Deaktiver annonseblokkering i Google Ads

Hvis det kjøres en utvidelse for annonseblokkering i nettleseren din (f.eks. annonseblokkeringen til Google Chrome eller en slik funksjon fra en tredjepart), kan det vises et rødt banner med en feilmelding øverst i Google Ads-kontoen din. Det kan også hende du ikke får sett forhåndsvisninger av annonsene dine når du bruker Google Ads. Det er ikke gitt at denne feilmeldingen er helt lik i alle nettlesere og alle nettverk hvis du bruker Google Ads via flere ulike nettlesere. I denne artikkelen forklarer vi hvordan du kan kontrollere om en annonseblokkering er aktivert i nettleseren din, og hvordan du deaktiverer annonseblokkeringen i Google Chrome. Hvis du vil deaktivere annonseblokkering fra en tredjepart, må du kontakte den aktuelle utvikleren direkte.

Før du begynner

Hvis du vil sjekke om en annonseblokkering kan være årsaken til at du ikke får forhåndskikket på annonsene dine, kan du åpne Google Ads og se om feilmeldingen dukker opp i minst to ulike nettlesere samt i vinduet for privat surfing (Inkognitomodus i Chrome). Merk: I veiledningene i den neste delen beskriver vi hvordan du kan deaktivere annonseblokkeringen i Google Chrome. Hvis du derimot har en annonseblokkering i en annen nettleser, er ikke denne fremgangsmåten aktuell.

Deaktiver annonseblokkering (på datamaskin)

Du kan endre innstillingene dine slik at det tillates annonser på alle nettsteder.

1. Klikk på Mer Mer øverst til høyre etterfulgt av Innstillinger etterfulgt av Avansert etterfulgt av Nettstedsinnstillinger etterfulgt av Annonser
  2. Slå på Blokkert på nettsteder som viser forstyrrende eller villedende annonser (anbefalt)

Tillat annonser på bestemte nettsteder

Hvis du stoler på et nettsted, kan du legge til et unntak for å tillate annonser på det aktuelle nettstedet.

1. Åpne Chrome på datamaskinen.

2. Gå til en side du stoler på, hvor annonser blokkeres.
  3. Klikk på Lås Lås eller Informasjon Informasjon til venstre for nettadressen.
  4. Klikk på pilene Piler til høyre for Annonser.
  5. Velg Tillat alltid på dette nettstedet.
  6. Last inn nettsiden på nytt.

Deaktiver annonseblokkering

Hvis du stoler på et nettsted, kan du legge til et unntak for å tillate annonser på det aktuelle nettstedet.

1. Åpne Chrome-appen Chrome på Android-enheten.
  2. Trykk på Mer Mer øverst til høyre etterfulgt av Informasjon Informasjon.
  3. Trykk på Nettstedsinnstillinger.
  4. Trykk på pil ned Nedoverpil ved siden av Annonser.
  5. Trykk på Tillatt.
  6. Last inn nettsiden på nytt.

Få Chrome til å slutte å blokkere annonser på nettstedet ditt

Chrome fjerner annonser fra nettsteder som bryter Better Ads Standards. Standardene motvirker annonsetypene folk synes er spesielt irriterende.

Hvis annonser fjernes fra et nettsted du eier, kan du lese gjennom rapporten om annonseopplevelser. I denne rapporten kan du se problemene vi fant på nettstedet ditt, og hvordan du kan løse disse.