Tavoittavuuden suunnittelijan TV-työkalu

Tavoittavuuden suunnittelijan TV-työkalusta saat vinkkejä, miten voit yhdistellä sopivasti TV:ssä, YouTubessa ja Googlen videokumppaneiden sivustoilla ja sovelluksissa näytettäviä mainoksia sekä saavuttaa videokampanjoidesi parhaan mahdollisen tavoittavuuden ja kasvattaa niiden näyttötiheyttä.

Voit lisätä mediasuunnitelmaan aiempien TV-kampanjoiden tavoittavuus- ja näyttötiheystietoja, TRP-arvoja sekä budjettidataa ja käyttää niitä yhdessä YouTube-kampanjaennusteiden kanssa. Tämän jälkeen voit verrata mediasuunnitelman arvioitua yksilökohtaista tavoittavuutta YouTube- ja TV-kampanjoiden dataan. Tavoittavuuden suunnittelijan TV-työkalu käyttää aiempaa TV-mittausdataa, joka on peräisin mediasuunnitelman käyttömaassa toimivalta mediamittauspalvelun toimittajalta.

Huom. Tavoittavuuden suunnittelijan TV-työkalun avulla voit nähdä arvioita mediasuunnitelmasi tavoittavuudesta, näyttötiheydestä, katselukerroista ja konversioista. Työkalu ei kuitenkaan takaa tiettyjä tuloksia. Kampanjan todelliset tulokset voivat vaihdella, ja ne riippuvat muista tekijöistä, kuten mainosten laadusta ja relevanssista sekä kampanjan asetuksista.

Hyödyt

• Perustuu todelliseen TV-dataan: Tavoittavuuden suunnittelijan TV-työkalu käyttää aiempien TV-kampanjoiden mittausdataa sekä mediamittauspalveluiden toimittajilta saatuja tietoja. Tämän datan perusteella Tavoittavuuden suunnittelijalla voidaan laatia tarkkoja ennusteita. Lue lisää Tavoittavuuden suunnittelijan ennusteista.
  • Nopea ja mutkaton: Tavoittavuuden suunnittelijan TV-työkalu on integroitu Tavoittavuuden suunnittelijan muihin toimintoihin, joten tavoittavuus- ja näyttötiheysennusteiden tekeminen on nopeaa ja mutkatonta.
  • Kattavat asetukset: Tavoittavuuden suunnittelijan TV-työkalun avulla voit tehdä suunnitelmia, jotka kattavat kaikki tunnettuuden lisäämiseen tarkoitetut YouTube-mainosmuodot.
  • Hyödyllisiä tuloksia: Tavoittavuuden suunnittelijan TV-työkalun avulla saat selkeää tietoa siitä, miten tavoittavuutta, näyttötiheyttä ja tehokkuutta voi parantaa mediasuunnitelmalla, jossa hyödynnetään sekä YouTube- että TV-mainontaa. Näiden vinkkien perusteella voit löytää mahdollisuuksia tavoittaa ihmisiä, jotka katsovat verrattain vähän televisiota, tai pienentää videomainosten näyttötiheyttä käyttäjille, jotka katsovat televisiota säännöllisesti.

Menetelmä

Tavoittavuuden suunnittelijan TV-työkalulla voit luoda ennusteita yksilökohtaisesta tavoittavuudesta, näyttötiheydestä ja muista mediatehokkuuden mittareista sellaista mainoskampanjaa varten, jossa käytetään sekä YouTube- että TV-mainoksia. Tavoittavuuden suunnittelijan TV-työkalu laskee YouTube-ennusteiden ja aiempien TV-kampanjoiden datan perusteella ennusteen siitä, kuinka hyvin YouTube- ja TV-mainoksia sisältävä kampanja voi toimia. Työkalu hyödyntää Googlen kehittämiä ja julkaisemia algoritmeja (linkitetty julkaisu saatavana vain englanniksi).

Huom. Jos käytettävissä olevat YouTube- ja TV-datan kategoriat eivät ole identtisiä (esimerkiksi ikäryhmät tai sijainnit poikkeavat toisistaan) tai jos tietyn mittarin mittaaminen ei onnistu, jompaakumpaa tai kumpaakin kategoriaa voidaan muokata datan yhdenmukaisuuden varmistamiseksi.

