Die bladsy wat jy versoek het, is tans nie in jou taal beskikbaar nie. Jy kan 'n ander taal aan die onderkant van die bladsy kies of Google Chrome se ingeboude vertalingkenmerk gebruik om 'n kitsvertaling van enige webbladsy in 'n taal van jou keuse te doen.

Vrije variabelen instellen voor conversies

Met vrije variabelen worden er uitgebreidere gegevens aan uw conversies toegevoegd, zodat u uw rapporten verder kunt segmenteren. Lees meer informatie over vrije variabelen voor conversies.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u vrije variabelen instelt, het rapport voor vrije variabelen opent en problemen met de instelling oplost. Vrije variabelen zijn beschikbaar voor de volgende doeleinden:

Vrije variabelen instellen

Selecteer een van de volgende configuratie-instructies om vrije variabelen in te stellen:

Conversies bijhouden met tags op uw website

Als u vrije variabelen wilt instellen in de tags voor het bijhouden van conversies op uw website, moet u het volgende doen:

1. Een vrije variabele maken (optioneel).
  2. De variabelen toevoegen aan het gebeurtenisfragment voor uw Google-tag.
  3. Uw vrije variabelen activeren in Google Ads.

Voordat u begint

Als u de tag voor het bijhouden van conversies niet heeft ingesteld, volgt u de stappen voor 'Conversies bijhouden' instellen voor uw website.

Nadat u de tag voor het bijhouden van conversies heeft ingesteld, moet u uw tag voor het bijhouden van conversies updaten om uw vrije variabelen erin op te nemen.

Opmerking: De syntaxis van de Google-tag (gtag.js) is gelijk aan de syntaxis die wordt gebruikt voor Google Analytics en dynamische remarketing.

Instructies

1. Een vrije variabele maken (optioneel)

U kunt een nieuwe vrije variabele in Google Ads toevoegen voordat u de nieuwe variabele in de conversietag op uw pagina implementeert. Dit is niet vereist als u de variabele toevoegt aan de conversietag op uw webpagina, omdat deze automatisch wordt weergegeven op de pagina voor vrije variabelen die u moet activeren (zie de stappen verderop in dit artikel).

Zo maakt u een vrije variabele:

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Doelen Goals Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Conversies.
  3. Klik op Vrije variabele.
  4. Klik op de plusknop .
  5. Geef onder Vrije variabelen een beschrijvende naam op voor de vrije variabele. Dit is de naam die in uw Ads-rapporten wordt gebruikt.
  6. Geef de tagtekenreeks op. Deze kan een standaardwaarde hebben op basis van de variabelenaam die u heeft opgegeven. De tagtekenreeks die u opgeeft, moet overeenkomen met de naam die u aan de variabele in uw conversietag geeft.
    • Als de tagtekenreeks bijvoorbeeld is ingesteld op 'color', moet uw tag de variabele doorgeven als 'color' (zie het voorbeeld van het gebeurtenisfragment voor de algemene sitetag hieronder).
  7. Klik op Opslaan. Ga verder met de volgende stap, waarbij u de variabele aan de conversietag (het gebeurtenisfragment) op uw pagina toevoegt.

2. De variabele toevoegen aan het gebeurtenisfragment voor uw Google-tag

Als u de Google-tag en een bijbehorend gebeurtenisfragment gebruikt, kunt u vrije variabelen als volgt toevoegen aan de gebeurtenisfragmenttag, waarbij er 3 voorbeeldvariabelen zijn opgenomen (example_variable, color, product_name):

gtag('event', ‘conversion’, {'send_to':

'TAG_ID/AW-CONVERSION_LABEL',

'example_variable': 'example_string',

'color': 'example_blue',

'product_name': 'example_name'

});

Alle variabelen die u opgeeft in het conversiegebeurtenisfragment, worden als rij opgenomen in de pagina voor vrije variabelen. Deze kunt u opnemen in uw Google Ads-rapporten.

3. Uw vrije variabele activeren

Bekijk uw pagina voor vrije variabelen om te controleren of er conversieacties zijn die moeten worden geactiveerd.

Zo activeert u de vrije variabele:

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Doelen Goals Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Conversies.
  3. Klik op Vrije variabele. Zoek naar de vrije variabelen met de status Activering vereist.
  4. Klik in de kolom Acties voor deze vrije variabelen op Activeren. In de kolom Status wordt nu de status Ingeschakeld weergegeven voor uw vrije variabele.

Zo activeert u bulksgewijs de vrije variabelen (als u veel vrije variabelen heeft):

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Doelen Goals Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Conversies.
  3. Klik op Vrije variabele. Zoek naar de vrije variabelen met de status Activering vereist.
  4. Vink het selectievakje aan naast elke vrije variabele die u wilt activeren.
  5. Klik bovenaan de pagina op Bewerken en selecteer Inschakelen. Voor alle vrije variabelen die u heeft geselecteerd, wordt nu de status Ingeschakeld weergegeven.

