Frekvenssijakauma

Frekvenssijakauman avulla voit selvittää, kuinka moni käyttäjä näki mainoksesi tietyn määrän kertoja valittuna ajanjaksona. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten frekvenssijakauma lasketaan Google Adsissa ja miten voit nähdä Videokampanjan frekvenssijakauman.

Frekvenssijakauman laskeminen Google Adsissa

Google Adsissa frekvenssijakauma esitetään kuuden ryhmän avulla. Niiden nimet osoittavat, kuinka monta kertaa vähintään niihin kuuluvat ovat nähneet mainoksen: "1+", "2+", "3+", "4+", "5+" ja "10+". Ensimmäisessä frekvenssiryhmässä ("1+") näkyy aina yksittäisten käyttäjien kokonaismäärä valitulla aikavälillä, ja lopuissa ryhmissä ("2+", "3+", "4+", "5+" ja "10+") näkyy niiden käyttäjien määrä, jotka ovat nähneet mainoksen vähintään ryhmän nimen mukaisen määrän kertoja. Muista, että yhteen ryhmään lasketut henkilöt voidaan laskea myös toiseen ryhmään (riippuen siitä, montako kertaa he ovat nähneet mainoksen).

Esimerkki

Oletetaan, että käyttäjä on nähnyt mainoksesi kaksi kertaa valittuna ajanjaksona (mobiililaitteella ja tietokoneella). Hänet lasketaan sekä "1+"- että "2+"-frekvenssiryhmään.

Toisin kuin muut tavoittavuus- ja näyttötiheysmittarit, frekvenssijakauma voi näkyä enintään 31 päivän ajalta. Jos valitset yli 31 päivän pituisen aikavälin, et välttämättä näe frekvenssijakaumaa tilastotaulukossa.

Frekvenssijakauma on eri asia kuin keskimääräinen impressiotiheys käyttäjää kohti. Jälkimmäinen kertoo, kuinka monta kertaa keskimäärin ihmiset ovat nähneet kampanjasi mainokset, kun taas frekvenssijakauma kertoo, kuinka moni on nähnyt mainoksesi tietyn määrän kertoja. Kampanjan keskimääräinen impressiotiheys käyttäjää kohti voi olla esimerkiksi 2,5. Frekvenssijakaumasta puolestaan voi käydä ilmi, että 50 000 ihmistä on nähnyt mainoksesi kaksi kertaa, 30 000 ihmistä kolme kertaa ja niin edelleen.

Huom. Google Adsissa näkyvän yksittäisten käyttäjien määrän pitäisi teoriassa vastata ensimmäiseen frekvenssiryhmään ("1+") kuuluvien määrää. Luvut ovat kuitenkin peräisin eri lähteistä, joten niiden välillä voi olla 2 %:n ero.

Näyttötiheyden rajoituksen vaikutukset frekvenssijakaumaan

Jos lisäät kampanjaasi näyttötiheyden rajoituksen, saatat huomata frekvenssijakaumassa rajoitusta suurempia arvoja. Tämä voi johtua esimerkiksi seuraavista syistä:

• Näyttötiheyden rajoitukset koskevat evästeitä, eivät yksittäisiä käyttäjiä. Ihmiset saatetaan laskea moneen kertaan, jos he käyttävät useampaa selainta tai tietokonetta (joissa on eri evästeet).
  • Raportoitu frekvenssi saattaa näyttää kasvavan riippuen siitä, minkä aikavälin valitset Google Adsissa. Jos esimerkiksi valitset Google Adsissa kahden viikon ajanjakson ja olet asettanut kampanjasi näyttötiheyden rajoitukseksi kolme impressiota viikossa henkeä kohti, saatat nähdä kuusi impressiota henkeä kohti.
  • Raportoidussa frekvenssissä saattaa näyttää olevan enemmän impressioita kuin mitä olet asettanut näyttötiheyden rajoitukseksi. Google Ads alkaa laskea kampanjan näyttötiheyden rajoitukseen sisältyviä impressioita ensimmäisenä päivänä, jolloin henkilö näkee mainoksesi (tämä voi tapahtua kampanjan alussa, keskivaiheilla tai loppupuolella). Jos olet esimerkiksi valinnut rajoitukseksi kolme impressiota viikossa ja katselet neljän päivän aikaväliä, data saattaa kattaa kaksi eri näyttötiheyden rajoitusjaksoa.

Frekvenssijakauman lisääminen Google Ads ‑raportteihin

Voit nähdä kampanjan (tai kampanjavideon) frekvenssijakauman Google Adsin tilastotaulukosta. Tämä edellyttää, että lisäät Google Adsissa Frekvenssijakauma-sarakkeen.

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa avattavaa Elementit-valikkoa ja valitse Videot.
  3. Klikkaa tilastotaulukon yläpuolelta Sarakkeet-kuvaketta Kuva Google Ads ‐sarakekuvakkeesta.
  4. Klikkaa valikosta Tavoittavuus- ja näyttötiheysmittarit.
  5. Klikkaa frekvenssijakauman valintaruutua.
  6. (Valinnainen) Jos haluat tallentaa sarakejoukon myöhempää käyttöä varten, klikkaa "Tallenna sarakejoukko" ‑kenttää ja lisää sarakejoukolle nimi.
  7. Klikkaa Käytä. Frekvenssijakauma näkyy nyt Google Adsissa Videokampanjoidesi tilastotaulukossa. Jakauma sisältää kuusi frekvenssiryhmää ("1+", "2+", "3+", "4+", "5+" ja "10+").
  8. Jos haluat nähdä datan tietyltä ajalta, klikkaa oikeasta yläkulmasta aikavälivalitsinta ja valitse haluamasi päivät. Voit valita enintään 31 päivän pituisen jakson.
  9. Kun viet hiiren Google Adsin Frekvenssijakauma-sarakkeessa olevan arvon päälle, näet histogrammin, joka kertoo, miten frekvenssijakauma on kehittynyt.
    Huom. Histogrammin data koskee valitun ajanjakson päivämääriä eikä koko kampanjaa.