Google Ads Editor versie 1.8

Meer informatie over de nieuwe functies en updates in Google Ads Editor versie 1.8 (release november 2021) Download de nieuwste versie van Google Ads Editor.

Nieuwe functies

Overzichtspagina

Er is een nieuwe weergave gemaakt in Overzicht in Google Ads Editor. Deze weergave lijkt op de overzichtspagina in de online interface van Google Ads Editor.

Weergave Automatisch toepassen onder Aanbevelingen

Met Automatisch toepassen, een nieuwe weergave onder Aanbevelingen, kunt u automatische toepassing van bepaalde aanbevelingstypen aan- of uitzetten. Meer informatie over hoe u aanbevelingen automatisch toepast in Google Ads

Ondersteuning voor op componenten gebaseerde belcomponenten

Google Ads Editor biedt nu ondersteuning voor op componenten gebaseerde belcomponenten (ook wel Belcomponenten (geüpgraded)).

Ondersteuning voor op componenten gebaseerde prijscomponenten

Google Ads Editor biedt nu ondersteuning voor op componenten gebaseerde prijscomponenten (ook wel Prijscomponenten (geüpgraded)).

Ondersteuning voor op componenten gebaseerde componenten voor hotel-highlights

Google Ads Editor biedt nu ondersteuning voor op componenten gebaseerde componenten voor hotel-highlights (ook wel Componenten voor hotel-highlights (geüpgraded)).

Ondersteuning voor op componenten gebaseerde app-componenten

Google Ads Editor biedt nu ondersteuning voor op componenten gebaseerde app-componenten (ook wel App-componenten (geüpgraded)).

Gmail-campagnes in het Display Netwerk zijn nu alleen-lezen

Gmail-campagnes in het Display Netwerk maken wordt niet meer ondersteund (hoewel bestaande campagnes nog wel kunnen worden bewerkt). Bovendien kunnen er geen nieuwe advertentiegroepen onder dit campagnetype worden gemaakt (bestaande advertentiegroepen kunnen nog wel worden bewerkt). Er kunnen voor dit campagnetype ook geen advertenties worden gemaakt of bewerkt. (Alleen verwijderde, onderbroken/niet-onderbroken en labels kunnen worden gewijzigd.)

Update van weergave van aanbevelingsstatistieken

Voor aanbevelingen kunt u nu maximaal 4 manieren kiezen om statistieken te tonen (bijvoorbeeld wekelijkse vertoningen, wekelijkse klikken):

• Huidig (aanbeveling niet toegepast)
  • Geschat (voorspeld met aanbeveling toegepast)
  • Verhoging (absoluut verschil tussen huidig en geschat)
  • Percentuele verhoging (percentageverschil)

Aanbeveling van het type Zoektype upgraden voor exact zoekwoord

Als u de aanbeveling 'Uw bestaande zoekwoorden upgraden naar breed zoeken' toepast in Google Ads Editor, worden de exacte zoekwoorden en de modifier voor breed zoeken (BMM) nu geüpdatet.

Ondersteuning voor meer typen aanbevelingen

Google Ads Editor ondersteunt nu de volgende typen aanbevelingen:

• Targetinguitbreiding gebruiken
  • Advertentiegroepen bevatten geen zoekwoorden
  • Advertenties maken in lege advertentiegroepen
  • Niet-gebruikte budgetten verplaatsen
  • Responsieve display-advertenties toevoegen

Inlogproces geüpdatet

Voor het inlogproces hoeft u niet meer een token uit uw browser te kopiëren en in Google Ads Editor te plakken. Als u heeft ingelogd in de browser, gaat Google Ads Editor automatisch verder.

Binnenkort worden er wijzigingen aangebracht in het inlogproces voor Google Ads Editor. Klik hier voor meer informatie over wat u moet doen om deze wijzigingen een stap voor te blijven.

Conversiesignalen voor bepaalde aanbevelingen

Er worden nu verschillende typen aanbevelingen getoond in het gedeelte 'Voorbeelden van belangrijkste signalen' in het bewerkingsdeelvenster.

Effectiviteit van advertentie voor Discovery

Google Ads Editor ondersteunt nu de indicator voor Effectiviteit van advertentie voor Discovery-advertenties en Discovery-carrouseladvertenties.

Opmerking: Na de download wordt de effectiviteit van alle advertenties getoond als In behandeling. Voer de tool 'Effectiviteit van advertentie controleren' uit om gedetailleerde informatie over de effectiviteit van de advertentie te zien.

Aangepaste regel: Slim bieden-campagne met woordgroepen of exacte zoekwoorden

Google Ads Editor voegt meldingen toe aan nieuwe actieve advertentiegroepen in actieve campagnes in het zoeknetwerk die Slim bieden gebruiken (waaronder Doel-CPA, Doel-ROAS, Aantal conversies maximaliseren, Conversiewaarde maximaliseren) en actieve zoekwoorden bevatten van het zoektype woordgroep of exact zoeken. We raden u aan al deze zoekwoorden te wijzigen in brede zoekwoorden.

Opmerking: Deze meldingen zijn beperkt tot nieuwe advertentiegroepen om dupliceren met 'Zoekwoorden upgraden naar breed zoeken' te voorkomen. Dit is een aanbeveling die ook door Editor wordt ondersteund.

Updates van contenttargeting in video-actiecampagnes

Google Ads Editor voegt meldingen toe aan actieve advertentiegroepen voor actieve videocampagnes (conversies genereren) met actieve zoekwoorden, onderwerpen, plaatsingen, mobiele apps, mobiele-app-categorieën, YouTube-video's, YouTube-kanalen of videoline-ups. We raden u aan al deze criteria te verwijderen.

Updates voor doelgroeptargeting

Voor advertentiegroepen die nieuwe typen doelgroeptargeting gebruiken, zoals targeting op doelgroep (gegroepeerd), kunt u kiezen welke gegroepeerde doelgroep u wilt targeten. Voor nieuwe groepen kunt u kiezen of u voor de advertentiegroep gegroepeerde targeting of de oudere doelgroepsegmenten wilt gebruiken.

Aanbevelingen voor Doel-CPA voor Display, VAC, Discovery

Voor sommige accounts kan Google aanbevelingen voor doel-CPA-biedingen geven voor nieuwe display-, video-actie (ofwel 'Video - Conversies genereren') en Discovery-campagnes. Als u een nieuwe campagne van een van deze typen maakt, vult Editor de CPA-bieding automatisch in met de aanbevolen waarde (indien beschikbaar). Deze wordt ook getoond in het dialoogvenster waarin de biedstrategie kan worden bewerkt.