Om måling av butikksalg (for forhandlere, restauranter og bilprodusenter / regionale forhandlergrupper)

Hvis du har en bedriftstype som verken kan klassifiseres som restaurant, forhandler eller bilprodusent, kan du lese om hvordan slike bedrifter kan bruke måling av butikksalg.

Nå tilbyr Google Ads bedre måling av butikksalg og mer presise rapporteringsdata til bedrifter i disse kategoriene, slik at de kan finstemme nettannonsene sine:

• bilprodusent eller regional bilforhandler – utvalgte markeder
  • restaurant
  • forhandler

På denne siden

Slik bruker du butikksalg

Med måling av butikksalg får du både anvendbar statistikk om forretningene du gjør utenfor nettet, og verdifulle funksjoner som bidrar til å maksimere effekten av online-to-offline-strategien.

Illustrasjon som viser bedriftsstatistikk for ulike medier.
Rapportering om bedriftsstatistikk: Denne funksjonen viser deg den fulle effekten av nettannonsene dine. Når kunder undersøker en vare på veien frem mot et kjøp, følger de ofte komplekse baner med mange kontaktpunkter på nettet, før de kjøper varen i butikken. Med butikksalg kan du beregne den faktiske avkastningen på annonsekostnadene (ROAS) som du får med søke-, video-, banner-, Shopping- og Performance Max-kampanjer. Du kan få innsikten du trenger for å ta beslutninger om forretningsstrategien, ved å segmentere etter enhet, søkeord, kampanje eller annonsegruppe.
Illustrasjon som viser hvordan du integrerer kundelister.
Integrering med kundelister (bare for forhandlere og restauranter): Med denne funksjonen kan du opprette regelbaserte Kundematch-lister basert på hashede data om butikktransaksjoner som er lastet opp. Du kan altså opprette Kundematch-lister som er basert på segmenter av de eksisterende kundene dine, og optimalisere bud eller formidle skreddersydde budskap på det rette tidspunktet.
Illustrasjon som viser smart budgivning basert på kriterier som er innfridd.

Integrasjon med smart budgivning for butikksalg: Med denne funksjonen kan du bruke smart budgivning sammen med konverteringer fra butikksalg (f.eks. for å optimalisere for konverteringer fra butikksalg eller verdier rapportert fra støttede kampanjer du kjører).

Merk: Denne funksjonen er foreløpig bare tilgjengelig i betaversjon for bilprodusenter og regionale forhandlergrupper. Hvis du vil delta, kan du kontakte salgsrepresentanten din.

Slik fungerer det

Butikksalg – som er drevet av maskinlæring – er et målingsprodukt for annonser som består av to modeller som genererer rapporter. Den første modellen anslår hvor mange salg som ble påvirket av en annonseinteraksjon (kalles antallet butikksalg), og den andre modellen anslår verdien av disse konverteringene (kalles verdier for butikksalg). Modelleringen er basert på datasignaler innhentet fra hele kundereisen – altså fra Google-brukeren samhandler med annonsen til hen kjøper noe i butikken.

For forhandlere og restauranter:

Når vi modellerer antallet butikksalg, bruker vi faktorer som

Når vi skal modellere verdier for butikksalg, bruker vi faktorer som

• data om transaksjoner knyttet til butikksalg som er lastet opp av annonsøren
  • samlede og anonymiserte data fra tredjepartspartnere (bare i USA)
  • data om kvitteringer fra Google Belønning for meninger-programmet (bare i utvalgte markeder) – brukere av Google Belønning for meninger deler frivillig data om kvitteringer, og Google bruker sin egen parsingteknologi til å hente ut data fra viktige felt i de opplastede kvitteringene, slik at butikksalgsverdier kan modelleres dynamisk

For bilprodusenter og regionale forhandlergrupper:

Når vi skal modellere antallet butikksalg, bruker vi disse signalene:

• Her, akkurat som i forbindelse med forhandlere og restauranter, bruker vi samlede data om butikkbesøk og data fra undersøkelser om kunders besøk hos bilforhandlere. Forskjellen er at undersøkelsene har spørsmål spesifikt om kundens besøk hos bilforhandleren og den aktuelle transaksjonstypen (f.eks. kjøp av en ny bil eller service av bil).

Når vi skal modellere verdier for butikksalg, bruker vi disse signalene:

• Data om salgstransaksjoner som er lastet opp av bilprodusenter eller regionale forhandlergrupper, legges til grunn.

Merk:

• Butikksalg for kjøretøyannonser er foreløpig tilgjengelig i disse landene:
    • Mexico
    • Japan
    • Tyrkia
    • Tyskland
    • Storbritannia
    • Italia
    • Brasil
    • Canada
    • Spania
    • Australia
    • Frankrike
    • USA
  • Per nå støtter butikksalg i bilvertikalen bare måling av salg av nye biler. Rapportering av butikksalg er ikke tilgjengelig for bruktbilkampanjer.

