Konfigurer tilpassede variabler til konverteringer

Tilpassede variabler føjer udvidede data til dine konverteringer, så du kan segmentere dine rapporter yderligere. Få flere oplysninger om tilpassede variabler til konverteringer

I denne artikel kan du læse om, hvordan du kan konfigurere tilpassede variabler, få adgang til din rapport over tilpassede variabler og finde og løse konfigurationsproblemer. Tilpassede variabler er tilgængelige for:

Konfigurer dine tilpassede variabler

Vælg en af følgende vejledninger for at konfigurere tilpassede variabler:

Konverteringssporing ved hjælp af tags på dit website

Hvis du vil konfigurere tilpassede variabler i konverteringssporingstags på dit website, skal du gøre følgende:

1. Opret din tilpassede variabel (valgfrit).
  2. Føj variabler til hændelseskodestykket til dit Google-tag.
  3. Aktivér dine tilpassede variabler i Google Ads.

Før du begynder

Hvis du ikke har konfigureret dit konverteringssporingstag, skal du følge vejledningen til at konfigurere konverteringssporing for dit website.

Når du har konfigureret dit konverteringssporingstag, skal du opdatere dit konverteringssporingstag, så det indeholder dine tilpassede variabler.

Bemærk! gtag.js-syntaksen (Google-tag) er den samme som den syntaks, der bruges til Google Analytics og Dynamisk remarketing.

Vejledning

1. Opret din tilpassede variabel (valgfrit)

Du kan tilføje en ny tilpasset variabel i Google Ads, inden du implementerer den nye variabel i konverteringstagget på din side. Dette er ikke påkrævet, hvis du tilføjer konverteringstagget på din webside, da det automatisk vises på siden med tilpassede variabler, som du skal aktivere (beskrevet i efterfølgende trin).

Sådan opretter du din tilpassede variabel:

Bemærk! Nedenstående vejledning er en del af den nydesignede Google Ads-brugeroplevelse. Hvis du vil bruge det forrige design, skal du klikke på ikonet "Udseende" og vælge Brug det forrige design. Hvis du bruger den forrige version af Google Ads, kan du gennemgå oplysningerne på oversigtskortet eller bruge søgefeltet i det øverste navigationspanel i Google Ads for at finde den side, du søger efter.
  1. Klik på ikonet Mål Goals Icon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på rullemenuen Konverteringer i sektionsmenuen.
  3. Klik på Tilpasset variabel.
  4. Klik på plusknappen .
  5. Under "Tilpassede variabler" skal angive et navn, der beskriver den tilpassede variabel. Dette navn vil blive anvendt i din Google Ads-rapportering.
  6. Angiv "Tagstreng". Denne kan have en standardværdi, der er baseret på det variabelnavn, du har angivet. Det, du angiver som tagstrengen, skal svare til det navn, dy giver variablen i dit konverteringstag.
    • Hvis Tagstreng f.eks. er angivet til "farve", skal dit tag angive variablen som "farve" (se eksemplet med hændelseskodestykket til det globale websitetag nedenfor).
  7. Klik på Gem. Gå videre til det næste trin, som omfatter tilføjelse af variablen til konverteringstagget (hændelseskodestykket) på din side.

2. Føj variablen til hændelseskodestykket for dit Google-tag

Hvis du bruger Google-tagget og et tilsvarende hændelseskodestykke, kan du føje tilpassede variabler til hændelseskodestykketagget på følgende måde, hvor der er inkluderet 3 eksempelvariabler (example_variable, color, product_name):

gtag('event', ‘conversion’, {'send_to':

'TAG_ID/AW-CONVERSION_LABEL',

'example_variable': 'example_string',

'color': 'example_blue',

'product_name': 'example_name'

});

Hver af de variabler, du overfører til hændelseskodestykket for konverteringer, vil blive inkluderet som en række på siden med tilpassede variabler, og de vil være tilgængelige, så du kan rapportere dem i Google Ads.

3. Aktivér din tilpassede variabel

Tjek siden med tilpassede variabler for at se, om der er nogen tilpassede variabler, der skal aktiveres.

