Parhaat käytännöt ja vinkit Hotellikampanjoiden hintatarjouksiin

Google Adsin Hotellikampanjoissa on useita hintatarjoustyökaluja, jotka tarjoavat joustavia laskutusvaihtoehtoja ja joiden avulla voit tavoittaa kohdeyleisön automaattisesti hintatarjouksia muokkaamatta.

Tässä artikkelissa kerrotaan hintatarjousten parhaista käytännöistä ja vinkeistä, joiden avulla voit hallinnoida Hotellikampanjoiden Smart Bidding ‑strategioita silloin, kun käyttäjäkysyntä muuttuu nopeasti.

Parhaat käytännöt Hotellikampanjoiden hoitamiseen

• Valitse kampanja- ja tulostavoitteesi. Lue, miten valitset tavoitteet tietyille hotelleille kampanjoiden ja mainosryhmien avulla.
  • Mieti käytettävissä olevia resursseja ja riskinsietokykyäsi. Jos voit tehdä täsmäytyksiä, harkitse Välityspalkkiot (per vierailu) ‑strategiaa, joka pienentää suurten peruutusmäärien riskiä. Jos täsmäyttäminen ei tällä hetkellä onnistu, voit käyttää Välityspalkkiot (per konversio) ‑strategiaa, joka ei edellytä täsmäytyksiä.
  • Kun olet valinnut sopivan hintatarjousstrategian, opettele asettamaan oikeansuuruiset välityspalkkiot tai hintatarjoukset. Niiden avulla voit ottaa huomioon markkinatilanteen muutokset, kuten varausmäärän tai konversioprosentin nousut ja laskut.
  • Pysy ajan tasalla matkailukäyttäytymisen muutoksista ja muokkaa hintatarjouksia niiden mukaisesti. Saatat esimerkiksi havaita, että asiakkaat ovat alkaneet suosia tiettyjä laitetyyppejä tai ennakkovarausikkunoita tai että tietyt markkinat ovat toipuneet COVID-19-tilanteesta muita nopeammin.

Seuraavassa on vinkkejä, jotka auttavat ymmärtämään erilaisia hintatarjousstrategioita.

1. Tunnista omaan Hotellikampanjaasi sopiva hintatarjousstrategia

Klikkaus- ja konversiotrendien alati muuttuessa voit Smart Biddingin avulla tavoittaa kohdemarkkinasi käyttämällä huutokaupan aikaisia signaaleja, kuten käyttäjän sijaintia.

Jos et rajallisten resurssien vuoksi pysty päivittämään hintatarjouksia säännöllisesti ja reagoimaan muutoksiin nopeasti, harkitse alla mainittuja Smart Bidding ‑strategioita.

Huom. Kaikki Smart Bidding ‑strategiat edellyttävät Hotellikampanjoiden konversioseurannan käyttöä.

Vinkki: Jos käytät ECPC- tai Välityspalkkiot (per konversio) ‑strategiaa, voit ladata myös offline-konversioita käyttämällä Google Adsin konversioiden importointiominaisuutta. Tästä on hyötyä, jos asiakkaat tekevät varauksia yhteistyökumppanin verkkosivuston kautta tai varauksen vahvistaminen edellyttää varauksen jälkeisiä toimia. Online-konversioiden seuranta tuottaa kuitenkin yleensä parempia tuloksia Smart Biddingin yhteydessä, koska siinä ei ole viivettä.

2. Valitse hintatarjouksia, joiden avulla voit ottaa huomioon tämänhetkiset trendit

Paras tapa hallita tuloksia ja budjetteja on käyttää välityspalkkiota tai korkeinta klikkauskohtaista hintatarjousta, jonka valitset kampanjasi hintatarjousasetuksista. Tässä on joitakin vinkkejä:

• Ota huomioon korkeat peruutusprosentit. Välityspalkkiot (per vierailu) ‑strategiassa peruutusprosentit otetaan huomioon automaattisesti. Jos et käytä tätä strategiaa, sinun kannattaa valita hintatarjous, joka ottaa huomioon poikkeuksellisen korkeat peruutusprosentit.

