En definisjon av søkeordstatus

I statusen som er tilordnet et søkeord, kan du se hvorvidt søkeordet per nå kan utløse visning av annonser.

Du finner informasjon om statusen for hvert enkelt søkeord i Status-kolonnen på Søkeord-siden. Hvis flere statuser er aktuelle for det samme søkeordet, vises den mest relevante statusen først.

Her er en oversikt over søkeordstatusene du kan komme til å se:

Søkeordstatuser

Når Google gjennomgår søkeord for å påse at de overholder retningslinjene for annonsering, er søkeordene kommet til et bestemt sted i evalueringsprosessen.

Før denne evalueringen har søkeordet ditt en av disse statusene:

• Under evaluering: Dette søkeordet kan utløse visning av annonser på Google Søk, men ikke på andre nettsteder. Først etter evalueringen – som kan ta opptil én virkedag – kan det utløse annonsevisninger andre steder.

Etter evalueringen gis søkeordet en av disse statusene:

• Kvalifisert: Søkeordet er gjennomgått og kan utløse visning av annonser.
  • Kvalifisert (begrenset): Resultatene til søkeordet påvirkes av en annen faktor.
    • Lavt søkevolum: Søkeordet er midlertidig sperret fordi det har svært lite søketrafikk på Google, noe som tyder på at det ikke er særlig relevant for søkene til de fleste brukerne.
    • Vises sjelden på grunn av få kvalitetspoeng: Søkeordet har svært få kvalitetspoeng, slik at annonsen din sjelden vises.
    • Lavere enn anslaget for førstesidebud: Søkeordet er aktivt og kan utløse annonsen din. Budet for kostnad per klikk (CPC) er imidlertid lavere enn beløpet som sannsynligvis kreves for at annonsen skal kunne vises på den første siden av Google-søkeresultatene.

• Få samsvarende sider: Søkeordet er midlertidig suspendert fordi det samsvarer med svært få sider, noe som tyder på at uttrykket ikke forekommer ofte i innholdet i Displaynettverket.

• Ikke kvalifisert: Søkeordet utløser ikke annonser fordi det tilhører en kampanje eller annonsegruppe som ikke er kvalifisert.
    • Kampanjen eller annonsegruppen er satt på pause: Søkeordet tilhører en kampanje eller annonsegruppe som ikke kjøres fordi du har satt den på pause.
    • Kampanjen eller annonsegruppen er fjernet: Søkeordet tilhører en kampanje eller annonsegruppe som ikke kjøres fordi du har fjernet den.
    • Kampanjen venter: Søkeordet tilhører en kampanje som ikke kjøres ennå fordi den har en startdato i fremtiden.
    • Kampanjen er avsluttet: Søkeordet tilhører en kampanje som ikke kjøres fordi sluttdatoen er passert.
    • Kampanjen er midlertidig sperret: Søkeordet tilhører en kampanje som inntil videre er satt på pause fordi den forhåndsbetalte kontosaldoen er brukt opp.
  • Ikke godkjent: Søkeordet kan ikke utløse annonser fordi det bryter retningslinjene for Google Ads.
  • Fjernet: Søkeordet utløser ikke annonser fordi du har fjernet det.
  • Satt på pause: Søkeordet utløser ikke annonser fordi du har satt det på pause.