Om konverteringsperioder för appkampanjer

För appkampanjer finns två typer av konverteringar som kan fungera bra med dina verksamhetsmål: åtgärder i appen, till exempel köp eller väninbjudningar, och appinstallationer. För dessa två konverteringstyper räknas konverteringar under en viss tidsperiod efter det första klicket eller den första visningen. Du kan ange antalet dagar i perioden beroende på din kampanj och dina verksamhetsbehov.

App conversion windows for App campaigns

Mer om konverteringsperioder för appkampanjer

Konverteringsperiod för installationskampanj

Konverteringsperiod för klickbaserade konverteringar

En klickbaserad konvertering räknas när någon klickar på din annons och installerar din app inom den tidsperiod du har valt. Om du har en tidsperiod på 30 dagar för klickbaserade konverteringar registreras konverteringar som sker inom 30 dagar efter att någon klickar på annonsen som en klickbaserad konvertering.

Konverteringsperiod för visningar med användarengagemang

Konverteringar för visningar med användarengagemang räknas när någon inte klickar på din videoannons men tittar på minst tio sekunder av en annons som är överhoppningsbar (efter fem sekunder), eller på hela annonsen om den är kortare än tio sekunder, och sedan installerar appen inom konverteringsperioden. Om du har en konverteringsperiod på två dagar för visningar med användarengagemang registreras konverteringar som sker inom två dagar efter att någon har tittat på din videoannons i tio sekunder eller mer som en visning med användarengagemang. Läs mer om konverteringar från visningar med användarengagemang.

Visningsbaserad konverteringsperiod

Detta är den tid som ska passera innan appinstallationen räknas som en konvertering efter att någon har tittat på din annons. Den visningsbaserade konverteringsperioden är en dag. En videoannons räknas som synlig när minst 50 % av ytan är synlig på skärmen medan videon spelas upp under minst två sekunder. Läs mer om synlighet.

Konverteringsperiod efter installation

Denna period används endast för appinstallationskampanjer. En konvertering efter installation räknas när någon klickar på en annons eller tittar på en videoannons i tio sekunder eller mer, installerar din app och sedan slutför en åtgärd i appen inom den tid du väljer. Om du till exempel har en konverteringsperiod på 90 dagar efter installationen registreras konverteringar (åtgärder i appen som en person utför efter att ha klickat på annonsen och installerat appen) som sker inom 90 dagar som en konvertering efter installationen.

Konverteringsperiod för konvertering i appar för engagemangskampanjer

Konverteringsperiod för klickbaserade konverteringar

En klickbaserad konvertering räknas när någon klickar på din annons och installerar din app inom den tidsperiod du har valt. Om du har en tidsperiod på 30 dagar för klickbaserade konverteringar registreras konverteringar som sker inom 30 dagar efter att någon klickar på annonsen som en klickbaserad konvertering.

Konverteringsperiod för visningar med användarengagemang

Konverteringar för visningar med användarengagemang räknas när någon inte klickar på din videoannons men tittar på minst tio sekunder av en annons som är överhoppningsbar (efter fem sekunder), eller på hela annonsen om den är kortare än tio sekunder, och sedan slutför åtgärden i appen inom konverteringsperioden. Om du har en konverteringsperiod på två dagar för visningar med användarengagemang registreras konverteringar som sker inom två dagar efter att någon har tittat på din videoannons i tio sekunder eller mer som en visning med användarengagemang. Läs mer om konverteringar från visningar med användarengagemang.

Visningsbaserad konverteringsperiod

Detta är den tid som ska passera innan appinstallationen räknas som en konvertering efter att någon har tittat på din annons. Den visningsbaserade konverteringsperioden är en dag. En videoannons räknas som synlig när minst 50 % av ytan är synlig på skärmen medan videon spelas upp under minst två sekunder. Läs mer om synlighet.