Esimerkki

Oletetaan, että kampanjassasi on käytössä Välityspalkkiot (per konversio) ‑strategia, jolla pyrit saamaan automaattisesti arvokkaimmat varaukset 17 %:n välityspalkkiolla. Jos kuitenkin huomaat, että 40 % kaikista varauksista perutaan, voit muuttaa välityspalkkioksi 10–11 %. Tämä parantaa peruutusten jälkeistä mainostuottoa.
  • Ennakoi tulevat muutokset. Smart Bidding ‑strategioita käytettäessä konversiot optimoidaan puolestasi aiempien konversioprosenttien perusteella. Jos ennakoit edellisen kuukauden trendeistä poikkeavaa yhtäkkistä muutosta, muokkaa hintatarjouksiasi ja tavoitteitasi sen mukaisesti.

Esimerkki

Maa A ilmoittaa poistavansa kotimaan matkustuskieltoja ensi kuusta alkaen. Tiedät, että matkailukysyntä kasvaa merkittävästi seuraavien viikkojen aikana kuluneeseen kuukauteen verrattuna. Jotta voit hyödyntää tämän mahdollisuuden, sinun kannattaa korottaa välityspalkkiota (jos käytät Smart Biddingia) tai klikkauskohtaista hintaa niissä kampanjoissa, joilla on liikennettä maassa A.

3. Pysy ajan tasalla muuttuvista trendeistä

Näiden lisätyökalujen avulla voit pysyä perillä matkailukäyttäytymisen muutoksista:

• Google Adsin raportit: Google Adsissa on monia matkasuunnitelmaan liittyviä kategorioita, joiden mukaan voit eritellä Hotellikampanjoidesi tuloksia (esim. ennakkovaraus ja hintatyyppi). Näistä tiedoista voi olla hyötyä, kun valitset kampanja-asetuksia tai hintatarjouksia.
  • Think with Google: Tällä sivustolla julkaistaan säännöllisesti tilastoja ja trendejä, joista voi olla apua matkailijoiden tavoittamisessa. Voit esimerkiksi tarkistaa Google Trendsistä, miten suosittu hakulauseke "avoinna olevat hotellit" on eri maantieteellisillä alueilla.
  • Hintatarjoussimulaattori: Jos käytät välityspalkkioita tai klikkauskohtaista hintaa, voit arvioida Hotellikampanjoiden hintatarjoussimulaattorin avulla, miten hintatarjouksen muutokset vaikuttavat tulosmittareihin (esim. impressioihin, klikkauksiin ja konversioihin).
Huom. Hintatarjoussimulaattori käyttää aiempaa dataa 7 viime päivän ajalta eikä ennusta tulevia tuloksia.

4. Muokkaa tavoitteitasi hintatarjouksia tukevien segmenttien mukaan

Hotellikampanjoissa on useita hintatarjousten muokkaustyyppejä, joiden avulla voit optimoida kampanjasi tärkeiden tavoitteiden mukaan riippumatta siitä, käytätkö Smart Biddingia. Hotellikampanjoiden hintatarjousten muokkauksia tuetaan seuraavissa hintatarjousstrategioissa: Välityspalkkiot (per konversio), Tehostettu klikkauskohtainen hinta (ECPC) ja Klikkauskohtainen hinta (CPC).

Esimerkkejä

Voit ottaa hintatarjouksen muokkauksia käyttöön esimerkiksi seuraavissa tilanteissa:

• Käytät Välityspalkkiot (per konversio) ‑strategiaa, joka optimoi hintatarjoukset automaattisesti peruutuksia edeltävän mainostuoton mukaan. Haluat vähentää niiden varausten osuutta, jotka todennäköisesti peruuntuvat. Huomaat, että samalle illalle tehdyt varaukset peruuntuvat kaikkein epätodennäköisimmin. Voit hyödyntää tämän kysynnän ottamalla käyttöön positiivisen hintatarjouksen muokkauksen lyhyelle ennakkovarausikkunalle. Toinen vaihtoehto on käyttää negatiivista hintatarjouksen muokkausta pidemmille varausikkunoille.
  • Käytät klikkauskohtaisia hintatarjouksia ja huomaat, että merkittävä osa liikenteestä on siirtynyt mobiililaitteille ihmisten jäätyä kotiin. Voit hyödyntää tämän muutoksen ottamalla käyttöön laitetyypin mukaisen hintatarjouksen muokkauksen.
    • Jos käytät Smart Biddingia, tällaiset liikenteen muutokset otetaan huomioon automaattisesti.

Voit arvioida hintatarjouksen muokkausten tuloksia erittelemällä tulosmittarit käyttämiesi muokkaustyyppien mukaan.