Sådan aktiverer du en tilpasset variabel:

Bemærk! Nedenstående vejledning er en del af den nydesignede Google Ads-brugeroplevelse. Hvis du vil bruge det forrige design, skal du klikke på ikonet "Udseende" og vælge Brug det forrige design. Hvis du bruger den forrige version af Google Ads, kan du gennemgå oplysningerne på oversigtskortet eller bruge søgefeltet i det øverste navigationspanel i Google Ads for at finde den side, du søger efter.
  1. Klik på ikonet Mål Goals Icon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på rullemenuen Konverteringer i sektionsmenuen.
  3. Klik på Tilpasset variabel. Find de tilpassede variabler, der har statussen "Aktivering påkrævet".
  4. Klik på Aktivér under kolonnen "Handlinger" for disse tilpassede variabler. Din tilpassede variabel vises nu som "Aktiveret" i kolonnen "Status".

Sådan masseaktiverer du dine tilpassede variabler (i tilfælde, hvor du har mange af dem):

1. Klik på ikonet Mål Goals Icon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på rullemenuen Konverteringer i sektionsmenuen.
  3. Klik på Tilpasset variabel. Find de tilpassede variabler, der har statussen "Aktivering påkrævet".
  4. Markér afkrydsningsfeltet ud for hver af tilpassede variabler, som du vil aktivere.
  5. Klik på Rediger øverst på siden, og vælg Aktivér. Alle dine valgte tilpassede variabler vises nu som "Aktiveret".

Importer af offlinekonvertering

Hvis du vil konfigurere tilpassede variabler i import af offlinekonverteringer, skal du gøre følgende:

1. Opret og aktivér dine tilpassede variabler.
  2. Føj en kolonne for tilpassede variabler til din importfil.

Vejledning

1. Opret og aktivér dine tilpassede variabler

Bemærk! Nedenstående vejledning er en del af den nydesignede Google Ads-brugeroplevelse. Hvis du vil bruge det forrige design, skal du klikke på ikonet "Udseende" og vælge Brug det forrige design. Hvis du bruger den forrige version af Google Ads, kan du gennemgå oplysningerne på oversigtskortet eller bruge søgefeltet i det øverste navigationspanel i Google Ads for at finde den side, du søger efter.
  1. Klik på ikonet Mål Goals Icon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på rullemenuen Konverteringer i sektionsmenuen.
  3. Klik på Tilpasset variabel.
  4. Angiv navnet på den nye tilpassede variabel under "Nye tilpassede variabler". Tagstrengen oprettes automatisk.
  5. Klik på Gem. Den nye tilpassede variabel føjes til tabellen. Din tilpassede variabel vises nu som "Aktiveret" i kolonnen "Status".

2. Føj flere kolonner til din CSV-fil eller dit regneark til offlinekonverteringer

Du kan tilføje yderligere valgfrie kolonner i din CSV-fil eller dit regneark med offlinekonverteringer, der repræsenterer dine tilpassede variabler. Kolonnerne for tilpassede variabler skal allerede være defineret, for at de tilpassede variabler kan uploades korrekt.

Sørg for, at du inkluderer de obligatoriske felter, f.eks. GCLID, konverteringsnavn, konverteringsværdi og konverteringsvaluta.

Du kan også angive navnet på den tilpassede variabel "cv:[custom_variable_tag_string]" under "Kolonnenavn" i følgende format:

• cv: Præfiks, der angiver, at denne kolonne repræsenterer en tilpasset variabel
  • [tag string of custom variable]: Tagstreng for aktiveret tilpasset variabel

Bemærk! Navnene på de tilpassede variabler skal være formateret med små bogstaver.

Eksempler på kolonnenavne:

"cv:property_type" eller

"cv:customer_program" eller

“cv:product_category”

3. Upload offlinekonverteringsfilen (CSV eller regneark) manuelt eller automatisk

Se Import af konverteringer fra annonceklik i Google Ads. Justering af tilpassede variabler efter upload understøttes ikke i øjeblikket.

Husk!

• Tilpassede variabler skal være aktiveret, før du tilføjer en kolonne med den tilpassede variabel.
  • Variabelnavne og -værdier må ikke indeholde personhenførbare oplysninger (hvis de gør det, modtager du muligvis en advarsel).
  • Variabelnavne skal skrives med små bogstaver.

