Ennusteet Tavoittavuuden suunnittelijassa

Tavoittavuuden suunnittelija luo ennusteen siitä, millaisia tuloksia voit saada mediasuunnitelmallasi. Ennusteen pohjana ovat valitsemasi yleisö, budjetti ja muut asetukset, kuten maantieteellinen sijainti ja mainosmuodot ("mainosmix"). Ennusteet mallinnetaan mainosmarkkinoiden trendien sekä samankaltaisten kampanjoiden aiempien tulosten perusteella. Lisäksi ennusteet perustuvat Google Ads ‐käytäntöihin, jotka sisältyvät Tavoittavuuden suunnittelijan asetuksiin.

Huom. Vuoden 2023 loppupuolelta alkaen Tavoittavuuden suunnittelijassa on voinut käyttää konversiomittareita useimpien kampanjatyyppien yhteydessä. Tavoittavuuden suunnittelija hyödyntää toimintaan perustuvissa kampanjoissa käyttäjän toimittamaa konversioprosenttia määrittääkseen tietoisuuteen ja harkintaan tähtäävien kampanjoiden konversioprosentit. Tällaisia kampanjoita ovat esimerkiksi Video – Reach ‑kampanjat ja Videokatselukertakampanjat. Jos suunnitelma ei sisällä toimintaan perustuvia kampanjoita, Googlen määrittämä oletusarvoinen konversioprosentti perustuu kunkin kampanjatyypin inventaarinlaajuisiin mediaaneihin.

Huom. Toukokuusta 2022 alkaen Tavoittavuuden suunnittelijassa on voinut käyttää yhteiskatselumittareita. Ennusteet sisältävät dataa lisäimpressioista ja ‑tavoittavuudesta, jotka saadaan, kun mainos näkyy yhdistetyllä TV-laitteella yhtä aikaa useammalle katsojalle. Lue lisää Tavoittavuuden suunnittelijan ennusteista.

Ennusteissa pyritään hyödyntämään uusimpia trendejä, joten ne perustuvat viimeisimpään dataan, joka on saatavilla kampanjasi suunniteltua kestoa vastaavalta ajalta (enintään 92 päivän ajalta). Jos olet valinnut kampanjallesi esimerkiksi viiden päivän ajanjakson, johon kuuluu arkipäiviä ja viikonlopun päiviä, ennuste mallinnetaan edellisen sellaisen ajanjakson perusteella, johon kuuluu arkipäiviä ja viikonlopun päiviä.

Huom. Kausittaiset muutokset saattavat vaikuttaa ennusteeseen, jos mediasuunnitelmasi sisältää huutokaupan mainosmuotoja, kuten YouTuben In-Stream-mainoksia. Mainoshuutokaupan voittamisen kokonaiskustannukset voivat vaihdella sen mukaan, mihin aikaan vuodesta aiot mainostaa (esimerkiksi joulusesongin aikaan).

Päivityksiä yksilökohtaisen tavoittavuuden malleihin

Google luo aiemmasta mainontadatasta otettujen otosten avulla ennusteita ennustetyökaluilla, kuten Tavoittavuuden suunnittelijalla, ja muokkaa ennusteita jatkuvasti uusimman datan perusteella. Kesäkuussa 2022 paransimme työkaluissa käytettäviä tavoittavuuden ja demografisten tietojen malleja päivittämällä seuraavat datalähteet: Kohdeyleisö/Väestö, Digitaalinen väestö ja YouTube-yleisö. Seuraamme edelleen näitä väestöryhmiä ja päivitämme datalähteet puolen vuoden välein.

Nämä datalähdepäivitykset parantavat ennustetyökalujemme tarkkuutta ja johdonmukaisuutta, ja ne otetaan käyttöön suunnittelutyökaluissa, kuten Tavoittavuuden suunnittelijassa. Yleisesti ottaen päivitetyt mallit kuvaavat paremmin YouTuben käyttäjäyhteisöä ja auttavat suunnittelemaan kampanjoita entistä tarkemmin.

