De Bodsimulator gebruiken om uw hotelcampagnes te analyseren

Met de Bodsimulator voor hoteladvertenties kunt u inschatten hoe een bepaald bod voor een bepaalde hotelgroep kan presteren. Gebruik de tool voor meer informatie over de mogelijkheden voor uw biedingen en hoeveel elke mogelijkheid zou kosten.

Hoe het werkt

De Bodsimulator verzamelt en analyseert gegevens van hoteladvertentieveilingen op Google in de afgelopen 7 dagen. Er wordt ook rekening gehouden met informatie als de kwaliteit van uw advertenties, de biedingen van uw concurrenten en bodaanpassingsgegevens. De tool schat vervolgens hoe bepaalde wijzigingen in uw basisbod van invloed kunnen zijn op klikken, kosten, vertoningen en conversies.

Voordat u begint

Houd rekening met het volgende:

• Door bodwijzigingen voor een hotelgroep kan de hoeveelheid verkeer aanzienlijk toenemen. Hierdoor kunt u uw budgetlimiet bereiken. We laten u de geschatte kosten voor bodwijzigingen zien. Mogelijk moet u uw budget verhogen om de wijzigingen optimaal te benutten.
  • In de schattingen van de Bodsimulator worden eventuele aanpassingen die andere adverteerders aanbrengen, niet weerspiegeld.
  • Deze tool is beschikbaar wanneer advertenties voor een hotelgroep zijn opgenomen in voldoende veilingen of voldoende vertoningen hebben gegenereerd om hun prestaties te schatten met een ander biedingsbedrag. Als de Bodsimulator niet wordt weergegeven, moet u uw advertenties wellicht langer laten lopen. U kunt ook proberen deel te nemen aan meer veilingen door uw biedingen of deelnamepercentage te verhogen.
  • De gegevens die in de Bodsimulator worden weergegeven voor uw huidige bod, zijn een projectie op basis van het verkeer dat u in de afgelopen 7 dagen heeft ontvangen. Als u uw bod onlangs heeft gewijzigd, ziet u mogelijk een verschil tussen de huidige gegevens in de Bodsimulator en de gegevens die beschikbaar zijn in uw account.
  • Als u niet in Amerikaanse dollars biedt, converteren we de bedragen in de kolommen Max. CPC-bod, Kosten en Conv. van USD naar de valuta die u heeft ingesteld voor uw klantaccount. De conversie maakt gebruik van de koersen die beschikbaar zijn op het moment van de simulatie, dus de schattingen kunnen enigszins afwijken vanwege dagelijkse schommelingen in de wisselkoers.
  • CPC-bodsimulatie is beschikbaar via de Google Ads API en de gegevens worden verzameld op hotelgroepniveau. Hotelgroepen moeten ten minste 100 vertoningen hebben gegenereerd om schattingen van de bodsimulatie te kunnen ontvangen.

Instructies

U kunt uw schattingen voor een afzonderlijke hotelgroep en campagnegroep als volgt bekijken:

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Uw schattingen voor een afzonderlijke hotelgroep bekijken

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Campagnes.
  4. Selecteer de campagne waarmee u wilt werken.
  5. Klik in het sectiemenu op het dropdownmenu Campagnes en daarna op Advertentiegroepen.
  6. Klik vervolgens op het tabblad Hotelgroepen en selecteer een hotelgroep.
  7. Klik op het icoon van het simulatordiagram Bid Simulator icon naast het bod in de kolom 'Max. CPC' of 'Max. CPC-%'.
  8. Selecteer in het venster Bodsimulator diverse biedopties om te zien wat voor invloed deze zouden hebben op uw verkeer.
  9. Als u uw bod wilt wijzigen en het rechtstreeks op uw hotelgroep wilt toepassen, selecteert u een nieuwe biedoptie in de Bodsimulator.
  10. Klik op Opslaan.

Uw schattingen voor een afzonderlijke campagnegroep bekijken

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Campagnes.
  4. Klik op het icoon van het simulatordiagram Bid Simulator icon naast uw campagnebudget in de kolom Budget.
  5. Selecteer in het venster Bodsimulator diverse biedopties om te zien wat voor invloed deze zouden hebben op uw verkeer.
  6. Als u uw bod wilt wijzigen en het rechtstreeks op uw campagne wilt toepassen, selecteert u een nieuwe biedoptie in de Bodsimulator.
  7. Klik op Opslaan.