Jurisdiktionsspecifikke tillægsafgifter

Google Ads begynder at opkræve nye tillægsafgifter for annoncer, der vises i bestemte jurisdiktioner. Du kan få flere oplysninger om de enkelte tillægsgebyrer ved at vælge den jurisdiktion, hvor tillægsgebyrerne er gældende (du kan f.eks. vælge Østrig for at se afgifter på digitale tjenester, der gælder i Østrig).

På grund af et teknisk problem blev jurisdiktionsspecifikke gebyrer, f.eks. DST-gebyrer og lovpligtige driftsomkostninger, forkert vurderet i august 2023. Problemet er nu løst, og Google arbejder på at rette op på debiteringerne på dine konti.

Om jurisdiktionsspecifikke tillægsafgifter

Der kan opkræves lovpligtige driftsomkostninger eller afgifter på digitale tjenester i tillæg til dine annonceringsomkostninger, hver gang en annonce vises i bestemte jurisdiktioner, uanset hvor din virksomhed ligger. Disse nye tillægsafgifter er forbundet med prisen for at drive forretning, når der vises en annonce i disse jurisdiktioner.

Fransk afgift på digitale tjenester

Fra og med den 1. maj 2021 opkræves der et gebyr på 2 % for lovpligtige driftsomkostninger i Frankrig på din næste faktura eller dit næste kontoudtog for annoncer, der vises i Frankrig. De lovpligtige driftsomkostninger tilføjes på grund af nogle af de driftsomkostninger, der er knyttet til at overholde lovgivningen i forbindelse med afgiften på digitale tjenester i Frankrig.

Spansk afgift på digitale tjenester

Fra og med den 1. maj 2021 opkræves der et gebyr på 2 % for lovpligtige driftsomkostninger i Spanien på din næste faktura eller dit næste kontoudtog for annoncer, der vises i Spanien. De lovpligtige driftsomkostninger tilføjes på grund af nogle af de driftsomkostninger, der er knyttet til at overholde lovgivningen i forbindelse med afgiften på digitale tjenester i Spanien.

Gebyr som afgift på digitale tjenester i Østrig

Fra og med den 1. november 2020 opkræves der et gebyr på 5 % som afgift på digitale tjenester i Østrig på fakturaer for annoncer, der vises i Østrig (gebyret kan også ses på dit kontoudtog). Gebyret er fastlagt i henhold til den nye afgift på digitale tjenester i den pågældende jurisdiktion.

Gebyr som afgift på digitale tjenester i Storbritannien

Fra og med den 1. november 2020 opkræves der et gebyr på 2 % som afgift på digitale tjenester i Storbritannien på fakturaer for annoncer, der vises i Storbritannien (gebyret kan også ses på dit kontoudtog). Gebyret er fastlagt i henhold til den nye afgift på digitale tjenester i den pågældende jurisdiktion.

Lovpligtige driftsomkostninger i Tyrkiet

Fra og med den 1. november 2020 opkræves der et gebyr på 5 % til dækning af lovpligtige driftsomkostninger i Tyrkiet på fakturaer for annoncer, der vises i Tyrkiet (gebyret kan også ses på dit kontoudtog). Gebyret for lovpligtige driftsomkostninger indføres på grund af de stadig større udfordringer med at overholde loven i Tyrkiet og de dermed forbundne markant større omkostninger.

Lovpligtige driftsomkostninger i Italien

Fra og med den 1. oktober 2021 opkræves der et gebyr på 2 % for lovpligtige driftsomkostninger i Italien på din næste faktura eller dit næste kontoudtog for de annoncer, der vises i Italien. De lovpligtige driftsomkostninger tilføjes på grund af den markante stigning i kompleksitet og udgifter for at overholde lovgivningen i Italien.

Lovpligtige driftsomkostninger i Indien

Fra og med den 1. oktober 2021 opkræves der et gebyr på 2 % for lovpligtige driftsomkostninger i Indien på din næste faktura eller dit næste kontoudtog for de annoncer, der vises i Indien, hvis dit faktureringsland ikke er Indien. De lovpligtige driftsomkostninger tilføjes på grund af den markante stigning i kompleksitet og udgifter for at overholde lovgivningen i Indien.

Hvornår opkræves tillægsafgifter?

