Over Tv in Bereikplanner

Met Tv in Bereikplanner vindt u de ideale mix van tv, YouTube en Google-videopartners en identificeert u nieuwe mogelijkheden om het bereik van uw videocampagnes te maximaliseren en de frequentie ervan te verbeteren.

Naast prognoses voor YouTube-campagnes kunt u aan een mediaplan historische gegevens over frequentie, doelkijkcijferpunten en budgetten van tv-campagnes toevoegen. Vervolgens kunt u het geschatte unieke bereik van het mediaplan vergelijken met zowel YouTube- als tv-campagnes. Tv in Bereikplanner gebruikt historische tv-meetgegevens van een aanbieder van mediameting in het land waar uw mediaplan van toepassing is.

Opmerking: Tv in Bereikplanner voorspelt schattingen voor bereik, frequentie, weergaven en conversies voor uw mediaplan, maar garandeert geen specifieke prestaties of resultaten. De werkelijke prestaties van een campagne kunnen variëren en zijn afhankelijk van andere factoren (zoals advertentiekwaliteit, advertentierelevantie en campagne-instellingen).

Voordelen

• Gebaseerd op werkelijke tv-gegevens: Tv in Bereikplanner gebruikt meetgegevens van historische tv-campagnes en van aanbieders van mediametingen. Op basis van deze gegevens voorziet Bereikplanner u van nauwkeurige prognoses. Meer informatie over prognoses in Bereikplanner
  • Eenvoudig en snel: Tv in Bereikplanner is in bestaande Bereikplanner-functies geïntegreerd, zodat u eenvoudig en snel het bereik en de frequentie van een campagne kunt bepalen.
  • Uitgebreide instellingen: Met Tv in Bereikplanner kunt u plannen voor alle YouTube-merkindelingen.
  • Bruikbare resultaten: Tv in Bereikplanner geeft inzichten in hoe u bereik, frequentie, verdeling en effectiviteit kunt verbeteren via een mediaplan met zowel YouTube als tv. Met deze inzichten kunt u mogelijkheden identificeren om mensen te bereiken die niet vaak tv kijken of om de frequentie van uw videoadvertenties te beperken voor mensen die regelmatig tv kijken.

Methodologie

Met Tv in Bereikplanner kunt u prognoses maken voor uniek bereik, frequentie en andere mediastatistieken in een advertentiecampagne met zowel YouTube als tv. Tv in Bereikplanner gebruikt YouTube-prognoses en historische tv-gegevens om het voorspelde effect te berekenen van een campagne met YouTube en tv. Deze berekening wordt uitgevoerd met algoritmen die door Google zijn ontwikkeld en gepubliceerd (alleen in het Engels).

Opmerking: Als de beschikbare dimensies voor YouTube- en tv-gegevens niet identiek zijn (bijvoorbeeld verschillende leeftijdscategorieën of locaties) of als we een bepaalde statistiek niet kunnen meten, passen we mogelijk één of beide dimensies aan om consistentie in de gegevens te garanderen.

Ondersteunde landen

Beschikbaar voor alle gebruikers in Duitsland, Frankrijk, India, Japan en Vietnam, en voor bepaalde klanten en bureaus in Argentinië, Brazilië, Chili, Colombia, de Filipijnen, Indonesië, Korea, Mexico, Polen, Spanje, Taiwan, Thailand, de Verenigde Staten en Zweden. Neem voor meer informatie contact op met het team van Google.

Opmerking: Google heeft de service Google Ads voor gebruikers in Rusland tijdelijk stopgezet. Prognoses die Rusland targeten, kunnen daardoor niet worden gemaakt of vernieuwd.

Ondersteunde advertentie-indelingen en apparaten

Biedstrategie Advertentie-indelingen
Per 1000 vertoningen (CPM)
  • Videobereikcampagnes (VRC)
  • Bumperadvertenties
  • In-stream advertenties die kunnen worden overgeslagen
  • Mix van bumperadvertenties en in-stream advertenties die kunnen worden overgeslagen
  • In-stream advertenties die niet kunnen worden overgeslagen
  • Masthead-advertenties
Per weergave (CPV)
  • Videoweergavecampagnes (VVC)
  • In-stream advertenties die kunnen worden overgeslagen
  • In-feed videoadvertenties
Reeks videoadvertenties
  • Bumperadvertenties
  • In-stream advertenties die kunnen worden overgeslagen
  • In-stream advertenties die niet kunnen worden overgeslagen
Per actie (CPA)
  • Video-actiecampagnes (in-stream en in-feed videoadvertenties)
  • Campagnes voor het genereren van vraag (in-stream advertenties die kunnen worden overgeslagen, in-feed videoadvertenties, Shorts, Discover-feed en Gmail)
YouTube Select
  • Bumperadvertenties
  • In-stream advertenties die niet kunnen worden overgeslagen

Videobereikcampagnes (VRC) optimaliseren voor bereik voor in-stream, in-feed voorraad en YouTube Shorts-voorraad die wel en niet kan worden overgeslagen. Videoweergavecampagnes (VVC) worden geoptimaliseerd voor weergaven in in-stream, in-feed en YouTube Shorts-voorraad die kan worden overgeslagen. Campagnes voor het genereren van vraag optimaliseren voor conversies voor in-stream advertenties die kunnen worden overgeslagen, in-feed videoadvertenties, Shorts, Discover-feed en Gmail-voorraad.

