Een voorbeeld van uw videoadvertentie bekijken

Nadat u een videoadvertentie maakt in Google Ads, kunt een voorbeeld krijgen hoe die eruit ziet voor kijkers op YouTube. U kunt ook een voorbeeld van de advertentie naar mensen sturen voordat u deze publiceert.

Instructies

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Zo maakt u een voorbeeld van uw videoadvertentie:

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon en dan op Overzicht.
  2. Klik op de balk Weergaven en selecteer Videocampagnes.
Opmerking: Als u liever het navigatievenster links gebruikt, klikt u linksboven in uw Google Ads-account op Weergave wijzigen.
  1. Klik op Advertenties.
  2. Plaats in de kolom Advertentie de muisaanwijzer op de advertentie waarvan u een voorbeeld wilt en klik op het potloodje Bewerken.

Deze animatie laat zien hoe u het voorbeeldvenster voor een advertentie opent in Google Ads

3. Selecteer Voorbeeld.
  4. Selecteer Advertentievoorbeeld op YouTube. Dan kunt u een voorbeeld van de advertentie bekijken op een desktop.

In het voorbeeldvenster ziet u een voorbeeld van de videoadvertentie, waarbij aanvullende voorbeeldopties beschikbaar zijn

Als u een voorbeeld van de advertentie wilt bekijken op een mobiel apparaat, selecteert u Link kopiëren en deelt u de link op de door u gewenste manier. U kunt de link bijvoorbeeld kopiëren in Google Ads, naar uzelf e-mailen en daarna openen op uw mobiele apparaat.