Geavanceerd zoeken

Met de functie 'Geavanceerd zoeken' kunt u in een account zoeken naar items die voldoen aan de door u opgegeven criteria.

Filters toepassen om uw zoekopdracht te beperken

Selecteer in het dropdownmenu in het vak voor geavanceerd zoeken het filter dat u wilt toepassen.

U kunt de resultaten beperken tot verschillende items, bijvoorbeeld campagnetype, biedstrategie, bovenliggende velden zoals status van de advertentiegroep, bewerkte items, items met fouten enz. U kunt ook de accountstructuur en de typenlijst in de linkerzijbalk filteren, zodat alleen specifieke soorten campagnes, advertentiegroepen en elementtypen worden weergegeven.

Verder kunt u met de rechtermuisknop op een filter klikken om verschillende acties uit te voeren, zoals filters kopiëren, bewerken of verwijderen, of filters opslaan als aangepaste regels. Wanneer u tekst invoert in de zoekbalk, verschijnen er bovendien op basis van wat u typt filtersuggesties in het dropdownmenu.

Opmerking: Vanaf Google Ads Editor 1.6 kunt u exacte zoekopdrachten uitvoeren door de zoektermen tussen aanhalingstekens te plaatsen of door te klikken op Tools > Instellingen > Downloaden en weergeven > Exact zoeken gebruiken in het zoekvak.

Dit zijn enkele manieren waarop u filters kunt gebruiken voor uw zoekopdrachten:

Voorbeeld: meerdere filters

Als u op zoek bent naar zeer specifieke resultaten, kunt u meerdere filters toepassen. Stel dat u alle campagnes in het zoeknetwerk wilt vinden die gebruikmaken van een biedstrategie op basis van een handmatig CPC-bod.

1. Selecteer in de structuurweergave de campagne waarin u wilt zoeken.
  2. Klik op het vak voor geavanceerd zoeken en selecteer Campagnetype.
  3. Vink het selectievakje naast Zoeken aan.
  4. Klik in de zoekbalk naast het filter dat u zojuist heeft gemaakt en selecteer Type biedstrategie.
  5. Vink het selectievakje naast Handmatig CPC-bod aan en klik op Toepassen.

Voorbeeld: 'tussen'-filters

Stel dat u alle campagnes wilt vinden met een CPA-bod tussen € 1 en € 4. U doet dan het volgende:

1. Selecteer Alle campagnes in het filter van de structuurweergave.
  2. Klik op het vak voor geavanceerd zoeken en selecteer CPA-bod.
  3. Selecteer in het dropdownmenu dat wordt weergegeven de optie is kleiner dan of gelijk aan <= en geef '4' op.
  4. Klik op Toepassen.
  5. Klik naast het filter dat u net heeft gemaakt op het vak voor geavanceerd zoeken en selecteer CPA-bod in het dropdownmenu.
  6. Selecteer in het volgende dropdownmenu de optie is groter dan of gelijk aan >= en geef '1' op.
  7. Klik op Toepassen.

Voorbeeld: 'bevat geen van'-filters

Stel dat u alle uitgebreide tekstadvertenties wilt vinden waarin een bepaald woord niet voorkomt in de kop.

1. Selecteer Uitgebreide tekstadvertenties in de typenlijst.
  2. Klik op het vak voor geavanceerd zoeken en selecteer Kop 1.
  3. Selecteer Bevat geen van -: en geef het gewenste woord op.
  4. Klik op Toepassen.

Voorbeeld: 'bevat een aantal onderliggende items'-filters

Stel dat u alle advertentiegroepen wilt vinden die minder dan 5 goedgekeurde zoekwoorden bevatten.
  1. Selecteer in de lijst met typen de optie Advertentiegroepen.
  2. Typ 'aantal' in het vak voor geavanceerd zoeken en klik in het dropdownmenu op Functie : AANTAL(...).
  3. Vouw Zoekwoorden en targeting uit in het venster dat wordt weergegeven en vink het vakje naast Zoekwoorden aan.
  4. Klik op Volgende om een ​​filter te starten dat beperkt welke zoekwoorden worden geteld.
  5. Selecteer Goedkeuringsstatus in het dropdownmenu.
  6. Vink in het volgende dropdownmenu het vakje naast Goedgekeurd aan en klik op Toepassen.
  7. Druk op Enter of de pijl-rechts om de functie te voltooien.
  8. Selecteer de optie is kleiner dan < en geef '5' op.
  9. Klik op Toepassen.

Meer informatie over het gebruik van functies

Een zoekopdracht opslaan voor hergebruik

Nadat u een zoekopdracht heeft opgegeven, klikt u op het icoon Opslaan Save Icon en voert u een naam in voor de opgeslagen zoekopdracht. Als u de opgeslagen zoekopdracht wilt gebruiken, klikt u op het vak voor geavanceerd zoeken en selecteert u de naam van de zoekopdracht. U kunt ook sneltoetsen maken om een zoekopdracht opnieuw uit te voeren.

Zoeken op afbeelding

U kunt naar advertenties met dezelfde afbeelding zoeken door een advertentie of afbeelding te kiezen en vervolgens Tools en Advertenties met geselecteerde afbeeldingen weergeven... te selecteren.