Tuetut maat

Kaikkien käytettävissä seuraavissa maissa: Intia, Japani, Ranska, Saksa ja Vietnam. Tiettyjen asiakkaiden ja toimistojen käytettävissä seuraavissa maissa: Argentiina, Brasilia, Chile, Espanja, Filippiinit, Indonesia, Kolumbia, Korea, Meksiko, Puola, Ruotsi, Taiwan, Thaimaa ja Yhdysvallat. Jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä Google-tiimiisi.

Huom. Google on keskeyttänyt väliaikaisesti Google Ads ‑mainosten näkymisen käyttäjille Venäjällä. Ennusteita, joissa kohdistusalueena on Venäjä, ei voi tällä hetkellä luoda eikä päivittää.

Tuetut mainosmuodot ja laitteet

Hintatarjousstrategia Mainosmuodot
Tuhannen impression hinta (CPM)
  • Video Reach ‑kampanjat
  • Puskurimainokset
  • Ohitettavat In-Stream-mainokset
  • Puskurimainosten ja ohitettavien In-Stream-mainosten yhdistelmä
  • Ei-ohitettavat In-Stream-mainokset
  • Masthead-mainokset
Katselukertakohtainen (CPV)
  • Videokatselukertakampanjat
  • Ohitettavat In-Stream-mainokset
  • In-Feed-videomainokset
Videomainossarjoitus
  • Puskurimainokset
  • Ohitettavat In-Stream-mainokset
  • Ei-ohitettavat In-Stream-mainokset
Toimintakohtainen (CPA)
  • Aktivoivat videokampanjat (In-Stream- ja In-Feed-videomainokset)
  • Kysynnän kasvatus ‑kampanjat (ohitettavat In-Stream-mainokset, In-Feed-videomainokset, Shorts, Discover-fiidi ja Gmail)
YouTube Select
  • Puskurimainokset
  • Ei-ohitettavat In-Stream-mainokset

Video Reach ‑kampanjat optimoidaan tavoittavuudelle In-Feed- ja YouTube Shorts ‑inventaarissa sekä ohitettavien ja ei-ohitettavien In-Stream-mainosten inventaarissa. Videokatselukertakampanjat optimoidaan katselukerroille In-Feed- ja YouTube Shorts ‑inventaarissa sekä ohitettavien ja ei-ohitettavien In-Stream-mainosten inventaarissa. Kysynnän kasvatus ‑kampanjat optimoidaan konversioille ohitettavien In-Stream-mainosten, In-Feed-videomainosten, Shortsin, Discover-fiidin ja Gmailin inventaarissa.

Tavoittavuuden suunnittelijan TV-työkalu mittaa puhelimien, tietokoneiden, tablettien ja yhdistettyjen TV:iden käyttöä kaikissa maissa, joissa YouTube on käytettävissä.

Toukokuusta 2022 alkaen Tavoittavuuden suunnittelijan TV-työkalu antaa tarkemman kuvan kaikista impressioista ja kaikesta tavoittavuudesta YouTubessa, koska se huomioi kaikki TV-laitteiden katsojat (eli yhteiskatselun).

Tavoittavuuden suunnittelijalla voit ennustaa uusien Aktivoivien videokampanjoiden impressio-, tavoittavuus- ja konversiopohjaisia mittareita. Tulossuunnittelijalla voit suunnitella aiemmin luotujen Aktivoivien videokampanjoiden tuloksia niiden aiemman datan perusteella. Käytä uusien Aktivoivien videokampanjoiden kanssa Tavoittavuuden suunnittelijaa. Sen toiminta ei edellytä tiettyjä mainosaineistoja, laskeutumissivuja tai konversiotyyppejä koskevia signaaleja eikä signaaleja siitä, miten hyvin aineistot sopivat kohdeyleisöillesi ja vastaavat sisältöjäsi. Tavoittavuuden suunnittelijalla voit myös ennustaa muihin kuin konversioihin perustuvia mittareita, esimerkiksi tavoittavuutta ja näyttötiheyttä.