Få adgang til rapportering af tilpassede variabler

Oversigt over dine tilpassede variabler på siden med tilpassede variabler

Når du har konfigureret din tilpassede variabel, vil du kunne se følgende kolonner på siden med tilpassede variabler:

• Tilpasset variabel: Det navn, du har givet din tilpassede variabel. Du kan redigere dette, hvis du vil.
  • Tagstreng: Navnet på din tilpassede variabel i kildekoden.
  • Status: Din tilpassede variabel vises som "Aktiveret", "Sat på pause" eller "Aktivering påkrævet". Du kan til enhver tid ændre status for dine tilpassede variabler:
    • Aktiveret: Dataene om tilpassede variabler registreret kan bruges til rapportering.
    • Sat på pause: Dataene om tilpassede variabler registreres ikke længere, og du kan ikke rapportere om denne variabel på nuværende tidspunkt. Hvis du aktiverer variablen igen, vil det kun være de data, der blev registreret, før variablen blev sat på pause, og efter den blev aktiveret igen, der er synlige i rapporter (der kan være et "hul" i dataene).
    • Aktivering påkrævet:Dataene om tilpassede variabler fra dit tag modtages, men de registreres ikke længere til rapportering. Aktivér den pågældende variabel, så den kan rapporteres. Bemærk! Dette gælder ikke for tilpassede variabler, der uploades via import af offlinekonverteringer.
    • Fjern: Dette er en mulighed, hvis du vil fjerne den tilpassede variabel og historiske data fra din rapportering. Den tilpassede variabel vil ikke længere blive vist på siden med tilpassede variabler.
  • Seneste værdier: De seneste 5 værdier for tilpassede variabler, som du har modtaget fra denne tilpassede variabel.
  • Tidspunkt for modtagelse: Viser det tidspunkt, hvor din konverteringsvariabel blev modtaget.
  • Handlinger: Klik på "Aktivér" for at aktivere din konverteringsvariabel.

Opret en tilpasset kolonne ved hjælp af tilpassede variabler

Bemærk! Nedenstående vejledning er en del af den nydesignede Google Ads-brugeroplevelse. Hvis du vil bruge det forrige design, skal du klikke på ikonet "Udseende" og vælge Brug det forrige design. Hvis du bruger den forrige version af Google Ads, kan du gennemgå oplysningerne på oversigtskortet eller bruge søgefeltet i det øverste navigationspanel i Google Ads for at finde den side, du søger efter.
  1. Klik på ikonet Kampagner Campaigns Icon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på rullemenuen Kampagner i sektionsmenuen.
  3. Klik på Kampagner.
  4. Klik på kolonneikonet Et billede af Google Ads-kolonneikonet øverst til højre i tabellen.
  5. Klik på + Tilpasset kolonne.
    • Angiv et navn, der skal bruges som kolonneoverskrift.
    • Angiv en beskrivelse af kolonnen, som skal vises, når markøren holdes over kolonneoverskriften.
  6. Klik på + Kolonne, og vælg derefter Konverteringer.
  7. I sektionen "Segment", som vises til højre, skal du klikke på Tilpasset variabel.
  8. Vælg værdier på listen over værdier for tilpassede variabler.
  9. Klik på Anvend, når du er færdig med at indtaste kolonneoplysninger. Du bliver derefter ført tilbage til siden "Rediger kolonner".
  10. Vælg din nye tilpassede kolonne, og klik derefter på Anvend for at se den i tabellen.

Ligesom standardkolonnerne i Google Ads kan tilpassede kolonner filtreres, sorteres, downloades og bruges til at tilpasse det effektivitetsoversigtsdiagram, der vises over statistiktabellen. Få oplysninger om, hvordan du tilpasser dine tabeller og diagrammer

Bemærk! Justering af tilpassede variabler efter upload understøttes ikke i øjeblikket.

Se dine tilpassede variabler med segmenter i din tabel.

