Omien muuttujien määrittäminen konversioille

Omat muuttujat täydentävät konversioitasi monipuolisella datalla, jotta voit segmentoida raporttejasi entistä tarkemmin. Lue lisää omista muuttujista konversioille.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten otat omat muuttujat käyttöön, miten pääset katsomaan raporttia omista muuttujista ja miten ratkaiset käyttöönotossa vastaan tulevia ongelmia. Omat muuttujat ovat käytettävissä seuraaville:

Omien muuttujien luominen

Valitse alta sopivat ohjeet, kun olet luomassa omia muuttujia.

Konversioseuranta verkkosivuston tagien avulla

Voit ottaa omat muuttujat käyttöön konversioseurannan tageissa verkkosivustollasi seuraavasti:

1. Oman muuttujan luominen (valinnainen)
  2. Muuttujien lisääminen Google‑tagin tapahtumakoodinpätkään.
  3. Omien muuttujien aktivointi Google Adsissa

Ennen kuin aloitat

Jos et ole vielä ottanut käyttöön konversioseurantatagia verkkosivustollasi, tee se näiden ohjeiden avulla.

Tämän jälkeen sinun on päivitettävä konversioseurantatagi niin, että se sisältää omat muuttujasi.

Huom. Google-tagin (gtag.js) syntaksi on sama kuin Google Analyticsissa ja dynaamisessa uudelleenmarkkinoinnissa käytettävä syntaksi.

Ohjeet

1. Oman muuttujan luominen (valinnainen)

Voit lisätä uuden oman muuttujan Google Adsiin, ennen kuin otat sen käyttöön sivusi konversiotagissa. Tämä ei ole tarpeen, jos olet lisäämässä muuttujaa verkkosivusi konversiotagiin, sillä tällöin muuttuja näkyy automaattisesti aktivoitavissa olevana omien muuttujien sivulla (katso lisätietoja alta).

Näin luot oman muuttujan:

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtäsi Tavoitteet-kuvaketta Goals Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Konversiot-valikkoa.
  3. Valitse Oma muuttuja.
  4. Klikkaa pluspainiketta .
  5. Lisää Omat muuttujat ‑kohtaan nimi, joka kuvaa omaa muuttujaa. Tätä nimeä käytetään Google Ads ‑raportoinnissasi.
  6. Lisää tagimerkkijono. Tässä kohdassa voi näkyä oletusarvo, joka perustuu valitsemaasi muuttujan nimeen. Tagimerkkijonoksi lisäämäsi arvon on vastattava konversiotagisi muuttujalle antamaasi nimeä.
    • Jos tagimerkkijono on esimerkiksi 'color', muuttujan välittämiseen on käytettävä tagissa muuttujaa 'color' (katso alta esimerkki yleisen tagin tapahtumakoodinpätkästä).
  7. Klikkaa Tallenna. Jatka seuraavaan vaiheeseen, jossa muuttuja lisätään sivullasi olevaan konversiotagiin (tapahtumakoodinpätkään).

2. Muuttujan lisääminen Google‑tagin tapahtumakoodinpätkään

Jos käytät Google‑tagia ja sitä vastaavaa tapahtumakoodinpätkää, voit lisätä omat muuttujat tapahtumakoodinpätkän tagiin seuraavaan tapaan. Tässä esimerkissä käytetään kolmea esimerkkimuuttujaa (example_variable, color, product_name):

gtag('event', ‘conversion’, {'send_to':

'TAG_ID/AW-CONVERSION_LABEL',

'example_variable': 'example_string',

'color': 'example_blue',

'product_name': 'example_name'

});

Kaikki konversion tapahtumakoodinpätkään välitettävät muuttujat sisällytetään rivinä omien muuttujien sivulle, ja voit käyttää niitä Google Ads ‑raporteissa.

3. Oman muuttujan aktivointi

Tarkista omien muuttujien sivultasi, onko jonkin konversiotapahtuma aktivoitava.

Näin aktivoit oman muuttujan:

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtäsi Tavoitteet-kuvaketta Goals Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Konversiot-valikkoa.
  3. Valitse Oma muuttuja. Etsi omat muuttujat, joiden tila on "Aktivointi tarvitaan".
  4. Klikkaa kyseisten muuttujien Toimenpiteet-sarakkeesta Aktivoi. Oman muuttujasi Tila-sarakkeessa näkyy nyt "Käytössä".

Näin aktivoit useita omia muuttujia kerralla (jos niitä on paljon):

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtäsi Tavoitteet-kuvaketta Goals Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Konversiot-valikkoa.
  3. Valitse Oma muuttuja. Etsi omat muuttujat, joiden tila on "Aktivointi tarvitaan".
  4. Merkitse niiden omien muuttujien ruudut valituiksi, jotka haluat aktivoida.
  5. Klikkaa sivun yläosasta Muokkaa ja valitse Ota käyttöön. Kaikkien valittujen omien muuttujien tilana näkyy nyt "Käytössä".

