Google-klik-id (GCLID, Google click ID): Definition

Google-klik-id (GCLID, Google click ID) er en parameter, der ved annonceklik overføres i webadressen for at identificere kampagnen og andre attributter for det klik, der er tilknyttet annoncen, vedrørende annoncesporing og kampagnetilskrivning. I Google Ads aktiveres dette ved at aktivere indstillingen for automatisk tagging. Det er påkrævet i forbindelse med Google Ads-websitekonverteringssporing og bruges også til linkning af data mellem Google Ads og Google Analytics. Det kan også bruges sammen med funktioner som f.eks. offlinekonverteringssporing.