Offline conversies importeren

Als u vrije variabelen wilt instellen voor de import van offline conversies, moet u het volgende doen:

1. Vrije variabelen maken en activeren.
  2. Een kolom voor vrije variabelen toevoegen aan het importbestand.

Instructies

1. Vrije variabelen maken en activeren

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Doelen Goals Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Conversies.
  3. Klik op Vrije variabele.
  4. Geef onder Nieuwe vrije variabelen de naam van de nieuwe vrije variabele op. De tagtekenreeks wordt automatisch gemaakt.
  5. Klik op Opslaan. De nieuwe vrije variabele wordt toegevoegd aan de tabel. In de kolom Status wordt nu de status Ingeschakeld weergegeven voor uw vrije variabele.

2. Extra kolommen toevoegen aan een csv-bestand of spreadsheet voor offline conversies

U kunt extra optionele kolommen voor vrije variabelen toevoegen aan uw csv-bestand of spreadsheet voor offline conversies. Kolommen met vrije variabelen moeten al zijn gedefinieerd en geactiveerd voordat ze kunnen worden geüpload.

Vul de verplichte velden in, zoals GCLID, conversienaam, conversiewaarde en valuta voor conversie.

Onder Kolomnaam kunt u ook de naam van de vrije variabele invoeren als cv:[custom_variable_tag_string]. Gebruik hiervoor de volgende indeling:

• cv: het voorvoegsel dat aangeeft dat deze kolom een vrije variabele vertegenwoordigt
  • [tag string of custom variabele]: tagtekenreeks van de geactiveerde vrije variabele

Opmerking: De namen van vrije variabelen moeten met kleine letters worden geschreven.

Voorbeelden van kolomnamen:

cv:property_type

cv:customer_program

cv:product_category

3. Het bestand voor offline conversies (csv of spreadsheet) handmatig of automatisch uploaden

Raadpleeg Conversies via advertentieklikken importeren in Google Ads. Het is momenteel niet mogelijk om vrije variabelen aan te passen nadat u ze heeft geüpload.

Houd rekening met het volgende:

• Vrije variabelen moeten worden geactiveerd voordat u een kolom met de vrije variabele toevoegt.
  • De namen en waarden van variabelen mogen geen PII bevatten, anders ontvangt u mogelijk een waarschuwing.
  • De namen van variabelen moeten met kleine letters worden geschreven.

Rapporten over vrije variabelen bekijken

Overzicht van uw vrije variabelen op de pagina voor vrije variabelen

Nadat u een vrije variabele heeft ingesteld, worden de volgende kolommen weergegeven op de pagina voor vrije variabelen:

• Vrije variabele: De naam die u aan uw vrije variabele heeft gegeven. Als u wilt, kunt u deze bewerken.
  • Tagtekenreeks: De naam die uw vrije variabele heeft in de broncode.
  • Status: Voor uw vrije variabele wordt de status 'Ingeschakeld', 'Onderbroken' of 'Activering vereist' weergegeven. U kunt de status van uw vrije variabelen op elk gewenst moment wijzigen. Dit zijn de beschikbare opties:
    • Ingeschakeld: De gegevens van de vrije variabelen worden geregistreerd en kunnen worden gebruikt voor rapportage.
    • Onderbroken: De gegevens van de vrije variabele worden niet meer geregistreerd en u kunt deze variabele op het moment niet opnemen in uw rapporten. Als u de variabele weer inschakelt, worden alleen de gegevens die zijn geregistreerd voordat de variabele werd onderbroken en nadat de variabele werd ingeschakeld, zichtbaar in rapporten (waarschijnlijk ontbreken er gegevens).
    • Activering vereist: De gegevens van de vrije variabelen uit uw tag worden ontvangen, maar worden niet geregistreerd voor gebruik in rapporten. Activeer de betreffende variabele, zodat die in de rapporten wordt opgenomen. Dit is niet van toepassing op vrije variabelen die zijn geüpload via een import van offline conversies.
    • Verwijderen: Dit is een optie als u de vrije variabele en historische gegevens uit uw rapporten wilt verwijderen. De vrije variabele wordt dan niet meer weergegeven op de pagina voor vrije variabelen.
  • Recente waarden: De laatste 5 waarden die u van deze vrije variabele heeft ontvangen.
  • Ontvangsttijd: Geeft het tijdstip weer waarop uw conversievariabele werd ontvangen.
  • Acties: Klik op Activeren om de conversievariabele aan te zetten.

Een aangepaste kolom maken met behulp van vrije variabelen

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Campagnes.
  4. Klik rechtsboven in de tabel op het kolommenicoon Een afbeelding van het Google Ads-kolommenicoon.
  5. Klik op + Aangepaste kolom.
    • Geef de naam op die als de kolomkop wordt gebruikt.
    • Geef een beschrijving van de kolom op die u ziet als u de muisaanwijzer op de kolomkop plaatst.
  6. Klik op + Kolom en selecteer Conversies.
  7. Klik op Vrije variabele in het gedeelte Segmenteren, dat rechts wordt weergegeven.
  8. Maak een keuze in de lijst met waarden voor vrije variabelen.
  9. Als u alle kolomgegevens heeft opgegeven, klikt u op Toepassen. U keert terug naar de pagina Kolommen aanpassen.
  10. Selecteer uw nieuwe aangepaste kolom en klik op Toepassen om de kolom te bekijken in de tabel.