Offline-konversioiden importoinnit

Voit luoda omia muuttujia offline-konversioiden importoinnissa seuraavasti:

1. Omien muuttujien luonti ja aktivointi
  2. Lisää importointitiedostoon sarake omia muuttujia varten.

Ohjeet

1. Omien muuttujien luonti ja aktivointi

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtäsi Tavoitteet-kuvaketta Goals Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Konversiot-valikkoa.
  3. Valitse Oma muuttuja.
  4. Lisää "Uudet omat muuttujat" ‐kohtaan uuden oman muuttujan nimi. Tagimerkkijono luodaan automaattisesti.
  5. Klikkaa Tallenna. Uusi oma muuttuja lisätään taulukkoon. Oman muuttujasi Tila-sarakkeessa näkyy nyt "Käytössä".

2. Sarakkeiden lisääminen CSV-tiedostoon tai laskentataulukkoon offline-konversioita varten

Voit lisätä valinnaisia sarakkeita, jotka vastaavat omia muuttujiasi, offline-konversiot sisältävään CSV-tiedostoon tai laskentataulukkoon. Omien muuttujien sarakkeet on oltava valmiiksi määritetty ja aktivoitu, jotta niiden lataaminen onnistuu.

Varmista, että lisäät pakolliset kentät, kuten GCLID-tunnuksen, konversion nimen, konversioarvon ja konversion valuutan.

Voit myös lisätä oman muuttujan nimen "cv:[custom_variable_tag_string]" Sarakkeen nimi ‑kohtaan seuraavassa muodossa:

• cv: etuliite, joka kertoo, että kyseinen sarake edustaa omaa muuttujaa
  • [custom_variable_tag_string]: aktivoidun oman muuttujan merkkijono.

Huom. Omien muuttujien nimet on kirjoitettava pienillä kirjaimilla.

Esimerkkejä sarakkeen nimestä:

"cv:property_type"

"cv:customer_program"

"cv:product_category".

3. Offline-konversiot sisältävän tiedoston (CSV tai laskentataulukko) lataaminen manuaalisesti tai automaattisesti

Lisätietoja on artikkelissa Mainosklikkausten konversioiden importoiminen Google Adsiin. Omien muuttujien muokkausta latauksen jälkeen ei tällä hetkellä tueta.

Hyvä muistaa

Näin pääset omien muuttujien raportointiin

Omien muuttujien yleiskatsaus

Kun olet luonut oman muuttujan, näet omien muuttujien sivulla seuraavat sarakkeet:

• Oma muuttuja: Omalle muuttujalle antamasi nimi. Voit halutessasi muokata tätä.
  • Tagimerkkijono: Oman muuttujan nimi lähdekoodissa.
  • Tila: Oman muuttujan tilana on Käytössä, Keskeytetty tai Aktivointi tarvitaan. Voit muuttaa omien muuttujien tilaa milloin tahansa:
    • Käytössä: Oman muuttujan dataa tallennetaan, ja sitä voidaan käyttää raporteissa.
    • Keskeytetty: Oman muuttujan dataa ei enää tallenneta, etkä voi tällä hetkellä käyttää muuttujaa raporteissa. Jos otat muuttujan uudelleen käyttöön, vain ennen muuttujan keskeyttämistä tallennettu data sekä käyttöönoton jälkeen tallennettu data näkyy raporteissa (näiden väliseltä ajalta voi puuttua dataa).
    • Aktivointi tarvitaan: Oman muuttujan dataa vastaanotetaan tagistasi, mutta sitä ei tallenneta eikä voida käyttää raporteissa. Jos haluat käyttää tätä dataa raportoinnissa, sinun on aktivoitava kyseinen muuttuja. Huomaa, että tämä ei koske omia muuttujia, jotka on ladattu offline‑konversioiden tuonnin kautta.
    • Poista: Valitse tämä, jos haluat poistaa oman muuttujan ja aiemman datan raporteistasi. Oma muuttuja ei enää näy omien muuttujien sivulla.
  • Viimeaikaiset arvot: Viisi viimeisintä arvoa, jotka olet saanut tältä omalta muuttujalta.
  • Vastaanottoaika: Aika, jolloin konversiomuuttuja vastaanotettiin.
  • Toimenpiteet: Ota konversiomuuttuja käyttöön klikkaamalla Aktivoi.

Oman sarakkeen luominen omien muuttujien avulla

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtäsi Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa.
  3. Klikkaa Kampanjat.
  4. Klikkaa taulukon oikeasta yläkulmasta sarakekuvaketta Kuva Google Ads ‐sarakekuvakkeesta.
  5. Klikkaa + Oma sarake.
    • Lisää nimi, jota käytetään sarakkeen otsikkona.
    • Lisää sarakkeelle kuvaus, jonka näet, kun viet hiiren sarakkeen otsikon päälle.
  6. Klikkaa + Sarake ja valitse sitten Konversiot.
  7. Klikkaa tämän jälkeen oikealla näkyvästä Segmentti-osiosta Oma muuttuja.
  8. Valitse jokin näkyviin tulevista omien muuttujien arvoista.
  9. Kun olet lisännyt kaikki sarakkeen tiedot, klikkaa Käytä. Siirryt takaisin Muokkaa sarakkeita ‑sivulle.
  10. Valitse uusi oma sarake ja tuo se näkyviin taulukossa klikkaamalla Käytä.