Tv in Bereikplanner meet het gebruik van mobiel, desktop, tablet en verbonden tv in alle landen waar YouTube beschikbaar is.

Vanaf mei 2022 geeft Tv in Bereikplanner een nauwkeuriger beeld van alle vertoningen en het bereik op YouTube door rekening te houden met alle kijkers die voor de tv-schermen zitten (ook wel co-viewing genoemd).

U kunt Bereikplanner gebruiken om statistieken voor vertoningen, bereik en conversies te voorspellen in uw nieuwe video-actiecampagnes (VAC). Prestatieplanner is geschikt voor de prestaties van bestaande VAC-campagnes op basis van historische gegevens. Gebruik Bereikplanner voor nieuwe VAC-campagnes. De tool werkt zonder signalen over uw specifieke advertentiemateriaal, landingspagina of conversietype, en meet hoe goed de advertenties aansluiten bij uw getargete doelgroepen en content. Bereikplanner biedt ook de mogelijkheid om statistieken te voorspellen die niet op conversies zijn gebaseerd, zoals bereik en frequentie.

Belangrijk: Tv in Bereikplanner voorspelt geen conversiestatistieken van lineaire tv-campagnes. Conversieprognoses zijn gebaseerd op conversiemeting in Google Ads.

Prijzen

Met Bereikplanner kunt u een prijsoptie kiezen wanneer u uw mediaplan maakt. Afhankelijk van uw doel en advertentiemateriaal kunt u kiezen uit een van de volgende prijsopties:

• Veiling: U biedt op advertenties met een doel-CPM, -CPA of -CPV.
  • Meteen reserveren: U koopt een getarget aantal vertoningen voor een vaste CPM. 'Meteen reserveren' is alleen beschikbaar voor YouTube-campagnes met bumperadvertenties, in-stream advertenties die kunnen worden overgeslagen of in-stream advertenties die niet kunnen worden overgeslagen op basis van CPM.
  • Tariefkaart: U krijgt vooraf gedefinieerde prijzen voor speciale advertentie-indelingen (zoals Masthead) of YouTube Select-plaatsingen.

Veelgestelde vragen

Wat zijn Gross Rating Points (GRP's) en doelkijkcijferpunten (TRP's)?

• Gross Rating Point (GRP): Het totale bereik vermenigvuldigd met de frequentie (getoond als percentage). GRP's meten het totaal van alle beoordelingspunten tijdens een advertentiecampagne. Een beoordelingspunt is 1% van de potentiële doelgroep.
  • Doelkijkcijferpunt (TRP): Een TRP wordt ook wel een in-demo-GRP genoemd en is het percentage van de totale in-demo-doelgroep vermenigvuldigd met de frequentie. Als uw mediaplan bijvoorbeeld 10% van de in-demo-doelgroep bereikt met een frequentie van 1, heeft u 10 TRP's. Dit wordt op een andere manier berekend dan GRP's, namelijk op basis van de in-demo-doelgroep in plaats van de totale bevolking.

Wat is het verschil tussen een Specifieke campagne en een Voorbeeldcampagne in de instellingen van Tv-campagne?

• De gegevens in het gedeelte Specifieke campagne zijn gebaseerd op werkelijke historische gegevens op campagneniveau van een aanbieder van mediametingen in het land waar uw mediaplan van toepassing is. Deze cijfers (GRP's/TRP's) moeten (bijna helemaal) overeenkomen met de informatie die adverteerders zien in hun eigen rapportagetools (ervan uitgaande dat de korting voor de tv-campagne correct wordt weergegeven in Bereikplanner).
  • De gegevens in Voorbeeldcampagne zijn een gemiddelde van historische tv-campagnes met bereikstatistieken en kosten die overeenkomen met de instellingen in uw mediaplan. Op deze manier kunt u historische tv-campagnes en uw mediaplan vergelijken.

Waarom is er een verschil tussen de daadwerkelijke targetinginstellingen van een mediaplan en de doelgroep?

• Bereikplanner heeft instellingen op planniveau die het bereik van een mediaplan voor die populatie tonen. In Tv in Bereikplanner wordt het bereik getoond van tv-doelgroepen die niet altijd kunnen worden getarget in Bereikplanner. Dit kan ertoe leiden dat de daadwerkelijke targetinginstellingen de doelgroep niet weerspiegelen omdat het een superset is.