Dataaktualitet i hotellkampanjer

När du läser informationen i ditt Google Ads-konto är det viktigt att tänka på hur aktuell statistiken är. Resultatinformationen blir inte tillgänglig direkt. Vissa mätvärden uppdateras bara en gång om dagen och andra var fjärde timme. När du bedömer kontots resultat bör du därför ha i åtanke att den senaste kontoinformationen kanske inte visas än.

Obs! Denna artikel gäller endast hotellkampanjer. Observera att det finns en liknande artikel för allmän Google Ads-data, Hur aktuell är informationen?.

Så fungerar det

I de flesta fall uppdateras kontostatistiken (till exempel klick, konverteringar och exponeringar) enligt samma tidsplan som de andra kampanjtyperna i Google Ads.

Vissa mätvärden och rapporter tar längre tid att bearbeta eller beräknas bara en gång om dagen, inte kontinuerligt. Uppdateringen sker då enligt Pacific Standard Time (PST) vilket gör att data för innevarande dag blir tillgänglig nästa dag. Till exempel är data från tisdagen inte tillgänglig förrän vid en specifik tid på onsdagen. Ta även hänsyn till tidszon när du tittar på dessa mätvärden.

Diagrammet nedan visar när vissa mätvärden och rapporter är tillgängliga och uppdaterade med information från tisdagen i tre tidszoner.

Mätvärde/rapport När informationen från tisdagen är tillgänglig i San Francisco (PST) När informationen från tisdagen är tillgänglig i London (GMT). När informationen från tisdagen är tillgänglig i Tokyo (JST)
Klickandel Kl. 09.00 onsdag Kl. 17.00 onsdag Kl. 02.00 torsdag
Alla mätvärden för exponeringsandel, kvalificerade exponeringar och alla mätvärden för priskonkurrens uppdateras var fjärde timme, med början kl. 05.00 PST (till exempel prissegment och procentandel för hotellprisskillnad) 05.00, 09.00, 13.00, 17.00, 21.00, 01.00, 05.00 ons. 13.00, 17.00, 21.00, 01.00 tors., 05.00 tors., 09.00 tors., 13.00 tors. 21.00 ons., 01.00 tors., 05.00 tors., 09.00 tors., 13.00 tors., 17.00 tors., 21.00 tors.

Justeringar

Ibland kan mätvärdena uppdateras en eller flera dagar efter att klicket inträffar. Det kan finnas flera orsaker till detta, bland annat

• att en konvertering sker flera dagar efter det ursprungliga klicket
  • att vi upptäcker ogiltig trafik som måste tas bort.

Justeringar av fakturerbara händelser (som klick) under en efterföljande månad visas som justeringar av faktura.

Konverteringar som importeras från Google Analytics

Mål och transaktioner som importeras från Google Analytics till Google Ads syns vanligen i Google Ads konverteringsstatistik inom 12 timmar om de attribueras med attributionsmodellen Senaste klick. Som jämförelse brukar konverteringsspårningsdata från Google Ads synas inom tre timmar för konverteringar som attribueras med modellen Senaste klick och inom 15 timmar om andra modeller används.