Løs problemer med negative søkeord

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du kan feilsøke når negative søkeord ikke fungerer som forventet.

Vanlige problemer og misforståelser med negative søkeord

1. Annonsene mine vises for søk som bør blokkeres av et negativt søkeord

Negative søkeord samsvarer ikke med varianter

Negative søkeord fungerer på en annen måte enn de positive motstykkene. Positive søkeord kan samsvare med søk som ligner på, men som ikke er identiske med, det målrettede søkeordet, for eksempel feilstavinger, ord som kommer i en annen rekkefølge, eller termer med samme betydning. Negative søkeord samsvarer ikke med disse variantene.

Dette betyr at hvis du vil hindre at en annonse vises ved et kvalifisert søk, må du ekskludere de eksakte søkeordene. Hvis du for eksempel legger til det negative søkeordet med fleksibelt samsvar «båt» i annonsegruppen din, forhindrer det bare at annonser vises for søk som inneholder den eksakte termen «båt». Dette betyr at en annonse ikke er kvalifisert for visning ved søk etter «rød båt», men at den kan blir vist ved søk etter «blå båter». Finn ut mer om negative søkeord.

Søk på mer enn 16 ord

Det kan hende at annonsen din likevel blir vist når noen bruker et søkeuttrykk på mer enn 16 ord, og det negative søkeordet ditt kommer etter det 16. ordet. Tenk deg for eksempel at det negative søkeordet er «rabatt». Det kan hende at annonsen din vises hvis noen søker etter «rene pene hotellrom i Oslo i nærheten av strand rabatt», ettersom det negative søkeordet er det 17. ordet i uttrykket. På den annen side vises ikke annonsen din hvis noen søker etter «rene pene hotellrom eller rom på pensjonater i Oslo i nærheten av strand rabatt», ettersom det negative søkeordet er det 16. ordet i søkeordet.

Merk: Før oktober 2019 var grensen ti ord i stedet for 16. Før denne datoen kan du se negative søkeord etter det 10. ordet i et søkeord.

Sjekk datoperioden

Hvis du finner et søk i søketermrapporten som skulle ha blitt ekskludert av et negativt søkeord, må du kontrollere at rapporteringen omfatter den rette datoperioden. Endringslogg-verktøyet, som du finner under «Kampanjer» på hovedmenyen, kan brukes for å sjekke datoen da det negative søkeordet ble tatt i bruk i den aktuelle kampanjen eller annonsegruppen. Hvis du for eksempel ser på søketermrapporten for de siste tre månedene, men det negative søkeordet ble tatt i bruk for to uker siden, er det forventet at du ser det negative uttrykket i rapporten.

Kontrollér at listen over negative søkeord er tatt i bruk i kampanjen

Du kan opprette og administrere lister over negative søkeord på kontonivå ved å gå til Ekskluderingslister i det delte biblioteket, som du finner under Verktøy Tools Icon-menyen. De må imidlertid være knyttet til bestemte kampanjer for å være aktive. Kontrollér at listen brukes i riktig kampanje ved å sjekke Negative søkeord-fanen. Finn ut mer om lister over negative søkeord.

2. Søkeordene mine utløser ikke annonser på grunn av et negativt søkeord, men de burde gjøre det

Diagnoseverktøyet antyder feilaktig at søkeordet ikke vises

Verktøyet for søkeorddiagnose tester et søk etter versjonen av et søkeord med eksakt samsvar, selv om søkeordet er setningssamsvar eller fleksibelt samsvar. Hvis versjonen av søkeordet med eksakt samsvar er ekskludert, viser verktøyet meldingen «Et negativt søkeord hindrer at annonsen din vises. Det kan hende at annonsen vises på andre søk som samsvarer med dette søkeordet.» Denne testen er ikke omfattende, og søkeordet kan være kvalifisert for visning for flere varianter det samsvarer med.

Sjekk lister over negative søkeord

Pass på at du sjekker om det negative søkeordet som forhindrer visning, er i en liste over negative søkeord. Dette er lister som opprettes og administreres på kontonivå i det delte biblioteket eller i en managerkonto som administrerer kontoen. Hvis det negative søkeordet er i en liste som ikke brukes i en kampanje, kan dette være årsaken. Finn ut mer om lister over negative søkeord.