Automatiske betalinger og månedlig fakturering

Vi lægger tillægsafgifterne oven i dine Google Ads-omkostninger én gang i slutningen af hver måned. Dette beløb skal så betales, næste gang du debiteres. Disse tillægsafgifter vil også blive lagt til dit kontobudget, hvis du har oprettet et. Hvis du f.eks. har et budget på 100 EUR, og der påløber 5 EUR i gebyr for østrigske afgifter på digitale tjenester for annoncer, der vises i Østrig, vil du blive faktureret 105 (plus eventuelle afgifter, f.eks. moms, som er gældende i din jurisdiktion). Få flere oplysninger om justering af dit kontobudget

De nye tillægsafgifter vil være underlagt eventuelle afgifter, f.eks. omsætningsafgift, moms, GST (Goods and Services Tax) eller QST (Québec Sales Tax), der gælder i din jurisdiktion. Alle afgifter som f.eks. omsætningsskat, moms, GST eller QST, der gælder i din jurisdiktion, opkræves foruden de nye tillægsafgifter.

Manuelle betalinger eller forudbetalinger

Hvis du betaler via manuelle betalinger eller foretager forudbetalinger på din konto til automatiske betalinger, bliver disse tillægsafgifter muligvis debiteret, efter at din betaling er helt opbrugt. Du kan ende med at have en åben saldo, som automatisk trækkes fra din næste forudbetaling. Hvis du f.eks. akkumulerer 5 EUR for lovpligtige driftsomkostninger for annoncer, der vises i Tyrkiet, og du foretager en ny betaling på 100 EUR, vil du have 95 EUR kredit til visning af annoncer (100 EUR - 5 EUR), og din disponible saldo vil vise 95 EUR.

For de YouTube-placeringer, der er købt på basis af reservationer

Vi lægger tillægsafgifterne oven i dine YouTube-placeringsomkostninger én gang i slutningen af hver måned. Dette beløb skal så betales, næste gang du debiteres. Disse tillægsafgifter vil også blive lagt til dit kontobudget, hvis du har oprettet et.

De nye tillægsafgifter vil være underlagt eventuelle afgifter, f.eks. omsætningsafgift, moms, GST (Goods and Services Tax) eller QST (Québec Sales Tax), der gælder i din jurisdiktion. Alle afgifter som f.eks. omsætningsskat, moms, GST eller QST, der gælder i din jurisdiktion, opkræves foruden de nye tillægsafgifter.

Her kan du tjekke tillægsafgifterne

Du kan se tillægsafgifter et af følgende steder på din Google Ads-konto:

• På din månedlige faktura eller dit kontoudtog som en separat linjepost pr. jurisdiktion.
  • I sektionen "Transaktioner" på din Google Ads-konto.
    • Du vil blive debiteret for de annoncer, der vises i bestemte jurisdiktioner.
Bemærk! Nedenstående vejledning er en del af den nydesignede Google Ads-brugeroplevelse. Hvis du vil bruge det forrige design, skal du klikke på ikonet "Udseende" og vælge Brug det forrige design. Hvis du bruger den forrige version af Google Ads, kan du gennemgå oplysningerne på oversigtskortet eller bruge søgefeltet i det øverste navigationspanel i Google Ads for at finde den side, du søger efter.

Sådan ser du et gebyr for afgifter på digitale tjenester eller en lovpligtig driftsomkostning:

1. Klik på ikonet Fakturering Faktureringsikon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på Transaktioner.

Sådan beregnes tillægsafgifter

Gebyrer opkræves på baggrund af antallet af annonceeksponeringer eller klik, der er vist i et bestemt land. Hvis du annoncerer i flere lande, bliver du kun opkrævet gebyrer, når der er blevet vist annoncer til personer i de berørte lande. Hvis du f.eks. annoncerer i Tyskland, Østrig og Polen, bliver du kun opkrævet de gebyrer, der svarer til de lande, hvor gebyrerne er gældende.

For en kampagne, der ikke specifikt er målrettet mod et bestemt land, f.eks. Storbritannien, kan der vises annoncer til brugere i Storbritannien, da din virksomhed ligger i et område af interesse for disse brugere. Det er derfor annoncørens ansvar at sikre, at indstillingerne for kampagnemålretning er korrekte, og at annoncerne vises i de tilsigtede lande. Google refunderer ikke gebyrerne for lovpligtige driftsomkostninger eller beløbene for afgifter på digitale tjenester, der er blevet debiteret som følge af legitime klik og eksponeringer, der vises i henhold til dine indstillinger for kampagnemål.

For at kontrollere, hvilke lande dine annoncer vises i, kan du oprette en tilpasset rapport ved at følge nedenstående fremgangsmåde:

1. Opret en foruddefineret rapport af typen "Afstand".
  2. Fjern alle standardrækker.
  3. Tilføj rækken "Land/område (brugerplacering)".

Hvis du opdager, at dine annoncer vises i et ikke-tilsigtet land, anbefales det, at du udtrykkeligt ekskluderer landet fra din målretning.