Tavallisten Google Ads ‑sarakkeiden tapaan myös omia sarakkeita voi suodattaa, lajitella ja ladata sekä käyttää tilastotaulukon yläpuolella olevan tulosyhteenvetokaavion muokkaamiseen. Lue lisää taulukoiden ja kaavioiden muokkaamisesta.

Huom. Omien muuttujien muokkausta latauksen jälkeen ei tällä hetkellä tueta.

Omien muuttujien ja segmenttien lisääminen taulukkoon

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1.  Klikkaa Google Ads ‑tililtäsi Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa.
  3. Klikkaa Kampanjat.
  4. Klikkaa taulukon oikeasta yläkulmasta sarakekuvaketta Kuva Google Ads ‐sarakekuvakkeesta ja sitten segmenttikuvaketta Segmentti.
  5. Klikkaa ensin Konversiot ja sitten Oma muuttuja. Tämän jälkeen voit valita lisättävät muuttujat.
  6. Kun olet valinnut omat muuttujasi, ne näkyvät kampanjaraportissasi.

Huom. Vain keskeiset konversiomittarit (kuten "Konversiot", "Kaikki konv.", "Laitteidenväliset konv." ja "View-through-konversiot") voidaan ryhmitellä omien muuttujien mukaan. Suhteeseen perustuvia mittareita, kuten "Konv.pros." tai "Hinta/konv.", ei voi ryhmitellä omien muuttujien mukaan.

Vain käyttöön otetut muuttujat ovat käytettävissä raportoinnissa. Konversiot, joihin ei liity kyseessä olevaa omaa muuttujaa (esimerkiksi aiempi data, joka on kertynyt ennen kuin muuttuja oli aktiivinen), ohitetaan tämän ulottuvuuden segmenttiriveillä ja sisällytetään vain ei-segmentoiduille riveille.

Omien konversiomuuttujien vianetsintä

Päällekkäiset muuttujat

Samalla tapahtumalla on päällekkäisiä tagimuuttujia, esimerkiksi car-color=red ja car-color=blue. Voit välttää päällekkäisyydet tarkistamalla tagimerkkijonosi ja poistamalla esiintymät, joissa samalla omalla muuttujalla on useita arvoja. Kullakin konversion tapahtumakoodinpätkällä tulisi olla vain yksi yksilöllinen arvo kutakin omaa muuttujaa kohden. Offline-konversioiden latauksissa myöhemmät saman konversion lataukset samantyyppisillä omilla muuttujilla korvaavat edellisen oman muuttujan (esimerkiksi jos ladataan ensin konversio muuttujalla car-color=red ja sitten muuttujalla car-color=blue, uudempi muuttuja car-color=blue korvaa ensimmäisen muuttujan). Jos haluat määrittää useita saman oman muuttujan arvoja konversiotapahtumalle, harkitse useiden omien muuttujien luomista.

Esimerkki: Jos sinulla on muuttuja "sijainti" ja haluat tagata tapahtumaan sijainnit "Suomi" ja "Helsinki", sinun kannattaa luoda omat muuttujat "Maa" ja "Kaupunki". Näin kullakin tapahtumalla on vain yksi yksilöllinen arvo.

Arvot ylittävät rajan tai arvot lähestyvät rajaa

Kullekin omalle muuttujalle tallennetaan vain ensimmäiset 100 000 arvoa. Olet ehkä saanut Google Adsissa varoituksen siitä, että lähestyt tätä rajaa, tai olet voinut nähdä omien muuttujien sivullasi ilmoituksen siitä, että yli 100 000 arvoa on lähetetty oman muuttujasi avaimen avulla. Tarkista konversiotagisi (tai offline-lataus), jos arvelet, että muuttujien määrä on virheellinen. Jos tarvitset enemmän kuin 100 000 arvoa, harkitse uusien omien muuttujien luomista.

Jos sait tämän viestin Oma asiakaskeskus ‑tilille, tarkista ne alatason tilit, jotka sisältävät tätä rajaa lähestyviä tai sen ylittäneitä omia muuttujia.

Yksityistä dataa havaittu

Omien muuttujien data sisältää raportoimatonta yksityistä asiakasdataa, kuten sähköpostiosoitteita tai puhelinnumeroita. Jos haluat varmistaa, ettet lähetä yksityistä asiakasdataa omien muuttujien mukana, poista tällaiset muuttujat kokonaan.

Omien muuttujien tarkoituksena on, että voit saada entistä kattavampaa dataa konversioistasi raportointia varten. Niitä ei tule käyttää lisätietojen hankkimiseen konvertoivista käyttäjistä. Lue lisää datan keräämisestä ja käyttämisestä.

Merkkijonot ovat liian pitkiä

Omien muuttujien datan merkkijonot voivat olla enintään 100 merkin pituisia. Varmista, että oman muuttujan tagimerkkijono (tai offline-tuonnissa oman muuttujan sarake) sisältää enintään 100 merkkiä.

Aiheeseen liittyvä linkki