Bemærk! Nedenstående vejledning er en del af den nydesignede Google Ads-brugeroplevelse. Hvis du vil bruge det forrige design, skal du klikke på ikonet "Udseende" og vælge Brug det forrige design. Hvis du bruger den forrige version af Google Ads, kan du gennemgå oplysningerne på oversigtskortet eller bruge søgefeltet i det øverste navigationspanel i Google Ads for at finde den side, du søger efter.
  1.  Klik på ikonet Kampagner Campaigns Icon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på rullemenuen Kampagner i sektionsmenuen.
  3. Klik på Kampagner.
  4. Klik på kolonneikonet Et billede af Google Ads-kolonneikonet øverst til højre i tabellen, og klik derefter på segmentikonet Segment.
  5. Vælg "Konverteringer", og vælg derefter "Tilpasset variabel". Du kan derefter vælge de variabler, du vil tilføje.
  6. Når du har valgt dine tilpassede variabler, vises de i din kampagnerapport.

Bemærk! Det er kun de vigtigste konverteringsmetrics ("Konverteringer", "Alle konv.", "Konv. på tværs af enheder", "Visningskonverteringer" osv.), der kan segmenteres efter tilpassede variabler. Forholdsmetrics som "Konv.rate" eller “Pris pr. konv." kan ikke segmenteres efter tilpassede variabler.

Det er kun aktiverede variabler, der kan anvendes til rapporteringsformål. Desuden vil alle konverteringer, der ikke indeholder den pågældende tilpassede variabel (f.eks. historiske data, der blev indsamlet, inden variablen var aktiv), blive sprunget over i segmentrækker for denne dimension og kun blive vist i ikke-segmenterede rækker.

Find og ret fejl i dine tilpassede konverteringsvariabler

Dublerede variabler

Den samme hændelse har dublerede tagvariabler, f.eks.: car-color=red og car-color=blue. For at undgå dubletter kan du tjekke dine tagstrenge og fjerne forekomster, hvor der er flere værdier for den samme tilpassede variabel. Hvert konverteringshændelseskodestykke må kun indeholde én unik værdi for hver tilpasset variabel. Ved uploads af offlinekonverteringer vil efterfølgende uploads af den samme konvertering med tilpassede variabler af samme type overskrive den tidligere tilpassede variabel (hvis du f.eks. uploader en konvertering med bilfarve=rød og derefter bilfarve=blå, overskrives bilfarve=rød til bilfarve=blå). Hvis du gerne vil knytte flere værdier for den samme tilpassede variabel til en konverteringshændelse, kan du overveje at oprette mere end én tilpasset variabel for at opnå dette.

Eksempel: Hvis du har en variabel, der hedder "lokation", og du vil tagge en hændelse med "Californien" og “San Francisco", kan du overveje at oprette en tilpasset variabel for "By" og for "Stat", der kun vil være én unik værdi i denne hændelse.

Værdierne overstiger grænsen eller værdierne nærmer sig grænsen

Værdier ud over de første 100.000 for en tilpasset variabel registreres ikke. Du har muligvis modtaget en advarsel i Google Ads om, at du nærmer dig denne grænse, eller du har muligvis set en besked på siden med de tilpassede variabler om, at der er sendt mere end 100.000 værdier med din tilpassede variabelnøgle. Tjek dit konverteringstag (eller offlineupload), hvis du mener, at dette antal er en fejl. Hvis der er behov for mere end 100.000 værdier, kan du overveje at oprette nye tilpassede værdier.

Hvis du har modtaget denne besked på en MCC-konto, skal du sørge for at tjekke de underordnede konti, der indeholder de tilpassede variabler, som nærmer sig eller overstiger denne grænse.

Personlige data er blevet fundet

Dataene for dine tilpassede variabler indeholder ikke-rapporterede personlige kundedata, f.eks. mailadresser eller telefonnumre. Hvis du vil sikre, at du ikke sender private kundedata sammen med tilpassede variabler, skal du ændre din implementering for at fjerne disse variabler.

Tilpassede variabler bør bruges til at tilføje udvidede data om dine konverteringer til rapportering, men de bør ikke bruges til at tilføje yderligere oplysninger om konverterende brugere. Få flere oplysninger om dataindsamling og brug heraf

Strengene er for lange

Strenge er begrænset til 100 tegn for data om tilpassede variabler. Sørg for, at dine tagstrenge til de tilpassede variabler (eller kolonnelængden for offlineimport af tilpassede variabler) højst indeholder 100 tegn.