Om prognoser i rekkeviddeplanleggeren

I rekkeviddeplanleggeren får du en prognose for de potensielle resultatene du kan oppnå med medieplanen din, på bakgrunn av målgruppen, budsjettet og de andre innstillingene du har valgt. Eksempler på slike innstillinger er geografisk område og annonseformater («produktkombinasjon»). Prognoser baseres på trender i annonsemarkedet og resultatlogger for lignende kampanjer. Prognosene er også basert på Google Ads-retningslinjene, som er inkludert i innstillingene for rekkeviddeplanleggeren.

Merk: Fra og med slutten av 2023 er konverteringsberegninger tilgjengelige for de fleste kampanjetyper i rekkeviddeplanleggeren. I rekkeviddeplanleggeren brukes konverteringsfrekvensen fra brukere for handlingsbaserte kampanjer for å fastslå konverteringsfrekvensen for kampanjer for bevissthet og vurdering, for eksempel videokampanjer for rekkevidde og videoavspillingskampanjer. For planer uten handlingsbaserte kampanjer oppgir Google standard konverteringsfrekvens basert på medianverdien for de enkelte kampanjetypene i hele beholdningen.

Merk: Fra og med mai 2022 er beregninger for co-viewing tilgjengelige i rekkeviddeplanleggeren. Prognosene kommer til å inneholde data om flere visninger og rekkevidden du oppnår når flere personer ser på annonser sammen på TV-enheter med nettilkobling. Finn ut mer om prognoser i rekkeviddeplanleggeren.

For å fange opp de nyeste trendene blir prognosene basert på de nyeste dataene som er tilgjengelige fra en tidsperiode som tilsvarer kampanjens planlagte varighet, opptil 92 dager. Hvis du for eksempel har angitt at kampanjen din skal kjøre i en periode på fem dager som omfatter ukedager og helgedager, baseres prognosen på data fra den siste perioden på fem dager som omfatter ukedager og helgedager.

Merk: Det kan hende at sesongmessige endringer gjenspeiles i prognosen din hvis medieplanen din inneholder auksjonsannonseformater, for eksempel in-stream-annonser for YouTube. Den totale kostnaden for å vinne annonseauksjonen kan variere avhengig av når på året du planlegger å kjøre annonsene dine (f.eks. i løpet av ferie- eller høytider).

Oppdateringer av modellene våre for unik rekkevidde

Google bruker datautvalg fra historiske annonseringsdata for å generere prognoser i verktøyene våre for prognoseberegning, for eksempel rekkeviddeplanleggeren, og justerer regelmessig anslagene basert på de nyeste dataene som er tilgjengelige. I juli 2022 forbedret vi den underliggende modellen for rekkevidde og demografisk informasjon med oppdaterte datakilder basert på populasjonen blant befolkningen som helhet, den digitale populasjonen og YouTube-populasjonen. I fremtiden kommer vi til å fortsette å overvåke disse ulike populasjonene og fortsette å støtte halvårlige nye datainnlastinger.

Disse oppdateringene av populasjonen blant befolkningen som helhet, den digitale populasjonen og YouTube-populasjonen har gjort verktøyene våre for prognoseberegning mer nøyaktige og konsekvente, og kommer til å bli gjenspeilet i planleggingsverktøy som for eksempel rekkeviddeplanleggeren. Denne modelloppdateringen gjør at YouTube-brukerfellesskapet representeres på en bedre måte, og at du kan planlegge kampanjene dine mer presist.

På grunn av denne oppdateringen kan det hende du merker størrelsesmessige endringer i populasjonen blant befolkningen som helhet, den digitale populasjonen og YouTube-populasjonen. I enkelte land kan du også se endringer i den demografiske fordelingen. Enkelte beregninger, for eksempel rekkevidde i målgrupper i prosent, målvurderingspoeng (MVP) og kostnad per målvurderingspoeng (CPP), beregnes ved hjelp av disse tallene. På grunnlag av dette kan det oppstå forskjeller ved sammenligning av lignende prognoser som er generert før denne oppdateringen.

Fra og med mai 2022 har vi effektivisert modellene våre for unik rekkevidde slik at de tar høyde for co-viewing, som er når flere personer ser på annonser sammen på TV-enheter med nettilkobling. Med modellene for unik rekkevidde har du nå tilgang til data om flere visninger og rekkevidden du oppnår med co-viewing. Når du oppretter en medieplan, bruker rekkeviddeplanleggeren utdataene fra denne modellen for unik rekkevidde til å kjøre prognoser på flere visninger fra co-viewing basert på co-viewing på landsnivå og demografisk informasjon om co-viewing-seerne. Denne lanseringen gir planleggere muligheten til å få en mer nøyaktig oversikt over kampanjene sine og gjøre seg kjent med co-viewing. Med jevne mellomrom validerer vi kvaliteten på disse prognosene ved å sammenligne dem med kampanjerapporter og justere modellene våre.

Du kan bruke rekkeviddeplanleggeren til å kjøre prognoser på visninger, rekkevidde og konverteringsbaserte beregninger i de nye videohandlingskampanjene dine. Resultatplanleggeren egner seg for eksisterende videohandlingskampanjer basert på historiske data. Bruk rekkeviddeplanleggeren for nye videohandlingskampanjer. Rekkeviddeplanleggeren fungerer uten signaler om de spesifikke reklamene, landingssiden eller konverteringstype, og hvor godt de appellerer til målgruppen og innholdet ditt. Med rekkeviddeplanleggeren kan du også kjøre prognoser som ikke er konverteringsbaserte, for eksempel prognoser for rekkevidde og frekvens.

Oppdatering av konverteringsbaserte prognoser

I handlingsbaserte kampanjer bruker rekkeviddeplanleggeren Googles måling av unik rekkevidde samt konverteringsfrekvenser til å utarbeide konverteringsbaserte prognoser. Antall konverteringer beregnes som konverteringsfrekvensen (KF) ganger antall interaksjoner med en annonse, dvs. konverteringer = konverteringsfrekvens x interaksjoner.

I CPA-kampanjer legger brukeren inn konverteringsfrekvensen (KF). I kampanjer uten CPA, for eksempel CPM- og CPV-videoannonseformater, modelleres konverteringsfrekvensen etter typen annonseformat. Hvis det oppgis en CPA-basert KF i planen, tar vi høyde for KF-er som ikke er basert på CPA, for å heve presisjonsnivået. Hvis ikke er KF-en basert på historiske YouTube-beholdningsverdier per annonseformat. Konverteringsfrekvensene som oppgis, bør være tilpasset det aktuelle kampanjebudsjettet og kan justeres i innstillingspanelet for hver kampanje eller ordrelinje som er oppført nederst på prognosesiden i rekkeviddeplanleggeren.

Link til relatert innhold