Sobre la distribució de freqüència

La distribució de freqüència us permet saber quantes persones han vist els vostres anuncis un nombre determinat de vegades durant l'interval de dates seleccionat. En aquest article s'explica com es calcula la distribució de freqüència a Google Ads i com podeu consultar la d'una campanya de vídeo.

Com es calcula la distribució de freqüència a Google Ads

A Google Ads, la distribució de freqüència es pot veure en sis segments diferents que mostren el nombre mínim de vegades que una persona ha vist l'anunci: "1+", "2+", "3+", "4+", "5+" i "10+". El segment de freqüència "1+" sempre mostra el total d'usuaris únics de l'interval de dates seleccionat, mentre que els segments de freqüència "2+", "3+", "4+", "5+" i "10+" mostren el nombre de persones que han vist l'anunci com a mínim el nombre de vegades indicat en aquest segment. Tingueu en compte que les persones que es compten en un segment de freqüència també es poden comptar en un altre (en funció de les vegades que hagin vist l'anunci).

Exemple

Suposem que durant l'interval de dates seleccionat algú ha vist el vostre anunci dues vegades al mòbil i a l'ordinador. Com que aquesta persona ha vist l'anunci dos cops, s'inclouria als segments de freqüència "1+" i "2+".

A diferència d'altres mètriques d'abast i de freqüència, la distribució de freqüència només es pot registrar si l'interval de dates és de 31 dies o menys. És possible que no vegeu la distribució de freqüència a la taula d'estadístiques si seleccioneu un interval de dates superior a 31 dies.

La distribució de freqüència és diferent de la freqüència mitjana d'impressions per usuari. La mètrica Freq. mitj. d'impr./usuari mostra el nombre mitjà de vegades que els usuaris han vist els vostres anuncis a la campanya, mentre que la distribució de freqüència us mostra la quantitat de persones que han vist els vostres anuncis i la freqüència amb què els han vist. Per exemple, podeu tenir una campanya amb un valor de Freq. mitj. d'impr./usuari de 2,5, mentre que la distribució de freqüència registrada per a aquesta campanya pot mostrar que 50.000 persones han vist l'anunci dues vegades, 30.000 persones l'han vist tres vegades, etc.

Nota: en teoria, el nombre d'usuaris únics que es troba a Google Ads ha de coincidir amb el nombre del segment de freqüència "1+", però com que les xifres provenen de fonts diferents, pot haver-hi una diferència de 2 %.

Efectes dels límits de freqüència en la distribució de freqüència

Si establiu un límit de freqüència a la campanya, és possible que observeu que la distribució de freqüència registrada mostra uns valors superiors al límit de freqüència. Aquests en poden ser alguns dels motius:

• Els límits de freqüència s'apliquen per galetes, no per usuaris únics. Pot ser que una persona es compti més d'una vegada perquè fa servir més d'un navegador o ordinador (que utilitzen galetes diferents).
  • Segons l'interval de dates que seleccioneu a Google Ads, pot semblar que la freqüència registrada augmenti. Per exemple, si trieu un interval de dates de 2 setmanes a Google Ads i la campanya té un límit de freqüència de 3 impressions per setmana i persona, és possible que vegeu fins a 6 impressions per persona.
  • Pot ser que la freqüència registrada a Google Ads mostri un nombre més elevat d'impressions que el límit de freqüència. Google Ads començarà a comptar les impressions de cara al límit de freqüència d'una campanya el primer dia en què una persona vegi l'anunci (que pot ser al principi, a la meitat o cap al final de la campanya). Per exemple, si teniu un límit de freqüència de 3 impressions per setmana i consulteu un interval de dates de 4 dies, les dades poden correspondre a 2 períodes de limitació de freqüència.

Afegir la distribució de freqüència als informes de Google Ads

Podeu consultar la distribució de freqüència d'una campanya (o d'un vídeo en una campanya) a la taula d'estadístiques de Google Ads afegint la columna "Distribució de freqüència" a Google Ads.

Nota: les instruccions de més avall formen part del disseny nou de l'experiència d'usuari de Google Ads. Per utilitzar el disseny anterior, feu clic a la icona "Aparença" i seleccioneu Utilitzeu el disseny anterior. Si feu servir la versió anterior de Google Ads, reviseu el Mapa de referència ràpida o bé feu servir la barra de cerca del tauler de navegació superior de Google Ads per trobar la pàgina que esteu cercant.
  1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Campanyes Campaigns Icon.
  2. Feu clic al menú desplegable Recursos i, tot seguit, a Vídeos.
  3. Feu clic a la icona de columnes Una foto de la icona de columnes de Google Ads que hi ha a sobre de la taula d'estadístiques.
  4. Al menú, feu clic a Mètriques d'abast i de freqüència .
  5. Feu clic a la casella que hi ha al costat de Distribució de freqüència.
  6. (Opcional) Per desar el conjunt de columnes a fi d'utilitzar-lo més endavant, feu clic al camp "Desa el conjunt de columnes" i introduïu un nom per al conjunt.
  7. Feu clic a Aplica. Ara es mostra la distribució de freqüència a la taula d'estadístiques de Google Ads de les campanyes de vídeo, dividida en sis segments de freqüència diferents ("1+", "2+", "3+", "4+", "5+" i "10+").
  8. Per veure les dades d'un període de temps concret, feu clic al selector d'intervals de dates que hi ha a l'extrem superior de la pàgina i seleccioneu-ne un. Podeu seleccionar fins a 31 dies.
  9. Quan passeu el cursor per sobre d'un valor de la columna "Distribució de freqüència" a Google Ads, es mostrarà un histograma que indica com ha canviat la distribució de freqüència amb el temps.
    Nota: les dades de l'histograma es corresponen amb les dates seleccionades a l'interval i no pas amb tota la campanya.