Praktische tips voor biedingen en tips voor hotelcampagnes

Voor hotelcampagnes in Google Ads zijn diverse tools voor bieden met flexibele factureringsopties beschikbaar. Hiermee kunt u automatisch zo veel mogelijk boekingen in de doelmarkt krijgen, zonder dat u biedingen handmatig hoeft aan te passen.

In dit artikel vindt u praktische tips voor biedingen en beheertips voor de verschillende Slim bieden-strategieën die u voor hotelcampagnes kunt gebruiken in een snel veranderende markt.

Praktische tips om hotelcampagnes effectief en met minimale inspanning te beheren

• Bepaal uw campagne- en prestatiedoelen. Meer informatie over hoe u doelen en targets instelt voor specifieke hotels met campagnes en advertentiegroepen
  • Overweeg uw risicotolerantie en welke middelen u tot uw beschikking heeft. Als afstemming mogelijk is, kunt u overwegen de biedstrategie commissie (per verblijf) te gebruiken, waarbij het risico op een hoog aantal annuleringen wordt beperkt. Als afstemming momenteel niet mogelijk is, kunt u de biedstrategie commissie (per conversie) gebruiken.
  • Als u heeft bepaald wat de juiste biedstrategie is, moet u de juiste commissiepercentages of biedingen instellen om rekening te houden met veranderende omstandigheden, zoals pieken of dalen in het aantal boekingen of het conversiepercentage.
  • Ga na hoe het gedrag van reizigers verandert en pas uw biedingen zo nodig aan. Misschien gebruiken reizigers vaker een bepaald apparaattype of kiezen ze vaker voor bepaalde vooruitboekingsperioden. U kunt ook op verschillende momenten pieken zien voor specifieke markten wanneer COVID-19-maatregelen daar worden versoepeld.

Hier volgen enkele tips om de complexe aspecten van biedstrategieën zo goed mogelijk te beheren:

1. Identificeer de juiste biedstrategie voor uw hotelcampagne

Als klik- en conversietrends continu veranderen, kunt u met Slim bieden zo veel mogelijk boekingen in de doelmarkt krijgen door signalen tijdens de veiling te gebruiken, zoals gebruikerslocatie.

Als u niet over de benodigde middelen beschikt om biedingen regelmatig te updaten en snel in te spelen op veranderingen, is een van deze Slim bieden-strategieën misschien nuttig voor u:

Opmerking: Voor alle Slim bieden-strategieën moet u conversies voor hotelcampagnes bijhouden.

Tip: Als u ECPC of commissie (per conversie) gebruikt, kunt u ook de functie Conversies importeren van Google Ads gebruiken om offline conversies te uploaden. Dit is handig als uw boekingen plaatsvinden op de website van een partner of als na een boeking nog stappen moeten worden uitgevoerd om deze te bevestigen. Wanneer u online conversies bijhoudt, levert 'Slim bieden' doorgaans echter betere prestaties op omdat er dan geen vertraging is.

2. Stel biedingen in die rekening houden met huidige trends

De beste manier om grip te houden op uw prestaties en budgetten is met het commissiepercentage of het maximum CPC-bod dat u instelt in de bodinstellingen van de campagne. Hieronder volgen enkele tips:

• Houd rekening met hoge annuleringspercentages. Commissie (per verblijf) houdt automatisch rekening met annuleringspercentages. Als u deze biedstrategie niet gebruikt, moet u mogelijk in uw bod rekening houden met ongewoon hoge annuleringspercentages.

Voorbeeld

Uw campagne gebruikt commissie (per conversie) om automatisch de meest waardevolle boekingen te krijgen voor een commissiepercentage van 17%. Helaas wordt 40% van alle boekingen geannuleerd. Door het commissiepercentage te wijzigen in 10-11%, kunt u uw ROAS exclusief annuleringen verbeteren.
  • Onderneem actie als u wijzigingen verwacht. Met Slim bieden-strategieën wordt geoptimaliseerd voor conversies op basis van eerdere conversiepercentages. Als u een plotselinge wijziging verwacht die afwijkt van trends van de afgelopen maand, moet u uw biedingen en doelen aanpassen.

Voorbeeld

Land A heeft aangekondigd dat het verbod op binnenlandse reizen volgende maand wordt opgeheven. U weet dat de vraag naar reizen in de komende weken aanzienlijk hoger zal zijn dan in de afgelopen maand. Als u hier uw voordeel mee wilt doen, kunt u overwegen het commissiepercentage (als u Slim bieden gebruikt) of de CPC te verhogen voor campagnes met verkeer in land A.

3. Blijf op de hoogte van veranderende trends

Met deze aanvullende tools kunt u zien hoe het gedrag van reizigers verandert:

• Rapportage in Google Ads: Google Ads biedt veel dimensies voor reisschema's waarmee u de prestaties van uw hotelcampagnes kunt segmenteren, zoals Vooraf boeken en Tarieftype. U kunt deze informatie gebruiken om betere beslissingen te nemen wanneer u campagnes of biedingen instelt.
  • Think with Google: Think With Google publiceert regelmatig macro-inzichten en -trends die nuttige informatie kunnen bieden over hoe u reizigers het best kunt bereiken. U kunt bijvoorbeeld via Google Trends controleren hoeveel mensen zoeken naar 'geopende hotels' in verschillende gebieden.
  • Bodsimulator: Als u commissie of CPC gebruikt, kunt u met de Bodsimulator voor hotelcampagnes schatten welke invloed wijzigingen in uw biedingen hebben op prestatiestatistieken als vertoningen, klikken en conversies.
Opmerking: De Bodsimulator gebruikt historische gegevens van de afgelopen 7 dagen en voorspelt geen toekomstige prestaties.

4. Pas uw doelen aan met segmenten die beschikbaar zijn voor bieden

Hotelcampagnes bieden uitgebreide dimensies voor bodaanpassingen, zodat u kunt optimaliseren voor doelen die u belangrijk vindt, ongeacht of u Slim bieden gebruikt. De volgende biedstrategieën ondersteunen bodaanpassingen voor hotelcampagnes: commissie (per conversie), ECPC en CPC.

Voorbeeld

Afhankelijk van uw situatie kunt u de volgende bodaanpassingen toepassen:

• U gebruikt commissie (per conversie), waarbij automatisch wordt geoptimaliseerd voor rendement op advertentie-uitgaven vóór annulering. U wilt minder verkeer krijgen van boekingen die waarschijnlijk worden geannuleerd. U ziet dat boekingen voor dezelfde avond het minst vaak worden geannuleerd. U kunt overwegen een positieve bodaanpassing in te stellen met een vooruitboekingsperiode om op deze vraag in te spelen. U kunt ook een negatieve bodaanpassing toepassen op langere vooruitboekingsperioden.
  • U gebruikt CPC-biedingen en merkt dat aanzienlijk meer verkeer afkomstig is van mobiele apparaten nu mensen meer thuis zijn. U kunt een bodaanpassing voor apparaattype instellen om op deze verandering in te spelen.
    • Als u 'Slim bieden' gebruikt, wordt er automatisch rekening gehouden met deze verschuivingen van verkeer.

U kunt de prestaties van uw bodaanpassingen evalueren door de prestatiestatistieken te segmenteren op de toegepaste dimensies voor bodaanpassingen.