Om uteslutningssegment med målgrupper för appkampanjer

Målgruppsuteslutningar i appkampanjer gör att du kan finjustera din målgruppsinriktning så att du inte slösar bort annonsintäkter på användare som inte behöver se vissa kampanjannonser.

Du kan skapa uteslutningssegment med målgrupper om du visar annonser för flera appar och vill se till att befintliga användare av en app inte riktas in på dina andra appar. Det kan också vara bra om du vill förhindra att annonser visas för användare som avinstallerar och installerar om dina appar regelbundet för att frigöra utrymme på sina enheter, eller användare som redan är aktiva på din webbplats. Läs mer om hur du skapar uteslutningslistor med målgrupper för appkampanjer.

Fördelar med att utesluta målgrupper

• Se till att skilja målgruppsinriktningen åt mellan dina olika appar så att du inte tar användare från befintliga appar när du släpper nya.
  • Åtskilj målgruppssegment med fullständiga och mindre omfattande versioner av appen.
  • Skilj på värden för olika typer av användare och undvik att visa nya appannonser för användare som redan har visat att de är mindre viktiga för din app.
  • Undvik att lägga annonspengar på användare som regelbundet avinstallerar och installerar om dina appar eller på användare som redan har befintliga relationer på webben med ditt företag.

Krav

Du måste uppfylla samtliga av följande krav för att kunna utesluta målgrupper:

• Kampanjen ska vara länkad till ditt Firebase SDK-konto.
  • Firebase-konverteringsspårning måste vara aktiverat.
  • Budgivning på Firebase-konverteringsåtgärder ska vara aktiverat.
  • Förvaltarkontot ska ha Firebase-konverteringsspårning aktiverat för det underordnade kontot som ska använda målgruppsuteslutning.

Fördelar med att integrera med Firebase

• Firebase gör det enkelt att spåra appresultat.
  • Google Ads konverteringsspårning använder koden som du redan har installerat för Firebase, så du behöver inte lägga till ny kod i appen.
  • Du kan koppla ett Firebase-projekt till flera Google Ads-konton eller förvaltarkonton. Varje Google Ads-konto har tillgång till målgrupper som har skapats i Firebase.
Målgruppsuteslutningar är bara tillgängliga på kampanjnivå. Du kan inte skapa dem på kontonivå.