Google Ads Editor version 1.8

Läs mer om nya funktioner och uppdateringar i versionsinformationen från november 2021 för Google Ads Editor version 1.8. Ladda ned den senaste versionen av Google Ads Editor.

Nya funktioner

Översiktssida

Den nya översiktsvyn i Google Ads Editor liknar översiktssidan i Google Ads Editor-gränssnittet online.

Vyn Tillämpa automatiskt för rekommendationer

Med den nya vyn Tillämpa automatiskt under Rekommendationer kan du aktivera och inaktivera automatisk tillämpning av särskilda typer av rekommendationer. Läs mer om hur du tillämpar rekommendationer automatiskt i Google Ads

Stöd för tillgångsbaserade samtalstillgångar

Google Ads Editor har nu fullt stöd för tillgångsbaserade samtalstillgångar, även kallade samtalstillgångar (uppgraderade).

Stöd för tillgångsbaserade pristillgångar

Google Ads Editor har nu fullt stöd för tillgångsbaserade pristillgångar, även kallade pristillgångar (uppgraderade).

Stöd för tillgångsbaserade hotellinformationstillgångar

Google Ads Editor har nu fullt stöd för tillgångsbaserade hotellinformationstillgångar, även kallade hotellinformationstillgångar (uppgraderade).

Stöd för tillgångsbaserade apptillgångar

Google Ads Editor har nu fullt stöd för tillgångsbaserade apptillgångar, även kallade apptillgångar (uppgraderade).

Displaykampanjer i Gmail är nu skrivskyddade

Det går inte längre att skapa displaykampanjer i Gmail (men befintliga kampanjer kan fortfarande redigeras). Det går inte att skapa nya annonsgrupper med den här kampanjtypen (men befintliga annonsgrupper kan fortfarande redigeras). Annonser för kampanjtypen kan inte skapas eller redigeras. Endast raderade, pausade/återaktiverade och etiketter kan ändras.

Uppdaterat visningsläge för statistik om rekommendationer

Nu kan du välja upp till fyra sätt att visa statistik om rekommendationer (till exempel exponeringar eller klick per vecka):

• Aktuellt (utan rekommendationen)
  • Uppskattat (med rekommendationen)
  • Ökning (absolut skillnad mellan aktuellt och uppskattat resultat)
  • Procentuell ökning (procentuell skillnad)

Rekommendation av typen Uppgradera matchningstyp för exakt matchat sökord

När du tillämpar rekommendationen Uppgradera dina befintliga sökord till bred matchning i Google Ads Editor uppdateras nu exakt matchade sökord utöver frasmatchade sökord och modifierare för bred matchning (MBM).

Stöd för fler rekommendationstyper

Nu har Google Ads Editor stöd för följande rekommendationstyper:

• Använd inriktningsexpansion
  • Annonsgrupperna innehåller inte några sökord
  • Skapa annonser i tomma annonsgrupper
  • Flytta outnyttjade budgetar
  • Lägg till responsiva displayannonser

Uppdaterad inloggningsprocess

Inloggningsprocessen kräver inte längre att du kopierar och klistrar in en token från webbläsaren i Google Ads Editor. När du har loggat in i webbläsaren öppnas Google Ads Editor automatiskt.

Snart kommer processen för att logga in i Google Ads Editor att ändras. Ta reda på vad du behöver göra för att förbereda dig på ändringarna

Konverteringssignaler för särskilda rekommendationer

Flera rekommendationstyper visas nu i avsnittet Exempel på vanliga signaler i redigeringsrutan.

Annonsstyrka för Discovery

Google Ads Editor stöder nu annonsstyrkeindikatorn för Discovery-annonser och Discovery-karusellannonser.

Obs! Efter nedladdning visas alla annonser med annonsstyrkan Väntande. Kör verktyget Kontrollera annonsstyrka för att hämta detaljerad information om annonsstyrka.

Anpassad regel: Smart Bidding-kampanjer med frasmatchade och exakt matchade sökord

Google Ads Editor visar varningar i nya aktiva annonsgrupper i pågående sökkampanjer som använder Smart Bidding (Mål-CPA, Mål-ROAS, Maximera konverteringar, Maximera konverteringsvärde) och innehåller aktiva frasmatchade och exakt matchade sökord. Vi rekommenderar att du ändrar alla sådana sökord till bred matchning.

Obs! Varningarna visas bara för nya annonsgrupper för att förhindra dubbletter med rekommendationen Uppgradera sökord till bred matchning.

Uppdaterad innehållsinriktning i videoåtgärdskampanjer

Google Ads Editor visar varningar i aktiva annonsgrupper i pågående videokampanjer som syftar till att generera konverteringar och som innehåller aktiva sökord, ämnen, placeringar, appar, appkategorier, YouTube-videor, YouTube-kanaler och videogrupperingar. Vi rekommenderar att du tar bort alla dessa typer av kriterier.

Uppdaterad målgruppsinriktning

För annonsgrupper med nya typer av målgruppsinriktning, som Målgrupp (grupperad), kan du välja vilken grupperad målgrupp du vill inrikta dig på. För nya grupper kan du välja om annonsgruppen ska använda grupperad inriktning eller de äldre målgruppssegmenten.

Rekommendationer om mål-CPA för display-, videoåtgärds- och Discovery-kampanjer

För vissa konton kan Google visa rekommendationer om mål-CPA-bud för nya display- och Discovery-kampanjer och videoåtgärdskampanjer (kallas även Video – Få fler konverteringar). När du skapar en ny kampanj med någon av dessa typer fyller Editor automatiskt CPA-budet med det rekommenderade värdet om det är tillgängligt. Värdet visas också i dialogrutan för redigering av budstrategin.