Tärkeää: Tavoittavuuden suunnittelijan TV-työkalu ei ennusta lineaaristen TV-kampanjoiden konversiomittareita. Konversioiden ennustaminen perustuu Google Adsin konversiomittaukseen.

Hinnoittelu

Tavoittavuuden suunnittelijan avulla voit valita mediasuunnitelmallesi hinnoitteluvaihtoehdon. Tavoitteestasi ja mainosaineistostasi riippuen voit valita jonkin seuraavista hinnoitteluvaihtoehdoista:

• Huutokauppa: Teet mainoksista hintatarjouksia käyttämällä tuhannen impression hintatavoitetta, CPA-tavoitetta tai CPV-tavoitetta.
  • Pikavaraus: Ostat tavoittelemasi määrän impressioita kiinteään tuhannen impression hintaan. Pikavaraus on käytettävissä vain YouTube-kampanjoissa, joissa käytetään puskurimainoksia, ohitettavia In-Stream-mainoksia tai ei-ohitettavia In-Stream-mainoksia tuhannen impression hinnalla.
  • Mainoshinnasto: Maksat etukäteen määritellyt hinnat erikoismainosmuodoille (esim. Masthead) tai YouTube Select ‑sijoitteluille.

Usein kysyttyä

Mitä ovat GRP-arvo ja TRP-arvo?

• GRP (Gross Rating Point) ilmaisee kokonaistavoittavuuden kerrottuna näyttötiheydellä (prosenttilukuna). GRP-arvo mittaa kaikkien pistearvojen yhteenlaskettua summaa mainoskampanjan aikana. Pistearvolla tarkoitetaan yhtä prosenttia potentiaalisesta yleisöstä.
  • TRP (Target Rating Point) tunnetaan myös demografisen kohderyhmän GRP-arvona. Se ilmaisee demografisen kohderyhmän koko yleisön prosenttiosuuden kerrottuna näyttötiheydellä. Jos mediasuunnitelmasi tavoittaa esimerkiksi 10 prosenttia demografisen kohderyhmäsi yleisöstä ja näyttötiheys on 1, TRP-arvo on tällöin 10. TRP-arvo lasketaan eri tavalla kuin GRP-arvo, koska se perustuu kaikkien potentiaalisesti mainoksen näkevien käyttäjien sijasta vain määritettyyn demografiseen kohderyhmään.

Mitä eroa on TV-kampanjan asetusten "tietyllä kampanjalla" ja "esimerkkikampanjalla"?

• Tietty kampanja ‑kohdassa näkyvä data perustuu kampanjatason todelliseen aiempaan dataan, joka on peräisin mediasuunnitelman käyttömaassa toimivalta mediamittauspalvelun toimittajalta. Näiden lukujen (GRP-/TRP-arvojen) tulisi olla samoja tai hyvin samankaltaisia kuin tiedot, jotka mainostaja näkee omissa raportointityökaluissaan (olettaen, että TV-kampanjan alennus näkyy oikein Tavoittavuuden suunnittelijassa).
  • Esimerkkikampanja‑kohdassa näkyvä data perustuu sellaisten aiempien TV-kampanjoiden keskiarvoihin, joiden tavoittavuusmittarit ja kustannukset muistuttavat mediasuunnitelmasi asetuksia. Näiden tietojen avulla voit verrata aiempia TV-kampanjoita ja mediasuunnitelmaasi.

Miksi mediasuunnitelman varsinaisten kohdistusasetusten ja kohdeyleisön välillä on eroja?

• Tavoittavuuden suunnittelijassa on suunnitelmatason asetuksia, jotka näyttävät mediasuunnitelman tavoittavuuden vastaavaan yleisöön verrattuna. Tavoittavuuden suunnittelijan TV-työkalussa näkyy niiden TV-yleisöjen tavoittavuus, jotka eivät ole aina kohdistettavissa Tavoittavuuden suunnittelijassa. Siksi varsinaiset kohdistusasetukset eivät välttämättä kuvasta kohdeyleisöä, koska ne ovat superjoukko.