Negatiivisiin avainsanoihin liittyvien ongelmien korjaaminen

Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä voit tehdä, jos negatiiviset avainsanat eivät toimi odotetusti.

Negatiivisiin avainsanoihin liittyviä yleisiä ongelmia ja väärinkäsityksiä

1. Mainokseni näkyvät sellaisten hakujen yhteydessä, jotka negatiivisen avainsanan pitäisi estää

Negatiiviset avainsanat eivät vastaa muunnelmia

Negatiiviset ja positiiviset avainsanat toimivat eri tavalla. Positiiviset avainsanat voidaan yhdistää hakuihin, jotka ovat samankaltaisia mutta eivät täysin samoja kuin kohdeavainsana (joissa on esimerkiksi kirjoitusvirheitä, eri järjestyksessä olevia sanoja tai samaa tarkoittavia termejä). Negatiiviset avainsanat eivät kata näitä muunnelmia.

Jos siis haluat estää mainoksesi näkymisen tietynlaisen haun yhteydessä, sinun täytyy sulkea pois täsmälleen haluamasi hakutermit. Jos esimerkiksi lisäät mainosryhmään negatiivisen laajan vastaavuuden avainsanan -talo, se estää mainoksia näkymästä vain niiden hakujen yhteydessä, joissa sana "talo" on juuri tässä muodossa. Mainos ei siis voi näkyä haulla "punainen talo", mutta se voi näkyä haulla "siniset talot". Lue lisää negatiivisista avainsanoista.

Yli 16 sanan pituiset hakulausekkeet

Mainoksesi saattaa edelleen näkyä, kun joku tekee haun yli 16 sanaa sisältävällä lausekkeella ja negatiivinen avainsanasi esiintyy 16. sanan jälkeen. Oletetaan, että negatiivinen avainsanasi on "alennus". Mainoksesi voi näkyä, kun joku tekee haun ilmauksella "kiva siisti hotelli huone tai majoitus ja aamiainen vuokra asunto etelä suomi lähellä meri hiekka ranta alennus", koska negatiivinen avainsanasi on ilmauksen 17. sana. Sen sijaan Google ei näytä mainostasi, jos joku tekee haun ilmauksella "kiva siisti hotelli huone tai majoitus ja aamiainen vuokra asunto etelä suomi lähellä meri ranta alennus", koska negatiivinen avainsanasi on ilmauksen 16. sana.

Huom. Ennen lokakuuta 2019 raja oli 10 sanaa 16 sanan sijaan. Silloin mainos saattoi näkyä, jos negatiivinen avainsana oli hakulausekkeessa 10. sanan jälkeen.

Tarkista aikaväli

Jos huomaat hakutermiraportissa haun, joka negatiivisen avainsanan olisi pitänyt sulkea pois, varmista, että raportin aikaväli on oikea. Muutoshistoria-työkalulla (jonka löydät päävalikon Kampanjat-kohdasta) voit tarkistaa, minä päivänä negatiivinen avainsana on lisätty mainosryhmään tai kampanjaan. Jos esimerkiksi katselet hakutermiraporttia kolmen viime kuukauden ajalta mutta negatiivinen avainsana on otettu käyttöön kaksi viikkoa sitten, on odotettavissa, että negatiivinen termi näkyy raportissa.

Varmista, että negatiivisten avainsanojen lista on otettu käyttöön kampanjassa

Negatiivisten avainsanojen listoja luodaan ja ylläpidetään tilitasolla Poissulkemislistat-kohdassa, johon pääset klikkaamalla Työkalut Tools Icon ‑valikosta Jaettu kirjasto. Ne on kuitenkin yhdistettävä tiettyihin kampanjoihin, jotta ne ovat aktiivisia. Tarkista Negatiiviset avainsanat ‑välilehdeltä, että lista on otettu käyttöön oikeassa kampanjassa. Lue lisää negatiivisten avainsanojen listoista.

2. Avainsanani eivät käynnistä mainoksia negatiivisen avainsanan takia, vaikka niiden pitäisi

Diagnostiikkatyökalu näyttää virheellisesti, että avainsana ei käynnistä mainoksia

Avainsanojen diagnostiikkatyökalu testaa tarkan vastaavuuden avainsanaa, vaikka kyseessä olisi laajan vastaavuuden tai lausekevastaavuuden avainsana. Jos tarkan vastaavuuden avainsana on poissuljettu, työkalu näyttää ilmoituksen "Negatiivinen avainsana estää mainoksesi näkymisen. Mainoksesi saattaa näkyä muilla tätä avainsanaa vastaavilla hauilla." Testi ei ole täysin kattava. Mainokset voivat näkyä muiden avainsanaa vastaavien muunnelmien yhteydessä.

Negatiivisten avainsanojen luetteloiden tarkistaminen

Tarkista, onko mainosten näkymisen estävä negatiivinen avainsana negatiivisten avainsanojen luettelossa. Näitä listoja luodaan ja ylläpidetään tilitasolla Jaetussa kirjastossa tai hallinnoijan tilillä, jolla tiliä hoidetaan. Jos negatiivinen avainsana on listalla, jota ei ole otettu käyttöön kampanjassa, se saattaa olla ongelman aiheuttaja. Lue lisää negatiivisten avainsanojen listoista.