Googlen klikkaustunnisteen (GCLID) määritelmä

Googlen klikkaustunniste (GCLID) on parametri, joka välitetään URL-osoitteen mukana mainoksen klikkauksen jälkeen. Parametrin avulla voi tunnistaa klikatun mainoksen kampanjan ja muut attribuutit, mikä mahdollistaa mainosten seurannan ja kampanjoiden attribuution. Google Adsissa parametrin voi ottaa käyttöön laittamalla päälle automaattisen taggauksen asetuksen. Parametri on pakollinen Google Adsin verkkosivuston konversioseurannassa, ja sitä käytetään myös datan linkittämiseen Google Adsin ja Google Analyticsin välillä. Parametria voi käyttää myös erilaisten ominaisuuksien, kuten offline-konversioseurannan, kanssa.