Recentheid van gegevens over hotelcampagnes

Als je de gegevens van je Google Ads-account bekijkt, is het belangrijk rekening te houden met hoe recent de statistieken zijn. Prestatiegegevens zijn niet onmiddellijk beschikbaar. Sommige statistieken worden slechts 1 keer per dag geüpdatet, andere elke 4 uur. Als je de prestaties van je account meet, moet je er rekening mee houden dat sommige recente accountgegevens mogelijk nog niet worden weergegeven.

Opmerking: Dit artikel is alleen van toepassing op hotelcampagnes. Over algemene Google Ads-gegevens is een vergelijkbaar artikel beschikbaar, namelijk Over de recentheid van je gegevens.

Hoe het werkt

Meestal worden je accountstatistieken (zoals klikken, conversies en vertoningen) geüpdatet volgens dezelfde planning als voor de andere campagnetypen in Google Ads.

Soms duurt het langer voordat bepaalde statistieken en rapporten beschikbaar zijn, bijvoorbeeld doordat de gegevens slechts 1 keer per dag worden verwerkt (in plaats van doorlopend), op basis van Pacific Standard Time (PST). De gegevens over de huidige dag zijn dan pas de volgende dag beschikbaar. De gegevens over dinsdag komen dan bijvoorbeeld pas beschikbaar op een bepaald tijdstip op woensdag. Houd daarom rekening met je tijdzone op het moment dat je deze statistieken bekijkt.

In de onderstaande tabel wordt voor drie voorbeeldtijdzones aangegeven wanneer bepaalde statistieken en rapporten zijn geüpdatet met de gegevens van dinsdag.

Statistiek/rapport Beschikbaarheid van gegevens over dinsdag als je je in San Francisco (PST) bevindt Beschikbaarheid van gegevens over dinsdag als je je in Londen (GMT) bevindt Beschikbaarheid van gegevens over dinsdag als je je in Tokio (JST) bevindt
Klik op Delen wo 09:00 uur wo 17:00 uur do 02:00 uur
Statistieken voor het vertoningspercentage, geschikte vertoningen en prijsconcurrentie worden vanaf 05:00 uur PST elke 4 uur geüpdatet (bijv. procentuele verschillen van prijssegmenten en hotelprijzen) 05:00 u, 09:00 u, 13:00 u, 17:00 u, 21:00 u, 01:00 u, wo 05:00 uur 13:00 u, 17:00 u, 21:00 u, do 01:00 u, do 05:00 u, do 09:00 u, do 13:00 u wo 21:00 u, do 01:00 u, do 05:00 u, do 09:00 u, do 13:00 u, do 17:00 u, do 21:00 u

Correcties

Soms worden je statistieken 1 of meer dagen na een klik geüpdatet. Dit kan gebeuren om een aantal redenen, bijvoorbeeld in de volgende gevallen:

• 1 of meer dagen na de eerste klik vindt er een conversie plaats.
  • We hebben ongeldig verkeer ontdekt dat moet worden verwijderd.

Als er aanpassingen zijn gemaakt in factureerbare gebeurtenissen (bijv. klikken) in een volgende maand, worden deze vermeld als factuurcorrecties.

Geïmporteerde conversies uit Google Analytics

Doelen en transacties die vanuit Google Analytics in Google Ads zijn geïmporteerd, worden normaal gesproken binnen 12 uur weergegeven in je Google Ads-conversiestatistieken als ze zijn toegeschreven via het attributiemodel 'Laatste klik'. Ter vergelijking: gegevens voor het bijhouden van conversies van Google Ads worden meestal binnen 3 uur weergegeven voor conversies die zijn toegeschreven via het model 'Laatste klik' en binnen 15 uur als ze zijn toegeschreven via een ander model.

Relevante links