Avancerade webbadressändringar

Om du behöver redigera flera måladresser snabbt är verktyget Avancerade webbadressändringar ett enkelt sätt att ändra slutliga webbadresser, slutliga mobilwebbadresser och spårningsmallar. Med detta verktyg kan du

• ändra alla markerade webbadresser till en ny webbadress
  • lägga till text i alla markerade webbadresser
  • ta bort en angiven parameter från alla markerade webbadresser.
Så här ändrar du webbadresser:
  1. Markera alla objekt som du vill redigera. Välj till exempel Annonser > Utökade textannonser om du vill redigera textannonsernas slutliga webbadresser.
  2. Markera de rader som du vill redigera i datavyn. Om du vill filtrera datavyn så att du ser färre rader kan du använda trädvyn eller avancerad sökning.
  3. Välj Redigera > Ändra webbadresser.
  4. Välj en webbadresstyp på rullgardinsmenyn Utför åtgärd i.
  5. Gör önskade ändringar.
  6. Klicka på Ändra webbadresser.
Lägga till flera webbadresser samtidigt

I Google Ads Editor kan du lägga till flera slutliga webbadresser och slutliga mobilwebbadresser samtidigt i ett objekt. Det går dock inte att göra detta i dialogrutan Ändra webbadresser. Använd i stället verktyget Gör flera ändringar samtidigt högst upp i datavyn. Gör så här:

• Markera objekten som du vill redigera på typlistan och i datavyn.
  • Klicka på Gör flera ändringar samtidigt.
  • Klistra in ändringarna från ett kalkylark. Du kan också ange informationen manuellt genom att lägga till kolumner för berörda objekt (som sökord eller annonsgrupper) och kolumner för Slutlig webbadress eller Slutlig mobilwebbadress via rullgardinsmenyerna för kolumner.
  • Om du anger informationen manuellt fyller du i fälten och anger sedan webbadresser för varje rad i ett enstaka fält, avgränsade med blanksteg. (Åtgärden fungerar inte om du avgränsar webbadresserna med semikolon.)
  • Klicka på Bearbeta.

Exempel

Sökord Slutlig webbadress Slutlig mobilwebbadress
keyword1 http://a.com http://b.com http://c.com http://d.com
keyword2 http://a.com http://d.com http://b.com http://c.com