Ads Editor ett kombinerat resultat, så kallat optimeringsresultatet, i redigeringsrutan bredvid ditt kund-id. Du kan välja enskilda kampanjer när du vill se deras individuella optimeringsresultat. Läs mer om optimeringsresultat

Dölja avsnitt som inte går att välja i redigeringspanelen

Numera döljs avsnitt som inte går att använda med det aktuella valet i redigeringspanelen i Editor. Exempelvis döljs avsnittet Appinställningar i vyn Kampanjer om valet inte innehåller några appkampanjer. Videoinställningarna döljs om valet inte innehåller några videokampanjer. Den här ändringen gör det enklare att navigera på panelen och minskar rullningen.

Öppna redigeringsrutan i nytt fönster

Nu kan redigeringspanelen öppnas som ett separat popup-fönster som heter Redigera valda kampanjer. Du kan ändra storlek på och placera fönstret hur du vill. Fler kolumner kan visas samtidigt i det separata fönstret.

Lägga till konton, kampanjer och annonsgrupper i kontoträdet

Nu kan du lägga till en anpassad uppsättning konton, kampanjer eller annonsgrupper i kontoträdpanelen.

1. Öppna sidan Konton, Kampanjer eller Annonsgrupper och markera rutan bredvid en eller flera rader i datatabellen.
  2. Högerklicka på en av markeringsraderna och välj Kopiera markering till trädvy.
  3. Nu visas objekten från dessa rader tillsammans med de överordnade kampanjerna/annonsgrupperna i kontoträdet.

Du kan också dubbelklicka på en rad i rutnätet (i valfri vy) så hoppar kontoträdet till radens överordnade.

Gå till det första felet, varningen och informationen

Nu kan du klicka på ikonerna i översiktsdelen av felpanelen längst ned. När du klickar på en av de här ikonerna visas det första felet, varningen eller informationen, beroende på vilken ikon du klickade på. Ikonerna fungerar på samma sätt som flikar på redigeringspanelen.

Utfasat

Borttaget stöd för gamla universella appkampanjer

Äldre universella appkampanjer har migrerats. Google Ads Editor version 1.3 har inte längre stöd för UAC. Det går inte längre att ta bort annonstextfält, bildfält och videofält i kampanjvyn.

Uppdaterat

Discovery-karusellannonser

Discovery-karusellannonser stöds nu fullt ut i Google Ads Editor.

Delade budgetar

Delade budgetar stöds nu helt och hållet i Google Ads Editor. Du kan skapa, redigera, ta bort och byta kampanjer från en delad budget till en annan.

Uppmaningsfält för bumperannonser och inte överhoppningsbara annonser

Nu hittar du fält för uppmaningar och rubriker i bumperannonser och videoannonser som inte är överhoppningsbara.

HTML5-fält i appinstallationsannonser

Nu har Google Ads Editor stöd för HTML5-fält i appinstallationsannonser. Tidigare var du tvungen att ladda upp tillgångstypen manuellt i användargränssnittet. Nu är det enklare och effektivare att överföra HTML5-filer.

I nya displaykampanjer och smarta displaykampanjer används som standard mål-CPA med budgivningen inställd på betalning för konverteringar

Om ditt konto är inställt på konverteringsspårning ställs budgivningen för dina nya displaykampanjer och smarta displaykampanjer automatiskt in på mål-CPA med betalning för konverteringar. Du kan alltid ändra den här budstrategin senare.

Om ditt konto inte är inställt på konverteringsspårning eller inte är kvalificerat för mål-CPA används manuell CPC i dina nya displaykampanjer.