Ulike typer måling av butikksalg som er tilgjengelig

Annonsører som innfrir kravene til måling av butikksalg, kan få rapportering basert på de ulike typene modellene nedenfor. Akkurat hvilke modeller som er tilgjengelige, varierer fra én butikktype til en annen:

• Rapporteringen om antallet butikksalg (salgsvolum) skjer automatisk. I kampanjerapportene i Google Ads-kontoen din kan du se rapportering om antallet butikksalg i «Alle konverteringer»-kolonnen, «Visningskonverteringer»-kolonnen eller eventuelle forhåndsdefinerte eller egendefinerte kolonner der fokuset er på butikksalg.
  • Annonsører har dessuten tilgang til rapportering om verdier for butikksalg (salgsverdier) via et av disse alternativene:
    • Standardverdi: Hvis du får rapportering om antallet butikksalg, kan du angi en standardverdi i Google Ads-kontoen din som skal utgjøre verdien av et butikksalg i rapportene. Vi anbefaler at du oppdaterer standardverdien slik at den gjenspeiler den gjennomsnittlige bestillingsverdien i butikken.
    • Opplasting (dynamisk): Du kan velge å laste opp hashede data om butikktransaksjoner, slik at systemet vårt kan modellere verdier dynamisk. Finn ut hvordan du laster opp data om butikksalg.
      • Hvis det ikke lenger kommer kvalifiserte opplastinger, slutter systemet vårt etter en stund å levere dynamiske butikksalgsverdier som er basert på transaksjoner i butikken. Da leverer det i stedet verdier basert på standardverdien annonsøren har oppgitt, frem til det kommer kvalifiserte opplastinger igjen.
    • Automatisk (dynamisk, bare i USA): Enkelte annonsører i USA kan motta både antallet butikksalg og dynamiske butikksalgsverdier automatisk, basert på Googles tredjepartspartnerskap, uten å oppgi noen standardverdi eller laste opp hashede butikkdata.
      • Ikke alle annonsører har dette alternativet. Kontakt Google-kontoadministratoren din for å finne ut om du er kvalifisert.
    • Kvitteringer (dynamisk, utenfor USA): Enkelte annonsører utenfor USA kan motta automatiske verdier som er basert på kvitteringer, hvis de mottar nok data om forbrukerkvitteringer som brukere frivillig deler med Google via Google Belønning for meninger.
      • Kvitteringsdata deles ikke med annonsører.
      • Med Googles parsingteknologi kan vi hente ut data fra viktige felt i de opplastede kvitteringene og bruke disse til å modellere salgsverdier.
      • Ikke alle annonsører har dette alternativet. Kontakt Google-kontoadministratoren din for å finne ut om du er kvalifisert.

Ulike butikktyper innen detaljhandel, restaurantvirksomhet og bilprodusenter / regionale forhandlergrupper kan motta rapportering om måling basert på disse typene modeller:

Detaljhandel Restauranter Motor
Antall butikksalg Ja, bekreftet Ja, bekreftet Ja, bekreftet
Standardverdi Ja, bekreftet Ja, bekreftet rødt x-tegn
Automatisk (dynamisk, bare i USA) Ja, bekreftet Ja, bekreftet rødt x-tegn

Kvitteringer (dynamisk)

Ja, bekreftet Ja, bekreftet rødt x-tegn

Butikksalg (opplastinger) (dynamisk)

Ja, bekreftet Ja, bekreftet Ja, bekreftet

Matching og attribusjon

Hvis du laster opp data om butikktransaksjonene dine, skjer måling og rapportering av butikksalg i to hovedtrinn: matching og attribusjon.

Illustrasjon som viser kundematching på ulike kontaktpunkter.
I det første trinnet matches transaksjonsdataene for butikksalg med påloggede Google-brukere basert på ulike samsvarsnøkler (kan være en kombinasjon av e-postadresser, telefonnumre eller kundenavn og -adresser). Før dataene kan behandles, må en minstegrense for samsvar være innfridd.
Illustrasjon som viser attribusjon på ulike plattformer
I attribusjonstrinnet blir de matchede transaksjonene tilskrevet klikk på annonser du kjører via søke-, video-, banner-, Shopping- og Performance Max-kampanjer. For å rapportere transaksjonene nøyaktig bygger algoritmen vår en modell som representerer målgruppen din (f.eks. folk som ikke er logget på Google-kontoen sin). På bakgrunn av dette får du samlede resultater i Google Ads-kontoen din. Vi rapporterer disse dataene bare når strenge krav til kvalitetssikring av attribusjonsdata er innfridd.

