Om smarta kampanjer i Googles Display-nätverk

Google Ads Smart campaigns | Including images in your Smart campaigns

Aktivera YouTube-textning om du vill se undertexter på ditt språk. Klicka på inställningsikonen Bild på ikon för inställningar i YouTube längst ned i videospelaren, välj Undertexter/textning och sedan ditt språk.

Med smarta kampanjer visas dina annonser på Google Sök, Maps, YouTube, Gmail och på Google-partners webbplatser.

• Att visa annonser på Google Sök är bra om du vill nå personer som söker specifikt efter varor eller tjänster som liknar dina.
  • Annonser på YouTube, Gmail och Google-partners webbplatser kan innehålla bilder och hjälper dig att fånga människors uppmärksamhet tidigare i köpcykeln.
  • I vissa fall kan Googles AI generera korta videoannonser baserat på information i din smarta kampanj och länkade företagsprofil. Dessa videoannonser kan öka räckvidden till videoanvändare i Googles Display-nätverk.

Fördelar med annonser på Google-partners webbplatser

När du visar annonser på Google-partners webbplatser visas de för personer redan innan de börjar söka efter det du erbjuder, vilket kan vara avgörande för din övergripande annonsstrategi. Med annonser på Google-partners webbplatser kan du visa annonser för personer när de till exempel besöker sina favoritwebbplatser, visar en video för en vän eller använder mobila enheter och appar.

Den här typen av annonser är bra när du vill skapa varumärkesmedvetenhet och hjälpa människor att bekanta sig med dig och din verksamhet. Ju mer du kan visa upp ditt företag för presumtiva kunder, desto troligare är det att de tänker positivt på dig och överväger att vända sig till dig i framtiden.

Lägga till bilder och logotyper i annonser

Du kan använda bilder och logotyper från dina konton på sociala medier, din företagsprofil eller en mobil enhet eller dator.

Om du inte skickar med några bilder kan Googles AI använda bilder från din företagsprofil eller relevanta arkivbilder i dina annonser.

Obs! Använd endast bilder som du har tillstånd att använda.
  1. Leta reda på kampanjen som du vill redigera.
  2. Klicka på Redigera på kortet Annonstext, bilder och målsida.
  3. Klicka på fliken Bilder.
  4. Lägg till upp till tre rektangulära bilder, tre kvadratiska bilder och tre logotyper. Klicka på + Ny bild i varje avsnitt för att välja dina bilder.
  5. Ladda upp bilder eller lägg till bilder från din webbplats eller dina konton på sociala medier.
    • Sociala medier: Importera bilder från dina konton på sociala medier genom att scrolla ned till avsnittet Konton på sociala medier. Klicka på Hämta bilder.
    • Ladda upp bilder: Klicka på fliken Ladda upp och importera dina egna bilder. Välj önskad bild.
    • Webbplats: Bilder från din webbplats syns på fliken Webb.
  6. Beskär bilden enligt dina önskemål och klicka på Klart.
  7. Klicka på Klart när du har valt bilder i varje kategori. Du kan lägga till upp till tre bilder i varje kategori.

Google lägger till annonserna i dina smarta kampanjer i Googles Display-nätverk med uppladdade bilder eller arkivbilder, bilder från ditt Företagsprofil-konto eller dina textannonser, beroende på vad som är tillgängligt.

Obs! Det går inte att ladda upp och redigera bilder i Google Ads-appen.

Bildkrav

Följ dessa bildkrav för att se till att annonser med bilder visas på bästa sätt:

• Minsta storlek: 600 × 314 pixlar
  • Rekommenderad storlek: 1 200 × 628 pixlar
  • Största filstorlek: 4,2 MB

Alla bilder och logotyper i dina annonser måste följa policykraven för bildannonser.

Välja bort Display-nätverket

Om du inte vill köra dina smarta kampanjer i Display-nätverket kan du fylla i det här formuläret. Förfrågningar handläggs normalt en gång i veckan.

Relaterad länk