Om prognoser i Planlægningsværktøj for rækkevidde

Med Planlægningsværktøj for rækkevidde får du en prognose for, hvor effektiv din medieplan er, baseret på den ønskede målgruppe, dit budget og andre indstillinger, f.eks. geografisk lokation og annonceformater ("produktmiks"). Prognoser er baseret på tendenser på annoncemarkedet og den historiske effektivitet for lignende kampagner, der allerede er blevet kørt. De er også baseret på Google Ads-politikker, der er inkluderet i dine indstillinger for Planlægningsværktøj for rækkevidde.

Bemærk! Fra og med slutningen af 2023 er konverteringsmetrics tilgængelige i Planlægningsværktøj for rækkevidde for de fleste kampagnetyper. I Planlægningsværktøj for rækkevidde bruges den brugergenererede konverteringsrate (CVR, user provided conversion rate) for handlingsbaserede kampagner til at hjælpe med at bestemme CvR for kendskabs- og overvejelseskampagner, f.eks. kampagner af typen "Video – rækkevidde" (VRC, video reach campaign) og videovisningskampagner (VVC, video view campaign). For planer uden handlingsbaserede kampagner angiver Google en standard-CvR baseret på medianværdierne for hele beholdningen for hver kampagnetype.

Bemærk! Fra og med maj 2022 er metrics for samsening tilgængelige i Planlægningsværktøj for rækkevidde. Prognoserne omfatter data om yderligere eksponeringer og rækkevidde fra flere personer, der ser annoncer sammen på forbundne tv-enheder. Få flere oplysninger om prognoser i Planlægningsværktøj for rækkevidde

For at sikre at der tages højde for de seneste tendenser, er prognoserne baseret på de nyeste data fra et tidsrum, der svarer til længden af din kampagne, dog højst op til 92 dage. Hvis du f.eks. har angivet, at din kampagne skal køre i en periode på fem dage, som både omfatter hverdage og weekenddage, modelleres prognosen ud fra den foregående periode på fem dage, som både omfatter hverdage og weekenddage.

Bemærk! Din prognose kan afspejle årstidsrelaterede ændringer, hvis din medieplan omfatter auktionsbaserede annonceformater såsom instream-annoncer på YouTube. Den samlede pris for at vinde annonceauktionen kan variere, alt efter hvilken tid på året dine annoncer skal køres (f.eks. i juleperioden).

Opdateringer af modellerne for unik rækkevidde

Når der genereres prognoser i Googles prognoseværktøjer, f.eks. Planlægningsværktøj for rækkevidde, tages der udgangspunkt i historiske annonceringsdata. Estimaterne justeres løbende baseret på de seneste tilgængelige data. Fra og med juli 2022 har vi forbedret vores underliggende model for rækkevidde og demografiske segmenter i form af opdaterede datakilder for befolkningstal, onlinebrug og YouTube-brugere. I fremtiden vil vi fortsat overvåge disse forskellige befolkninger og fortsat modtage halvårlige opdateringer.

Disse opdaterede data for befolkningstal, onlinebrug og YouTube-brugere øger den generelle nøjagtighed og konsistens i vores prognoseværktøjer, og det afspejles i planlægningsværktøjer såsom Planlægningsværktøj for rækkevidde. Overordnet set afspejler denne modelopdatering YouTubes brugerfællesskab bedre, og den hjælper dig med at planlægge dine kampagner mere nøjagtigt.

Som følge af denne opdatering kan du for nogle landes vedkommende muligvis konstatere ændringer mht. dataene for befolkningstal, onlinebrug og antal YouTube-brugere samt den demografiske fordeling. Visse metrics, f.eks. rækkevidde i målgruppe i %, måleksponeringspunkter (TRP, Target Rating Point) og pris pr. måleksponeringspunkt (CPP, cost per target rating point), beregnes ud fra disse tal. Dette kan føre til forskelle, når der sammenlignes med lignende prognoser fra før denne opdatering.

Fra og med maj 2022 har vi forbedret vores modeller for unik rækkevidde, så der tages højde for samsening, hvilket sker, når flere personer ser annoncer sammen på smart-tv-enheder. Modeller for unik rækkevidde indeholder nu data om yderligere eksponeringer og rækkevidde opnået ved samsening. Når du opretter en medieplan, bruger Planlægningsværktøj for rækkevidde resultaterne fra denne unikke rækkeviddemodel til at udarbejde prognoser for yderligere eksponeringer ved samsening baseret på samsening på landeniveau og demografien for samsening. Med denne lancering får planlæggere mulighed for at få et mere præcist billede af deres kampagner og gøre sig bekendt med samsening. Vi validerer regelmæssigt kvaliteten af disse prognoser ved at sammenligne dem med kampagnerapporter og justere vores modeller.

Du kan bruge Planlægningsværktøj for rækkevidde til at udarbejde prognoser for dine eksponeringer, din rækkevidde og dine konverteringsbaserede metrics i dine nye videokampagner med handling (VAC, Video action campaign). Effektivitetsplanlægger er egnet til eksisterende VAC-kampagners effektivitet baseret på historiske data. Brug Planlægningsværktøj for rækkevidde til nye VAC-kampagner Det kan fungere uden signaler om dit specifikke annoncemateriale, din landingsside eller din konverteringstype, og hvor godt de appellerer til dine målgrupper og dit indhold. Med Planlægningsværktøj for rækkevidde er det også muligt at udarbejde prognoser for metrics, der ikke er konverteringsbaserede, såsom rækkevidde og frekvens.

Opdateringer vedrørende konverteringsbaserede prognoser

Når der er tale om handlingsbaserede kampagner, bruges Google-metoden "Unique Reach" (unik rækkevidde) og konverteringsraten til udarbejdelse af konverteringsbaserede prognoser i Planlægningsværktøj for rækkevidde. Antallet af konverteringer beregnes ved at gange konverteringsraten (CVR, conversion rate) med antallet af interaktioner med en annonce, dvs. som følger: Antal konverteringer = konverteringsrate x antal interaktioner.

Når der er tale om kampagner, der er baseret på pris pr. handling (CPA, cost-per-action), er konverteringsraten lig med den CVR-værdi, brugeren har angivet. Når der er tale om andre kampagner end CPA-baserede kampagner, f.eks. kampagner med videoannonceformater, der er baseret på pris pr. tusinde eksponeringer (CPM, cost-per-thousand impressions) og pris pr. visning (CPV, cost-per-view), modelleres konverteringsraten i henhold til det aktuelle annonceformat. Hvis der er angivet en CPA-baseret CVR-værdi i planen, tager vi højde for den ved beregningen af CVR for ikke-CPA-baserede kampagner for at opnå en mere præcis prognose. Ellers baseres CVR-værdien på historiske data for YouTube-beholdning for hvert annonceformat. Den konverteringsrate, der angives, skal være passende i forhold til det aktuelle kampagnebudget, og den kan tilpasses i panelet med indstillinger for hver enkelt kampagne eller via linjeposterne nederst på prognosesiden i Planlægningsværktøj for rækkevidde.

Relateret link