Mainosestojen poistaminen käytöstä Google Adsissa

Jos selaimessasi on käytössä jokin mainosestolaajennus (esim. Google Chromen mainosesto tai jonkin muun kolmannen osapuolen mainosesto), Google Ads ‑tilisi yläosaan voi tulla näkyviin virheilmoituksen sisältävä punainen banneri etkä ehkä voi nähdä mainosten esikatseluja käyttäessäsi Google Adsia. Virhe ei välttämättä näy kaikissa selaimissa tai verkoissa. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit tarkistaa, onko selaimessasi käytössä mainosesto, ja miten voit poistaa Google Chromen mainoseston käytöstä. Jos haluat poistaa käytöstä kolmannen osapuolen mainosestoja, tutustu kehittäjän ohjeisiin.

Ennen kuin aloitat

Jos haluat testata, estääkö mainosesto mainosten esikatselun katsomisen, avaa Google Ads vähintään kahdessa eri selaimessa sekä yksityisessä selainikkunassa (incognito-tila Chromessa) ja tarkista, näkyykö niissä virheilmoitusta. Huom. Seuraavassa osiossa on ohjeet mainoseston käytöstä poistamiseen Google Chromessa. Jos sinulla on mainosesto käytössä jossakin toisessa selaimessa, nämä ohjeet eivät koske sitä.

Mainoseston poistaminen käytöstä (tietokone)

Voit muuttaa asetuksia niin, että mainokset ovat sallittuja kaikilla sivustoilla.

1. Valitse oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää ja sitten Asetukset ja sitten Tarkennettu ja sitten Sivustoasetukset  ja sitten Mainokset
  2. Laita päälle Estetty häiritseviä mainoksia toistuvasti näyttävillä sivustoilla (suositus)

Mainosten salliminen tietyillä sivustoilla

Jos sivusto on luotettava, voit lisätä poikkeuksen, jonka mukaan sallit mainokset kyseisellä sivustolla.

1. Avaa Chrome tietokoneellasi.

2. Siirry luotettavalle sivulle, jolla on estettyjä mainoksia.
  3. Klikkaa verkko-osoitteen vasemmalta puolelta lukkokuvaketta Lukko tai tietokuvaketta Tietoa.
  4. Klikkaa Mainokset-kohdan oikealta puolelta nuolikuvaketta Nuolet.
  5. Valitse Salli aina tällä sivustolla.
  6. Päivitä verkkosivu.

Mainoseston poistaminen käytöstä

Jos sivusto on luotettava, voit lisätä poikkeuksen, jonka mukaan sallit mainokset kyseisellä sivustolla.

1. Avaa Chrome-sovellus Chrome Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Napauta oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää ja sitten Tiedot Tietoa.
  3. Valitse Sivustoasetukset.
  4. Napauta Mainokset-kohdan vieressä olevaa alanuolta Alanuoli.
  5. Valitse Sallittu.
  6. Päivitä verkkosivu.

Chromen mainoseston lopettaminen sivustollasi

Chrome poistaa mainokset sivustoilta, jotka eivät ole Better Ads Standards ‑standardien mukaisia. Niillä pyritään rajoittamaan mainostyyppejä, jotka koetaan erityisen häiritseviksi.

Jos omistamasi sivuston mainoksia poistetaan, tutustu mainoskokemuspalautteeseen. Sieltä näet sivustoltasi löydetyt ongelmat ja niiden korjauskeinot.