Spåra resultatet av appkampanjflöden

Du kan förbättra dina annonsresultat genom att använda flöden för att hämta den data som är mest relevant till dina appkampanjannonser. I denna artikel beskriver vi hur du tydligt kan spåra resultatet av ett appkampanjflöde så att du kan optimera dina flöden och annonser. Läs mer om hur du använder flöden i appkampanjer

Anvisningar

1. Logga in på Google Ads.
  2. Välj Appkampanjer på kampanjmenyn högst upp till vänster.
  3. Välj en specifik appkampanj på kampanjmenyn.
  4. Sidan Översikt för kampanjen visas. Där finns två kort för flödesresultat.

Kort för flödesdiagnostik

Detta är ett diagram som visar antalet flödesobjekt i de olika kategorierna för policygranskning.

• För Google Merchant Center-flöden:
    • Du ser fyra kategorier:
      • Klar att visas: flödesobjekt som är godkända, finns i lager i Merchant Center och är klara att användas
      • Inte klar att visas: flödesobjekt som inte finns i lager Uppdatera dessa flödesobjekt i Merchant Center när de finns i lager igen med hjälp av tillgänglighetsattributet.
      • Inaktiv: flödesobjekt som påverkas av en pausad kampanj eller som har uteslutits från kampanjen på grund av geografisk inriktning
      • Inte godkänd: flödesobjekt som bryter mot policyn för Shopping-annonser
    • Håll muspekaren över diagrammet för att se de specifika uppgifterna i varje kategori.
    • Du kan också klicka på menyn med tre punkter högst upp till höger för att ladda ned diagrammet som en bild eller ge oss dina synpunkter på översikten.
    • Klicka på länken Visa flödesinformation för att öppna ditt dataflöde i Merchant Center.
  • För företagsinformationsflöden:
    • Du ser fyra beteckningar:
      • Godkänd: flödesobjekt som är godkända och klara att användas
      • Godkänd (begränsad): flödesobjekt som endast är godkända i vissa länder och på vissa enheter på grund av innehållets karaktär
      • Undergår granskning: flödesobjekt som för närvarande håller på att granskas
      • Inte godkänd: flödesobjekt som bryter mot Google Ads-policyer och inte kan användas
    • Håll muspekaren över varje kategori i diagrammet för att se antalet objekt i kategorin och hur stor procentandel av det totala antalet objekt som de utgör.
    • Du kan också klicka på menyn med tre punkter högst upp till höger för att ladda ned diagrammet som en bild eller ge oss dina synpunkter på översikten.
    • Klicka på länken Visa flödesinformation för att öppna sidan med flödesdetaljer i din företagsinformation. Där kan du se uppgifter om varje flödesobjekt.

Kort för flödesresultat

Kortet för flödesresultat innehåller två flikar:

• Som annonstillgångar: Du ser ett diagram över kampanjresultatet när objekt i flödet visas i dina annonser.
  • Som inriktningen visar prov på: Du ser ett diagram över kampanjresultatet när annonsen visas för personer som söker efter produkter som liknar produkterna i ditt flöde. Denna data utesluter flöden som används som tillgångar.

När du klickar på menyn med tre punkter högst upp till höger kan du välja ett mätvärde som ska spåras i varje diagram. Du kan till exempel välja mätvärden som Exponeringar, Klick, Installationer (om kampanjen gäller installationer), Åtgärder i appen och Kostnad. När du har valt ett mätvärde för diagrammet kan du klicka på menyn med tre punkter högst upp till höger för att ladda ned diagrammet som en bild.

Relaterade länkar: