Om adresseinnsetting i responsive søkeannonser

Med adresseinnsetting kan du skreddersy teksten i responsive søkeannonser til stedene der kundene dine bor, vanlige steder eller steder de har vist interesse for. Når du bruker adresseinnsetting i responsive søkeannonser, blir et sted der du tilbyr produktet ditt eller tjenesten din, fremhevet i annonseteksten. Du kan for eksempel ha overskrifter som «Hoteller i Oslo», «Hoteller i Horten» eller «Rørleggere i Lillestrøm» for å tilpasse annonsene etter stedene der brukerne bor, vanlige steder eller steder de har vist interesse for.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan adresseinnsetting i responsive søkeannonser fungerer i Google Ads, og hvordan du kan konfigurere denne funksjonen.

Fordeler

• Skreddersydde budskap: Annonsene lokaliseres basert på fysisk posisjon eller områder av interesse. Finn ut mer om hvordan vi fastslår disse geografiske posisjonene.
  • Effektivitet: I stedet for at du må laste opp tusenvis av rader og administrere en annonsetilpasningsfil, kan du tilpasse annonsene etter byen, fylket/delstaten eller landet de skal vises i.

Sånn fungerer det

Tenk deg at du eier et budfirma som har leveranser til alle byene på Østlandet. I stedet for at du må skrive inn en egen overskrift for hver by, kan du bruke kode for adresseinnsetting i annonseoverskriften og målrette annonsen mot Østlandet:

Overskriftskode: Vi leverer til {LOCATION(City)}

Merk: Sørg for at du er nøye med små og store bokstaver når du setter inn koden i annonsens overskrift.

Google Ads prøver å erstatte denne koden med stedet i annonsegruppen din. Du kan velge ett sted i overskriften og opptil to i beskrivelsene. Du må ha minst tre overskrifter uten adresseinnsetting, eller du kan bruke standardtekst. Du kan angi steder som by, fylke/delstat og land.

Før du begynner

Steder velges fra stedsmålrettingen i kampanjene dine. Sørg for at kampanjens stedsmålretting omfatter et egnet område for bedriften din, og at nivået angitt for adresseinnsettingen er passende med tanke på stedsmålrettingen.

Konfigurer adresseinnsetting i responsive søkeannonser

Følg fremgangsmåten i Opprett responsive søkeannonser.

1. Når du skriver inn annonseteksten, må du taste inn en venstre krøllparentes ({) og velge Adresseinnsetting fra rullegardinmenyen.
  2. I «Standardtekst»-delen skriver du inn ordet eller ordene du vil skal vises når teksten ikke kan byttes ut med et sted. Dette er valgfritt.
  3. Velg hvilket stedsnivå du vil vise:
    • By
      • Merk: Hvis du har konfigurert stedsmålretting basert på DMA-region, settes den nærmeste byen inn.
    • Delstat
      • Merk: Delstatsnivået er ikke kompatibelt med motstykker fra andre land, for eksempel provinser, prefekturer eller regioner.
    • Land
  4. Klikk på Bruk.

Du kan se og administrere de målrettede stedene dine ved å gå til «Steder» i sidemenyen til venstre. De aktuelle stedene fremgår i «Målrettet sted»-delen.

Vær oppmerksom på følgende

All annonsetekst er underlagt retningslinjene for Google Ads.

Sånn kan du løse problemer med adresseinnsetting

Det kan være flere grunner til at du ikke får adresseinnsetting til å fungere:

• Når du oppretter responsive søkeannonser, kan overskrifter og beskrivelser som standard vises i hvilken som helst rekkefølge. Du kan kontrollere hvor de enkelte overskriftene og beskrivelsene vises i den aktuelle annonsen, ved å feste dem i bestemte plasseringer. Minst tre overskrifter kreves for at du skal kunne feste en stedsspesifikk overskrift.
  • Du må ha minst tre overskrifter uten adresseinnsetting, eller du kan bruke standardtekst.
  • Sørg for at du har plass til tilstrekkelig mange tegn til å kunne bruke adresseinnsetting. Hvis du bruker for mange tegn i overskriften, kan det hende at du ikke har nok plass til noen av stedsnavnene du har valgt, hvis de fører til at du overskrider tegngrensen.
  • Sørg for at kampanjens stedsmålretting omfatter et egnet område for bedriften din, og at nivået angitt for adresseinnsettingen er passende med tanke på stedsmålrettingen.

Linker til beslektet innhold