Kontokrav

For at du – som forhandler, restaurant, bilprodusent eller regional forhandlergruppe – skal være kvalifisert for måling av butikksalg, må du

Illustrasjon som viser attribusjon på ulike plattformer
  • være forhandler, restauratør eller bilprodusent
  • ha et betydelig antall transaksjoner i lokalet (utenfor nettet)
Illustrasjon som viser 300 000 butikkbesøk.
Illustrasjon av tilbakemelding fra undersøkelse
  • ha tilstrekkelig med data fra undersøkelser til at du innfrir de relevante kravene til personvern

For at du – som forhandler, restaurant, bilprodusent eller regional forhandlergruppe – skal være kvalifisert for dynamisk måling av verdier for butikksalg via opplastinger, må du innfri de ovennevnte kravene og

Illustrasjon som viser ulike typer daglige opplastingsdata.
  • laste opp transaksjonsdata ofte og til faste tidspunkter – vi anbefaler opplasting daglig eller minst én gang i uken
Illustrasjon som viser 30 000 kommersielle transaksjoner.
  • ha hatt minst 30 000 transaksjoner i løpet av de siste 90 dagene
  • regelmessig laste opp et tilstrekkelig antall (f.eks. over 10 000) nye transaksjonsdata fra de siste 30 dagene for å opprettholde dynamisk rapportering av verdier
Illustrasjon som viser 500 000 klikk på alle plattformer.
  • ha hatt over 500 000 samlede annonseinteraksjoner fra følgende kampanjetyper de siste 90 dagene:
    • søk
    • Shopping
    • banner
    • video
    • Performance Max
Illustrasjon som viser at du overholder alle retningslinjene for kundedata i Google Ads

Dette skjer hvis du innfrir kriteriene for måling av butikksalg:

• Det opprettes en ny konverteringshandling med navnet «Butikkbesøk» i Google Ads-kontoen din.
  • Det blir automatisk rapportert om antallet butikksalg (antallet salg) i kontoen din, og rapporteringen om den totale salgsverdien er basert på den gjennomsnittlige standardbestillingsverdien du angir i innstillingene for konverteringshandlingene forbundet med butikksalg.
    • Vi anbefaler at du oppdaterer standardverdien i tråd med den gjennomsnittlige bestillingsverdien.
    • Hvis du innfrir tilleggskriteriene for opplastinger og er interessert i å laste opp hashede data om butikksalg, kan du kontakte Google Ads-representanten din.
  • Konverteringer fra butikksalg blir lagt til i «Alle konverteringer»- og «Visningskonverteringer»-kolonnen.
  • Legg til den forhåndsdefinerte tilpassede kolonnen for å se data om butikksalg i UI-et. Dette alternativet er tilgjengelig på kampanje- og annonsegruppenivå, men ikke på kontonivå.

Hvis du ikke finner data om butikksalg i kontoen, men mener at du er kvalifisert, kan du også her kontakte Google Ads-representanten.

Rapportering om måling av butikksalg er tilgjengelig i søke-, video-, banner-, Shopping- og Performance Max-kampanjer.

Hvis du laster opp data om butikktransaksjoner og det ikke har vært noen kvalifiserte transaksjoner i løpet av de siste 30 dagene, bruker systemet standardverdien for konverteringshandlingen til å rapportere verdien av konverteringer fra butikksalg. Vi anbefaler at du oppdaterer standardverdien i tråd med den gjennomsnittlige bestillingsverdien.

Bruk av Diagnostikk-siden for butikksalg

Hvis du har spørsmål om rapportering av butikksalg i kontoen, kan du se den generelle statusen for rapporteringen av butikksalg på Diagnostikk-siden. Der finner du detaljert informasjon om spesifikke kontoproblemer som kan ha innvirkning på rapporteringen av butikksalg. På «Diagnostikk»-siden ser du også om kontoen din er optimalisert for budgivning for konverteringer fra butikkbesøk.

Slik åpner du Diagnostikk-siden

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
  1. Klikk på målikonet Goals Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Konverteringer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Sammendrag.
  4. Klikk på Butikksalg-konverteringshandlingen.
  5. Klikk på Butikkdiagnostikk på Konverteringshandling-siden.
Merk: Konverteringshandlingen knyttet til butikksalg må være i kontoen din for at du skal kunne åpne Diagnostikk-siden. I tillegg må du ha minst én aktiv søke-, video-, banner-, Shopping- eller Performance Max-kampanje for å finne eventuelle diagnoseopplysninger om det aktuelle nettverket.

Hvis du ikke har konverteringshandlingen knyttet til butikksalg i kontoen din, kan du finne ut om du er kvalifisert.