Päivityksen seurauksena Kohdeyleisö/Väestö-, Digitaalinen väestö- ja YouTube-yleisö‑datalähteiden koko saattaa muuttua. Lisäksi demografiseen jakaumaan voi tulla muutoksia joissakin maissa. Tietyt mittarit, kuten Kohdeyleisöön rajattu tavoittavuus, Kohdeyleisöarvo (TRP-arvo) ja Hinta per TRP (CPP), lasketaan näiden lukujen avulla. Tämän vuoksi päivitystä ennen ja sen jälkeen tehdyt samanlaiset ennusteet voivat poiketa toisistaan.

Toukokuusta 2022 lähtien käytössäsi ovat aiempaa paremmat yksilökohtaisen tavoittavuuden mallit. Niissä otetaan huomioon yhteiskatselu, joka tarkoittaa sitä, että useat ihmiset katsovat yhdessä mainoksia yhdistetyillä TV-laitteilla. Yksilökohtaisen tavoittavuuden mallit tarjoavat nyt dataa lisäimpressioista ja lisätavoittavuudesta, jotka ovat peräisin yhteiskatselusta. Kun luot mediasuunnitelman, Tavoittavuuden suunnittelija käyttää tämän mallin tuottamia tuloksia luodakseen ennusteen yhteiskatselun tuottamista lisäimpressioista katsojien maan ja demografisten tietojen mukaan. Tämän julkaisun ansiosta suunnittelijat voivat saada entistä tarkemman käsityksen kampanjoistaan ja tutustua yhteiskatseluun. Tarkistamme näiden ennusteiden laadun säännöllisin väliajoin vertaamalla niitä kampanjaraportteihin ja muokkaamalla mallejamme.

Tavoittavuuden suunnittelijalla voit ennustaa uusien Aktivoivien videokampanjoiden impressio-, tavoittavuus- ja konversiopohjaisia mittareita. Tulossuunnittelijalla voit suunnitella aiemmin luotujen Aktivoivien videokampanjoiden tuloksia niiden aiemman datan perusteella. Käytä uusien Aktivoivien videokampanjoiden kanssa Tavoittavuuden suunnittelijaa. Sen toiminta ei edellytä tiettyjä mainosaineistoja, laskeutumissivuja tai konversiotyyppejä koskevia signaaleja eikä signaaleja siitä, miten hyvin aineistot sopivat kohdeyleisöillesi ja vastaavat sisältöjäsi. Tavoittavuuden suunnittelijalla voit myös ennustaa muihin kuin konversioihin perustuvia mittareita, esimerkiksi tavoittavuutta ja näyttötiheyttä.

Konversioihin perustuvat ennusteet

Jos kampanjat perustuvat toimintaan, Tavoittavuuden suunnittelija luo niille konversioihin perustuvat ennusteet käyttämällä Googlen Unique Reach ‐menetelmää ja konversioprosentteja. Konversiot saadaan kertomalla konversioprosentti mainosinteraktioiden määrällä: konversiot = konversioprosentti x interaktiot.

CPA‐tavoitteen sisältävien kampanjoiden ennusteissa käytetään käyttäjän lisäämää konversioprosenttia. Sellaisten kampanjoiden ennusteissa, joissa käytetään esimerkiksi videomainosmuotoja ja tuhannen impression hintatavoitetta tai katselukertakohtaista hintatavoitetta, konversioprosentti mallinnetaan mainosmuotokohtaisesti. Jos suunnitelma sisältää CPA-tavoitetta käyttävän kampanjan konversioprosentin, otamme sen huomioon myös muiden kampanjoiden konversioprosenteissa tarkkuuden parantamiseksi. Muussa tapauksessa konversioprosentti perustuu aiempaan YouTube-inventaariin mainosmuotokohtaisesti. Lisättyjen konversioprosenttien on oltava sopivan suuruisia kuhunkin kampanjabudjettiin nähden, ja niitä voi muokata kunkin kampanjan asetuspaneelista tai Tavoittavuuden suunnittelijan ennustesivun alareunassa olevien rivikohtien kautta.

Aiheeseen liittyvä linkki