Over doorsturen van gespreksgegevens over beladvertenties

Als u gespreksgegevens over beladvertenties doorstuurt, krijgt u aanvullende, realtime attributie-informatie over de gesprekken vanuit uw beladvertenties (belcomponenten, alleen bellen-advertenties of gesprekken via locatiecomponenten). Gesprekken kunnen ook worden toegeschreven aan het zoekwoord en het advertentiemateriaal dat tot het gesprek leidde.

Voordelen

• U krijgt een unieke klik-ID voor elk gesprek van meer dan 15 seconden vanuit uw beladvertenties. Hiermee kunt u rapportage van offline conversies voor belklikken beter mogelijk maken.
  • Aanvullende realtime gegevens, zoals de advertentiegroep en campagne die het gesprek hebben geactiveerd, voor betere inschattingen en doorschakeling van gespreksleads.
  • Gebruiksvriendelijk en eenvoudig aan te zetten en te beheren.

Voordat u begint

Voordat u gespreksgegevens doorsturen aanzet, moet u ervoor zorgen dat oproeprapportage op accountniveau is aangezet.

Als u gespreksgegevens wilt doorsturen, moet u samenwerken met een ondersteunde externe provider van gespreksanalyses en tracking. De volgende providers van gespreksanalyses zijn beschikbaar voor de integratie van het doorsturen van gespreksgegevens:

Hoe doorsturen van gespreksgegevens werkt

Als u gespreksgegevens over beladvertenties doorstuurt, krijgt u extra informatie over gesprekken op het moment dat ze binnenkomen. Als u gespreksgegevens over beladvertenties doorstuurt, gebeurt er dit:

1. Een klant tikt op uw advertentie om u te bellen. U moet betalen voor een klik: dezelfde CPC als wanneer de klant zou klikken op een advertentie die naar uw website gaat.
  2. Het gesprek van de klant wordt omgeleid via een Google-doorschakelnummer, waardoor u gegevens over het gesprek kunt verzamelen.
  3. Google belt het bedrijf en verbindt het inkomende gesprek met het bedrijf. Naast de beller-ID die u gewoonlijk ziet bij inkomende gesprekken, krijgt u ook aanvullende informatie (zoals de campagne, advertentiegroep en klik-ID's) in de SIP-headers van het gesprek.
  4. U kunt deze headers gebruiken om leads in realtime in te schatten en geavanceerde stromen voor gespreksdoorschakeling te ondersteunen. Zo kunt u het gesprek op de meest efficiënte manier doorschakelen naar de juiste medewerker en afdeling. Als u de GCLID gebruikt die bij het gesprek wordt vermeld, kunnen uw conversiegegevens aan Google worden gerapporteerd, zodat uw campagne kan worden geoptimaliseerd met behulp van offline conversies importeren.

De rol van providers van gespreksanalyse in de beladvertentiestroom

Als u gespreksgegevens over beladvertenties doorstuurt en samenwerkt met een ondersteunde provider van gespreksanalyse, worden beladvertenties met een nummer dat door de provider is verstrekt, naar deze provider geleid.

Als u samenwerkt met een van deze providers van gespreksanalyse, plaatst u het telefoonnummer van de provider rechtstreeks in uw beladvertenties. Als een gebruiker een advertentie met een dergelijk telefoonnummer belt, komt het gesprek binnen bij de provider van gespreksanalyse, samen met de attributiegegevens op klikniveau. Vervolgens wordt het gesprek naar u doorgeschakeld op basis van uw instelling voor gesprek doorschakelen met de provider van gespreksanalyse. Als de provider van gespreksanalyse integratie met Google Ads ondersteunt, kunnen uw conversiegegevens aan Google worden gerapporteerd, zodat uw campagne kan worden geoptimaliseerd met behulp van offline conversies importeren.

Uw gegevens worden alleen gedeeld met de providers van gespreksanalyse waarvoor u een dynamische trackingcode heeft gekregen. Gespreksgegevens doorsturen wordt alleen aangezet voor gesprekken vanuit advertenties met een van deze trackingcodes: als u bijvoorbeeld in de ene beladvertentie een nummer gebruikt dat niet door de provider van gespreksanalyse is verstrekt en u in de andere beladvertentie een nummer gebruikt dat wel door de provider van gespreksanalyse is verstrekt, worden er alleen gespreksgegevens doorgestuurd voor de advertentie met het nummer dat is verstrekt door de provider van gespreksanalyse.

Met andere woorden, de provider van gespreksanalyse krijgt alleen informatie over gesprekken via advertenties die het nummer van deze provider gebruiken, niet over alle gesprekken naar het account.

Doorsturen van gespreksgegevens aanzetten

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Beheerder Admin Icon.
  2. Klik op Accountinstellingen.
  3. Klik op het dropdownmenu Gespreksrapportage.
    Opmerking: Oproeprapportage op accountniveau is nodig om gespreksgegevens te kunnen doorsturen. Als u oproeprapportage op accountniveau uitzet, kunnen gespreksgegevens niet meer worden doorgestuurd. Ervan uitgaande dat oproeprapportage op accountniveau is aangezet, kan gespreksgegevens doorsturen afzonderlijk worden aan- en uitgezet.
  4. Selecteer Aan onder Realtime informatie over mijn gesprekken sturen.
  5. Selecteer uw provider in het dropdownmenu.
  6. Klik op Opslaan.
    Opmerking: Voordat u doorgaat, ziet u een bericht over machtiging en verantwoordelijkheid met betrekking tot gespreksgegevens doorsturen. U moet de ontvangst hiervan bevestigen om gespreksgegevens doorsturen te kunnen aanzetten.