Slik kan du gjennomgå Diagnostikk-siden

På Diagnostikk-siden for konverteringshandlingen knyttet til butikksalg, som bare er tilgjengelig for forhandlere og restauranter med butikksalgsmål, kan du se opplysningene nedenfor, slik at du skjønner årsaken til den aktuelle statusen for rapporteringen av butikksalg:

• Gjeldende status: indikerer rapporteringsstatusen for butikksalg.
    • I denne delen oppgir vi dessuten hvilken variant av butikksalg som brukes til å levere rapportering om konverteringer:
      • Butikksalg med standardverdi: oppgir automatisk antallet konverteringer fra butikksalg såfremt de relevante grensene overholdes. Her vises også konverteringsverdien basert på verdien annonsøren har angitt.
      • Butikksalg med opplastede dynamiske verdier: oppgir automatisk antallet konverteringer fra butikksalg såfremt de relevante grensene overholdes. Her vises også konverteringsverdien basert på opplasting av butikktransaksjoner. Det byttes til standardverdien hvis det ikke lastes opp ferske data regelmessig.
      • Butikksalg med automatiske dynamiske verdier: oppgir automatisk antallet konverteringer fra butikksalg samt konverteringsverdien såfremt de relevante grensene overholdes.
        • Her oppgis også konverteringsverdien basert på Googles datapartnerskap.
    • Hvis verdien av konverteringer fra butikksalg per nå rapporteres ut fra standardverdien for konverteringshandlingen, vises også den nåværende standardverdien i denne delen.
  • Status for opplasting av transaksjonsdata: indikerer om kontoen har opplastede transaksjonsdata fra de siste 30 dagene.
    • Denne delen vises bare hvis du kan laste opp data om butikktransaksjoner til kontoen din. Hvis du vil begynne å laste opp slike data, må du kontakte Google Ads-representanten din.
    • Når du laster opp data om butikktransaksjoner, må du sørge for at du laster opp data regelmessig og tar med nylige transaksjonsdata fra de siste 30 dagene (helst fra de siste 14 dagene). Hvis det ikke finnes noen kvalifiserte transaksjonsdata fra de siste 30 dagene, bruker systemet standardverdien for konverteringshandlingen til å rapportere verdien av konverteringer fra butikksalg.
    • Hvis dataene om nylige transaksjoner i butikken er 14–30 dager gamle, kan du se etter hvor mange dager kontoen går over til konverteringsverdien som er basert på standardverdien for konverteringshandlingen, i denne delen.
  • Datagrenser for antallet konverteringer: indikerer om kontoen har nok data til å innfri personvern- og rapporteringsgrensene, og til at det kan rapporteres om antallet butikksalg. Hvis grensene overskrides i kontoen, blir det ikke rapportert om butikksalg.
  • Datagrenser for konverteringsverdi: indikerer om kontoen inneholder nok data til å bestå personvern- og rapporteringskontrollene, og til at det kan rapporteres om verdier for butikksalg. Hvis grensene overskrides i kontoen, bruker systemet standardverdien for konverteringshandlingen.
  • Ta med som standardmål i kontoen: indikerer om du tar med konverteringer fra butikksalg i Konverteringer-kolonnen for å bruke disse i den smarte budgivningen.

Rapportering

Måling av butikksalg kan brukes i både Google Ads og Search Ads 360. Du kan bruke måling av butikksalg i søke-, video-, banner-, Shopping- og Performance Max-kampanjer.

Med måling av butikksalg kan du finne antallet konverteringer og de tilhørende verdiene som er tilskrevet salg i butikken. Rapportering av butikksalg er tilgjengelig på kampanje-, annonsegruppe- og søkeordnivå. De resulterende dataene kan segmenteres etter enhet i Google Ads og Search Ads 360. Du kan også opprette egendefinerte kolonner i rapportene for å få en bedre forståelse av dataene om butikksalg.

I artikkelen Se konverteringer fra butikksalg kan du se hvordan du finner konverteringer fra butikksalg.

ISO 27001-sertifisering for butikksalg (opplastinger)

Den internasjonale standardiseringsorganisasjonen (ISO) er en uavhengig, ikke-statlig internasjonal organisasjon hvor 163 nasjonale standardiseringsorganer er medlem. Organisasjoner bruker ISO/IEC 27000-serien av standarder som middel for å holde informasjon sikker.

I ISO/IEC 27001 finner du informasjon om og krav til et styringssystem for informasjonssikkerhet. Det blir også oppgitt anbefalte fremgangsmåter og informert om sikkerhetskontrollene du kan bruke til å styre risiko i forbindelse med informasjon.

Butikksalg overholder ISO/IEC 27001. 27001-standarden legger ikke føringer for spesifikke sikkerhetskontroller, men med utgangspunkt i rammeverket og sjekklisten for kontroller som anføres, kan Google etablere og opprettholde en omfattende modell for sikkerhetsstyring som hele tiden kan videreutvikles.

Finn ut mer om ISO 27001

GÅ TILBAKE TIL STARTSIDEN FOR BUTIKKSALG