Die bladsy wat jy versoek het, is tans nie in jou taal beskikbaar nie. Jy kan 'n ander taal aan die onderkant van die bladsy kies of Google Chrome se ingeboude vertalingkenmerk gebruik om 'n kitsvertaling van enige webbladsy in 'n taal van jou keuse te doen.

Over vrije variabelen voor conversies

Met vrije variabelen kunt u aangepaste dimensies toewijzen met de conversiegebeurtenissen die belangrijk zijn voor uw bedrijf. Hierdoor worden er uitgebreidere gegevens aan uw conversies toegevoegd, zodat u uw rapporten verder kunt segmenteren. Bovendien krijgt u hierdoor een gedetailleerder inzicht in het soort conversies dat uw campagnes genereren.

In dit artikel wordt uitgelegd wat vrije variabelen zijn en hoe ze werken.

Hoe het werkt

U kunt een vrije variabele maken door tags voor het bijhouden van conversies te gebruiken of offline conversies te uploaden:

• Tags voor het bijhouden van conversies: U kunt nieuwe parameters definiëren en toevoegen aan uw tag voor het bijhouden van conversies. Deze nieuwe parameters worden kort nadat u ze aan uw tag voor het bijhouden van conversies heeft toegevoegd, automatisch zichtbaar in Google Ads. Die gegevens worden echter pas geregistreerd als u deze parameters in Google Ads heeft geactiveerd. Nadat u de vrije variabelen in uw account heeft geactiveerd, worden de gegevens binnen een paar uur geregistreerd en komen ze beschikbaar, zodat u uw rapporten kunt segmenteren.
  • Offline conversies: U kunt aangepaste conversiewaarden opnemen in offline conversies die handmatig worden geüpload of die automatisch worden geïmporteerd via een derde partij of via de Google Ads API. Nadat u de vrije variabelen in uw account heeft gemaakt en geactiveerd, kunt u deze informatie gebruiken om kolommen voor vrije variabelen toe te voegen aan uw offline upload.

Voordelen

Met vrije variabelen krijgt u meer inzicht in de toegevoegde waarde van uw investering in advertenties, doordat er meer bedrijfsspecifieke gegevens worden verzameld over de acties die gebruikers uitvoeren wanneer ze bijvoorbeeld een aankoop doen op uw website of een formulier insturen. Dit is vooral handig als u inzicht wilt krijgen in uw conversies in dimensies die specifiek zijn voor uw bedrijf.

Voorbeeld:

Een hotelketen wil dat de conversiecijfers worden uitgesplitst op basis van de volgende hoofddimensies:

• Naam van hotel
  • Categorie van kamerprijs (hoog, gemiddeld en laag)
  • Klantloyaliteitsstatus

Hierdoor wordt al een groot aantal rapportageopties beschikbaar waarmee diverse belangrijke vragen voor het bedrijf kunnen worden beantwoord, zoals:

• Hoeveel klanten die op een advertentie voor hotel A klikken, plaatsen uiteindelijk een boeking bij een ander hotel?
  • Besteden mensen met een klantenkaart die interactie met mijn advertenties hebben gehad, meer per boeking dan mensen zonder klantenkaart? Boeken ze kamers met een hogere waarde?
  • Welke algemene zoekwoorden leiden vaker tot een boeking bij een hotel met hogere prijzen?

Lees Vrije variabelen instellen voor conversies als u klaar bent om uw vrije variabelen in te stellen.