Meer klanten bereiken met slimme campagnes

17 juni 20202

Slimme campagnes zijn speciaal ontwikkeld voor kleine bedrijven zoals dat van u. Slimme campagnes zijn nu beschikbaar in alle 150 landen die worden ondersteund door Google Ads, waardoor u uw advertenties al binnen 15 minuten kunt weergeven. We willen ervoor zorgen dat u nog meer mensen op het juiste moment kunt bereiken. Daarom introduceren we functies waarmee u zich kunt aanmelden vanaf elk apparaat, kunt opvallen op Google Maps, uw resultaten kunt bekijken op Google Zoeken en kunt bepalen wanneer uw advertenties worden weergegeven.

Rechtstreeks aanmelden via de mobiele app

U kunt zich nu aanmelden voor slimme campagnes en advertenties rechtstreeks laten lopen vanuit de mobiele Google Ads-app. We hebben het proces sneller en eenvoudiger gemaakt, zodat u meteen kunt gaan adverteren. In-app-aanmelding is momenteel beschikbaar in de VS, Canada, Australië, het Verenigd Koninkrijk, Italië, Frankrijk, Spanje, Nederland en Japan. Er volgen nog meer landen.

Download de mobiele Google Ads-app voor Android of iOS.

Val gratis op op Google Maps

Gratis opvallen op Google Maps

Elke maand gebruiken meer dan een miljard mensen Google Maps om hun omgeving te bekijken, naar bedrijven te zoeken en routes te vinden. Met gesponsorde spelden op Google Maps kan uw bedrijf zich op deze momenten onderscheiden door een opvallende, vierkante Google Maps-speld weer te geven. Met deze speld kunt u specifieke services markeren, zoals afhalen, bezorgen en andere unieke services.

Nu mensen weer bedrijven bezoeken, willen we meer klanten naar u toe sturen. Tot en met september 2020 worden er geen kosten in rekening gebracht voor klikken, gesprekken of verkopen via gesponsorde spelden.

We zijn begonnen om gesponsorde spelden uit te rollen voor adverteerders met slimme campagnes met een Google Mijn Bedrijf-profiel. Deze functie wordt in de komende weken volledig beschikbaar.

Trek met gesponsorde spelden de aandacht van meer potentiële klanten

Rechtstreeks op Google.com bekijken hoe uw advertenties presteren

We hebben onze rapportagefuncties toegankelijker gemaakt, zodat u de status van uw advertentie makkelijker kunt controleren. Met een snelle zoekopdracht kunt u direct de status van uw slimme campagnes bekijken, hoe ze presteren en hoe uw advertenties eruitzien voor potentiële klanten. Log eerst in op het Google-account dat u gebruikt voor Google Ads. Zoek vervolgens naar 'Mijn advertenties' of 'Google Ads' op Google.com.

Deze functie wordt in de komende weken beschikbaar voor alle adverteerders met slimme campagnes.

Bekijk hoe u presteert en hoe uw advertenties worden weergegeven

Bepalen wanneer uw advertenties worden weergegeven

We hebben begrepen dat kleine bedrijven meer controle willen over zoekwoorden waarmee ze potentiële klanten kunnen bereiken op Google Zoeken. Met zoekwoordthema's (voorheen 'producten en services') laat u ons weten wat uw bedrijf te bieden heeft en geven we uw advertentie weer aan potentiële klanten die zoeken naar gerelateerde woordgroepen. Dit betekent dat uw advertenties meer mensen bereiken die u wilt bereiken, waardoor u tijd bespaart. U kunt zoekwoordthema's ook aanpassen of verwijderen, zodat u altijd controle heeft.

Zoekwoordthema's worden de komende weken volledig beschikbaar voor iedereen die slimme campagnes gebruikt.

Het is nu makkelijker dan ooit om uw zoekwoorden te vinden en te beheren

Als u deze nieuwe functies wilt gebruiken, logt u in op uw Google Ads-account of gaat u aan de slag met slimme campagnes.

Gepost door Kim Spalding, Director of Product Management, Google Ads