Google Ads Editor version 1.0

Följande funktioner är nu tillgängliga i Google Ads Editor version 1.0. Ladda ned den senaste versionen av Google Ads Editor.

Stöd för flera konton

Välj och öppna flera konton i ett fönster och gör ändringar i alla samtidigt.

Smidig redigering

Gör ändringar snabbare med en uppdaterad och mer avskalad layout med utrymme för lugn produktivitet.

Fullt stöd för videoannonser som inte är överhoppningsbara

Google Ads Editor har nu stöd för in stream-videokampanjer, annonsgrupper och annonser som inte är överhoppningsbara. Läs mer om videoannonsformat.

Uppdateringar för anpassade regler

Den här versionen av Google Ads Editor innehåller fem nya anpassade regler. De nya reglerna kan göra dig uppmärksam på om

• det inte finns några responsiva sökannonser i en söknätverkskampanjs annonsgrupp (när annonsgruppen redan innehåller minst en aktiverad utökad textannons)
  • en videokampanj (som inte är en TrueView for Action-kampanj) inte är inriktad på Googles videopartner
  • en Video Discovery-annonsgrupp är inriktad på ett sökord eller ett ämne
  • en TrueView-kampanj endast är inriktad på YouTube-sökning, men bara har TrueView in stream-videoannonser
  • en videokampanj har ett start- och slutdatum, men använder en genomsnittlig daglig budget.

Läs om hur du använder anpassade regler.

Indikator för annonsstyrka

När du granskar dina responsiva sökannonser i Google Ads Editor visas nu kolumnen Annonsstyrka, som tillskriver alla dina annonser ett kvalitetsbetyg. Håll muspekaren över en annons betyg för att få förslag på hur du kan förbättra kvaliteten på den annonsen. Obs! Den här funktionen är för närvarande endast tillgänglig på engelska. Läs mer om responsiva sökannonser.

Maximera konverteringar för TrueView for Action-kampanjer

Budstrategin Maximera konverteringar för TrueView for Action-kampanjer stöds nu i Google Ads Editor. Läs mer om hur du skapar en TrueView for Action-kampanj.

Maximera konverteringar för displaykampanjer

Budstrategin Maximera konverteringar är nu tillgänglig för displaykampanjer och smarta displaykampanjer. Läs mer om budstrategin Maximera konverteringar.

Nytt stöd för appkampanjer

För appkampanjer stöder denna version av Google Ads Editor

• tillgångar på kampanjnivå samt annonsgrupper och annonser
  • budstrategierna Målavkastning på annonsutgift (ROAS), Maximera konverteringar och Målkostnad per åtgärd (CPA)
  • optimeringsmålet för värdet av köp i app (om det används tillsammans med budstrategin för mål-CPA).

Läs mer om appkampanjer.

Målgruppsinriktning i smarta displaykampanjer

Målgruppsinriktning (inklusive möjligheten att utesluta målgrupper) är nu tillgänglig i smarta displaykampanjer. Läs mer om smarta displaykampanjer och hur du utesluter vissa målgrupper från din inriktning.

Bumperkampanjer är nu videokampanjer

Bumpervideokampanjer är nu helt enkelt videokampanjer som använder en manuell budstrategi för kostnad per tusen exponeringar (Manuell CPM). Om du vill kan du ändra budstrategin till Målkostnad per tusen exponeringar (Mål-CPM), vilket gör att du kan lägga till in stream-annonser i dessa kampanjer. Läs mer om videoannonsformat.

Meddelandetillgångar

Den här versionen av Google Ads Editor har fullt stöd för meddelandetillgångar. Läs mer om meddelandetillgångar.