Shopping-campagnes in Google Ads Editor

Met Google Ads Editor kunt u Shopping-campagnes maken en beheren, en uw campagne-instellingen en de gekoppelde productgroepen (ofwel productpartities of Shopping-criteria) updaten.

Een Shopping-campagne maken en bewerken

1. Selecteer in de accountstructuur het account waarin u de Shopping-campagne wilt weergeven.
  2. Selecteer in de typenlijst de optie Campagnes.
  3. Klik op de knop Campagne toevoegen boven de gegevensweergave.
  4. Selecteer de nieuwe campagne in de gegevensweergave.
  5. Kies Shopping in het dropdownmenu Campagnetype in het bewerkingspaneel en breng eventueel andere wijzigingen aan.
Opmerking: De verkoper-ID en het land van verkoop zijn verplicht (u kunt deze vinden op het tabblad Shopping-instellingen in het bewerkingspaneel).

Een productgroep maken en bewerken

1. Selecteer in de accountstructuur de advertentiegroep waarin u de Shopping-campagne wilt weergeven.
  2. Selecteer Zoekwoorden en targeting > Productgroepen in de typenlijst.
  3. Gebruik de tool Meerdere wijzigingen aanbrengen om productgroepen toe te voegen.
  4. Selecteer in het bewerkingspaneel een type voor de productgroep (Beschikbaar voor bieden, Uitgesloten of Onderverdeling) en breng eventueel andere wijzigingen aan.

U kunt ook Shopping-campagnes maken en bewerken door uw wijzigingen te importeren via een csv-bestand.

Meer informatie over Shopping-campagnes in het Helpcentrum van Google Ads.