Innstillinger for annonsegrupper i Displaynettverket

Google Ads Editor versjon 1.8 har støtte for de nyeste oppdateringene av publikumsmålretting. Tidligere versjoner av Google Ads Editor har ikke støtte for de nye målrettingsmetodene. Hvis du vil unngå at det oppstår feil når du laster ned, ser på og tilordner målgrupper, anbefaler vi at du oppgraderer til Google Ads Editor versjon 1.8.

Hver annonsegruppe har tre innstillinger for Displaynettverket: fleksibel rekkevidde, tilpasset budtype for Displaynettverket og optimalisering av målretting. Du kan se eller endre innstillingene for en annonsegruppe i Displaynettverket i Annonsegrupper-fanen.

Fleksibel rekkevidde

Med denne innstillingen angir du hvor bredt annonsegruppen kjører i Displaynettverket. Hvis du vil se eller endre alternativene for fleksibel rekkevidde for én eller flere annonsegrupper, velger du Annonsegrupper i typelisten, velger annonsegruppene og klikker på Fleksibel rekkevidde-fanen.

I «Fleksibel rekkevidde»-panelet kan du velge mellom følgende alternativer for målretting mot Displaynettverket: plasseringer, emner, målgrupper, kjønn, aldersgruppe, foreldrestatus og husstandsinntekter.

To innstillinger er tilgjengelige for hvert alternativ:

• Målretting: Annonsene dine målrettes basert på metoden du har valgt. Hvis du for eksempel velger «Målretting» for plasseringer, vises annonsen din bare hvis det finnes samsvar med en av plasseringene du målretter annonsene mot.
  • Observasjon: Hvis du velger denne innstillingen, kan annonsene dine bli vist basert på andre målrettingsmetoder du har lagt til, men du kan også legge inn bud for å øke sjansene for å oppnå visninger.

Du kan lese mer om disse innstillingene i brukerstøtten for Google Ads.

For hvert målrettingsalternativ (plasseringer, emner, målgrupper, kjønn, aldersgruppe, foreldrestatus og husstandsinntekter) kan du klikke på pilene i «Fleksibel rekkevidde»-panelet for å endre målrettingsalternativet.

Tilpasset budtype for Displaynettverket

Hvis annonsegruppen din inneholder ulike budtyper (søkeord, plasseringer, emner, målgrupper, kjønn eller aldersgrupper), velger du hvilke bud du skal bruke i Displaynettverket, med innstillingen Tilpasset budtype for Displaynettverket.

Hvis du lar være å velge budtype, eller hvis budtypen ikke er relevant for annonsegruppen (f.eks. hvis du velger «Emner», men annonsegruppen ikke har egne bud for emner), gjelder standardbudene for annonsegruppen.

Du kan likevel angi andre budtyper, selv om du angir en budtype. Hvis du for eksempel har valgt «Emner» som budtype, kan du også angi plasserings- og søkeordbud. Disse budene blir ikke brukt for annonsevisning, men de kan bli brukt hvis du velger en annen tilpasset budtype.

Optimalisering av målretting

Med Optimalisering av målretting-innstillingen på Annonsegrupper-fanen kan du velge aggressiv eller konservativ målretting, eller du kan slå av Bannerkampanjeoptimereren for annonsegrupper.

Innholds- kontra målgruppesøkeord

I redigeringspanelet for bannerkampanjer kan du velge å aktivere eller deaktivere innholdssøkeord. Hvis du aktiverer innholdssøkeord, blir annonsene dine vist for målgrupper ut fra innholdet på siden de ser på, mens målgruppesøkeord blir vist for målgrupper ut fra nettleserloggen deres.  Anbefalt innstilling er målgruppesøkeord. Finn ut mer om søkeord for bannerkampanjer.

Merk
Fra og med januar 2017 er annonser fra banner- og videoannonsegrupper uten målrettingsmetode kvalifisert for å vises i Google Displaynettverk og på YouTube. I en periode fra 18. januar blir eksisterende annonsegrupper uten målretting automatisk satt på pause for å holde tilbake annonser du kanskje ikke ønsker å vise. Dette skjer bare én gang. Etter dette må du selv sette annonsegrupper som ikke er klare for annonsevisning, på pause. Finn ut hvordan du setter annonsegruppene dine på pause eller gjenopptar dem.

Alle de tre innstillingene for annonsegrupper i Displaynettverket tas med i HTML-, AES- og AEA-eksportfiler. Innstillingene for fleksibel rekkevidde, optimalisering av målretting og tilpasset budtype for Displaynettverket tas med i eksport- og importfiler i CSV-format.