Rekommenderade metoder för budgivning och tips för hotellkampanjer

Funktionen för hotellkampanjer i Google Ads innehåller flera budgivningsverktyg med flexibla faktureringsalternativ så att du automatiskt kan fånga upp målmarknaden utan att behöva justera dina bud.

I denna artikel beskriver vi rekommenderade metoder och tips för budgivning som hjälper dig att välja smarta budstrategier för hotellkampanjer vid tillfällen då efterfrågan snabbt förändras.

Rekommenderade metoder för att hantera hotellkampanjer effektivt och med minimalt arbete

• Bestäm dina mål och resultatmål. Läs mer om hur du anger mål och inriktningar för specifika hotell med hjälp av kampanjer och annonsgrupper
  • Fundera över vilka resurser som är tillgängliga för dig och med din risktolerans. Om du kan hantera avstämningar kan du istället överväga programmet Provision (per vistelse) eftersom det minskar den ekonomiska risken när det sker ett stort antal avbokningar. Om du inte har möjlighet att använda avstämningar kan du använda budstrategin Provision (per konvertering) som inte kräver avstämning.
  • När du har valt en budstrategi kan du läsa om hur du anger en lämplig provisionsandel eller lämpliga bud för att ta hänsyn till växlande förhållanden, till exempel toppar eller dalar i volymen eller konverteringsfrekvensen.
  • Ta reda på hur gästernas beteende förändras och justera buden därefter. Till exempel kanske det finns en trend med vissa typer av enheter eller förhandsbokningsperioder, eller toppar på vissa marknader i takt med att regioner återhämtar sig efter covid-19.

Här följer några tips som kan hjälpa dig att hantera utmaningarna med budstrategier:

1. Identifiera rätt budstrategi för din hotellkampanj

När klick- och konverteringstrenderna ständigt växlar kan Smart Bidding hjälpa dig att nå din målmarknad med hjälp av signaler vid auktionstillfället, som användarens plats.

Om du inte har de resurser som krävs för att uppdatera dina bud ofta och snabbt reagera på förändringar kan du använda någon av följande Smart Bidding-strategier:

Obs! Alla Smart Bidding-strategier kräver konverteringsspårning för hotellkampanjer.

Tips! Om du använder Förbättrad CPC eller Provision (per konvertering) kan du också använda funktionen för konverteringsimport i Google Ads för att ladda upp offlinekonverteringar. Detta är praktiskt om dina bokningar sker på en partnerwebbplats eller om det krävs vissa rutiner efter bokningen innan den kan bekräftas. Konverteringsspårning online ger dock ofta bättre resultat i samband med Smart Bidding eftersom den inte orsakar fördröjning.

2. Ange bud för att ta hänsyn till aktuella trender

Den provisionsandel eller det högsta CPC-bud som du anger i kampanjbudinställningarna är det bästa sättet att ha kontroll över dina resultat och budgetar. Några tips:

• Ta hänsyn till hög avbokningsfrekvens. Provision (per vistelse) tar automatiskt hänsyn till avbokningsfrekvensen. Om du inte använder denna budstrategi kan du behöva ange ett bud som tar hänsyn till ovanligt hög avbokningsfrekvens.

Exempel

Anta att du använder Provision (per konvertering) för att automatiskt få så värdefulla bokningar som möjligt med en provision på 17 %, men märker att 40 % av alla bokningar avbokas. Då kan du ändra provisionen till 10–11 % för att förbättra din ROAS med hänsyn till avbokningarna.
  • Räkna med kommande ändringar. Smart Bidding-strategierna optimerar för konverteringar baserat på tidigare konverteringsfrekvens. Om du förväntar dig en plötslig förändring i systemet som inte speglar trender under den senaste månaden kan du justera dina bud och inriktningar på lämpligt sätt.

Exempel

Land A har meddelat att man häver förbudet för inrikesflyg från och med nästkommande månad. Du vet att efterfrågan på resor kommer att öka betydligt under de närmaste veckorna jämfört med förra månaden. För att dra fördel av denna möjlighet bör du överväga att öka din provision (om du använder Smart Bidding) eller höja ditt CPC-bud för kampanjer med trafik i land A.

3. Håll koll på växlande trender

Vi har fler verktyg som kan hjälpa dig att identifiera hur resenärernas beteende förändras:

• Rapportering i Google Ads: Google Ads innehåller många resplansspecifika mätvärden, till exempel Förhandsbokning och Pristyp, som du kan använda för att dela upp resultatet av dina hotellkampanjer. Dessa trender kan vara användbara som underlag när du bestämmer hur du ska utforma dina kampanjer eller din budgivning.
  • Think with Google: Think with Google publicerar regelbundet övergripande insikter och trender som kan hjälpa dig att förstå hur du kan nå resenärer på ett effektivt sätt. Du kan till exempel använda Google Trender för att se sökfrågeintresset för ”öppna hotell” i olika geografiska områden.
  • Budsimulatorn: Om du använder Provision eller CPC kan du använda budsimulatorn för hotellkampanjer för att bedöma hur ändringar av budet påverkar resultatmätvärden som exponeringar, klick och konverteringar.
Obs! Budsimulatorn utgår från information om tidigare resultat från de senaste sju dagarna och förutser inte framtida resultat.

4. Justera dina mål med segment som det går att lägga bud på

Hotellkampanjer inbegriper användbara dimensioner för budjusteringar så att du kan optimera för mål som är viktiga för dig, oavsett om du använder Smart Bidding eller inte. Budjusteringar för hotellkampanjer stöds för följande budstrategier: Provision (per konvertering), Förbättrad CPC och CPC.

Exempel

Du kan använda följande budjusteringar beroende på din situation:

• Du använder Provision (per konvertering), som automatiskt optimerar för avkastning på annonsutgift före avbokningar. Du vill flytta bort trafik från bokningar som sannolikt kommer att avbokas. Du märker att det är mindre troligt att bokningar till ”i kväll” avbokas. Då kan du överväga att ange en positiv budjustering med en förhandsbokningsperiod för att fånga upp efterfrågan, eller använda en negativ budjustering med längre bokningsperioder.
  • Du använder CPC-budgivning och märker att trafiken i stor utsträckning har flyttats till mobila enheter när människor stannar hemma. Du kan ange en budjustering för enhetstyp för att ta hänsyn till detta mönster.
    • Dessa trafikförändringar ingår automatiskt i beräkningen när du använder Smart Bidding.

Du kan utvärdera resultatet av dina budjusteringar genom att segmentera resultatmätvärden utifrån relevanta budjusteringsdimensioner.