Automatiske plasseringer

Når vi bruker denne termen i rapporteringen i Google Ads, sikter vil til appene, videoene og nettsidene i Displaynettverket der annonsene dine automatisk vises basert på målrettingen du har valgt. Mens administrerte plasseringer er apper, videoer og nettsider du spesifikt har valgt ut som steder der annonsene dine skal vises, er automatiske plasseringer steder der annonsene dine vises som et resultat av andre målrettingsmetoder du bruker, for eksempel emne- og søkeordsmålretting.

Slik fungerer automatiske plasseringer:

• Hvis du bruker kampanjer av typen «Bare displaynettverket» eller «Søk med utvalgt display», og hvis du også bruker en annen målrettingsmetode enn administrerte plasseringer i disse kampanjene, kan annonsene dine vises automatisk på nettsteder i Displaynettverket. Disse visningene blir i så fall registrert som automatiske plasseringer i statistikktabellen i Plasseringer-fanen.
  • Hvis du ikke vil at annonsene skal vises i automatiske plasseringer, må du holde deg utelukkende til målrettingsmetoden med administrerte plasseringer. Ved å legge til administrerte plasseringer i annonsegruppen din og beholde standardinnstillingene for målretting, altså «Målretting og bud», blir annonsene dine bare vist på nettstedene du velger.

Eksempel

Hvis du bruker søkeord som målrettingsmetode i annonsegruppen din, forsøker vi å finne relevante plasseringer til annonsene dine på grunnlag av blant annet søkeordlisten din. Hvis du for eksempel har en annonsegruppe der søkeordene er knyttet til sko for menn, kan annonsene i denne annonsegruppen vises på nettsteder der sko er gjennomgangstemaet. Disse nettstedene vises som automatiske plasseringer i statistikktabellen i Plasseringer-fanen.

Slik fungerer innholdsmålretting
Om målrettingsinnstillingene i Displaynettverket
Valg av kampanjetype