Net als standaard Google Ads-kolommen, kunnen aangepaste kolommen worden gefilterd, gesorteerd, gedownload en gebruikt om het diagram met uw prestatieoverzicht aan te passen dat boven de tabel met statistieken wordt weergegeven. Meer informatie over hoe u tabellen en diagrammen aanpast.

Opmerking: Het is momenteel niet mogelijk om vrije variabelen aan te passen nadat u ze heeft geüpload.

Uw vrije variabelen met segmenten bekijken in uw tabel

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1.  Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Campagnes.
  4. Klik rechtsboven in de tabel op het kolommenicoon Een afbeelding van het Google Ads-kolommenicoon en dan op het segmenteericoon Segment.
  5. Selecteer Conversies en vervolgens Vrije variabele. Dan kunt u de variabelen selecteren die u wilt toevoegen.
  6. Zodra u uw vrije variabelen heeft geselecteerd, worden deze weergegeven in het campagnerapport.

Opmerking: Alleen kernconversiestatistieken ('Conversies', 'Alle conv.', 'Conv. via versch. apparaten', 'View-through-conversies', enz.) kunnen worden gesegmenteerd op basis van vrije variabelen. Statistieken voor verhoudingen, zoals 'Conv.perc.' of 'Kosten/conv.' kunnen niet worden gesegmenteerd op basis van vrije variabelen.

Alleen variabelen die zijn aangezet, zijn beschikbaar voor rapportagedoeleinden. Ook conversies waarvoor geen gegevens voor de betreffende vrije variabele zijn verzameld (bijvoorbeeld historische gegevens die werden verzameld voordat de variabele actief was), worden niet weergegeven in gesegmenteerde rijen voor deze dimensie. Ze worden alleen weergegeven in niet-gesegmenteerde rijen.

Problemen met vrije conversievariabelen oplossen

Dubbele variabelen

Dezelfde gebeurtenis heeft dubbele tagvariabelen, zoals car-color=red en car-color=blue. Als u dubbele variabelen wilt voorkomen, controleert u uw tagtekenreeksen en verwijdert u deze in alle gevallen waarbij er verschillende waarden zijn voor dezelfde vrije variabele. Elk conversiegebeurtenisfragment mag slechts één unieke waarde bevatten voor elke vrije variabele. Bij uploads van offline conversies wordt de vorige vrije variabele overschreven als dezelfde conversie met vrije variabelen van hetzelfde type opnieuw wordt geüpload. Als u bijvoorbeeld een conversie uploadt met car-color=red en vervolgens car-color=blue, wordt de variabele car-color=red overschreven met car-color=blue. Als u meerdere waarden van dezelfde vrije variabele wilt toewijzen aan een conversiegebeurtenis, zou u dit mogelijk kunnen maken door meer dan één vrije variabele te maken.

Voorbeeld: Als u een variabele met de naam 'location' heeft en een gebeurtenis wilt taggen met 'California' en 'San Francisco', kunt u overwegen een vrije variabele te maken voor 'State' en voor 'City', zodat er voor die gebeurtenis maar één unieke waarde per variabele is.

Waarden overschrijden de limiet of waarden hebben de limiet bijna bereikt

De waarden na de eerste 100.000 worden niet geregistreerd voor een vrije variabele. Mogelijk heeft u in Google Ads de waarschuwing gekregen dat u deze limiet bijna heeft bereikt of heeft u een bericht op uw pagina voor vrije variabelen gezien met de boodschap dat er meer dan 100.000 waarden zijn verstuurd met uw vrije-variabelesleutel. Controleer uw conversietag (of offline upload) als u denkt dat dit aantal ten onrechte is bereikt. Als u meer dan 100.000 waarden nodig heeft, kunt u ook nieuwe vrije variabelen maken.

Als u dit bericht in een Mijn Klantencentrum-account heeft gekregen, checkt u de onderliggende accounts met de vrije variabelen die deze limiet bijna hebben bereikt of overschreden.

Privégegevens gevonden

Uw vrije variabelen bevatten niet-gerapporteerde privégegevens van klanten, zoals e-mailadressen of telefoonnummers. Als u wilt voorkomen dat u privégegevens van klanten met vrije variabelen verstuurt, wijzigt u uw implementatie om deze variabelen te verwijderen.

Vrije variabelen zijn bedoeld om uitgebreidere gegevens aan uw conversies toe te voegen voor rapportagedoeleinden, maar niet om aanvullende informatie te verzamelen over gebruikers die conversies genereren. Meer informatie over hoe u gegevens verzamelt en gebruikt

Tekenreeksen zijn te lang

Tekenreeksen mogen maximaal 100 tekens bevatten voor gegevens over vrije variabelen. Zorg ervoor dat de tekenreeksen voor uw vrije-variabeletag (of de kolom voor vrije variabelen die u offline wilt importeren) maximaal 100 tekens lang zijn.