Om egendefinerte variabler for konverteringer

Med egendefinerte variabler kan du tilordne egendefinerte dimensjoner til konverteringshendelsene som er viktige for bedriften din. Du får da mer detaljert informasjon, slik at du kan segmentere rapportene dine enda mer. Med dette får du en dypere forståelse av hvilke typer konverteringer du oppnådde med kampanjene dine.

I denne artikkelen forklarer vi hva egendefinerte variabler er, og hvordan de fungerer.

Sånn fungerer det

Du kan opprette en egendefinert variabel ved å bruke tagger for konverteringssporing eller laste opp konverteringer utenfor nettet:

• Tagger for konverteringssporing: Du kan definere og legge til nye parametere i taggen for konverteringssporing. Disse nye parameterne blir så automatisk fylt ut i Google Ads kort tid etter at du legger dem til i denne taggen. For at disse dataene skal registreres, må du «aktivere» disse parameterne i Google Ads. Når du har aktivert de egendefinerte variablene i kontoen din, blir det registrert data, og i løpet av et par timer kan du bruke disse dataene til å segmentere rapportene dine.
  • Konverteringer utenfor nettet: Du kan ta med egendefinerte konverteringsverdier i konverteringer utenfor nettet. Disse verdiene kan lastes opp manuelt, importeres automatisk via en tredjepart eller via Google Ads API. Når du har opprettet og aktivert de egendefinerte variablene i kontoen din, kan du bruke denne informasjonen til å legge til kolonner for egendefinerte variabler i opplastingen av konverteringer utenfor nettet.

Fordeler

Med egendefinerte variabler kan du danne deg et tydeligere bilde av hva du faktisk sitter igjen med etter pengene du bruker på annonsering. Du får nemlig mer bedriftsspesifikke data om handlingene brukerne utfører når de sender inn et skjema, handler på nettstedet ditt og så videre. Dette er spesielt nyttig om du vil ha mer informasjon om konverteringene i dimensjoner som er spesifikke for bedriften.

Eksempel:

En hotellkjede vil kanskje ha antallet konverteringer de oppnår, inndelt i følgende kjernedimensjoner:

• hotellnavn
  • rompriskategori (høy, middels og lav)
  • status for kundelojalitet

Med disse dimensjonene har du allerede en rekke alternativer i rapporteringen du kan bruke for å få svar på viktige forretningsspørsmål. For eksempel disse:

• Hvor mange kunder som klikker på en annonse for hotell A, ender opp med å bestille rom på et annet hotell?
  • Bruker eiere av stamkundekort som har interaksjoner med annonsene mine, mer per bestilling enn kunder uten slike lojalitetskort? Bestiller de dyrere rom?
  • Hvilke generelle søkeord er det som oftest fører til bestillinger hos hoteller med høyere stjernerangering?

Når du er klar til å konfigurere egendefinerte variabler, kan du lese artikkelen Konfigurer egendefinerte variabler for konverteringer.