Simulatoren gebruiken om de prestaties van 'Slim bieden' te schatten

Er zijn in Google Ads 2 typen simulatoren die u kunt gebruiken: bodsimulatoren voor handmatige CPC-biedingen en bodsimulatoren voor Slim bieden.

De simulatoren van Google Ads geven aan hoe verschillende instellingen de wekelijkse prestaties van uw advertenties kunnen beïnvloeden. Met 'Slim bieden' krijgt u dankzij simulatietools meer inzicht in wijzigingen in de advertentieprestaties als u het CPA-doel, ROAS-doel of het gemiddelde dagbudget aanpast.

Hoe doel- en budgetsimulatoren werken

Doel- en budgetsimulatoren verzamelen en analyseren gegevens van advertentieveilingen waaraan u heeft deelgenomen en schatten hoe uw advertenties zouden hebben gepresteerd met andere CPA-, ROAS- of vertoningspercentagedoelen of met een ander budget. Hierbij wordt gekeken naar belangrijke statistieken zoals kosten, conversies, conversiewaarden, vertoningen en klikken.

Doelsimulatoren kunnen op 2 manieren worden gebruikt:

• U kunt 1 doel voor de hele campagne of portfolio instellen. Hiermee worden alle advertentiegroepdoelen gewist die u heeft ingesteld.
  • U kunt campagne- of portfoliodoelen samen met advertentiegroepdoelen schalen op een bepaald percentage.

Simulatoren zijn gebaseerd op historische campagneprestaties, aangepast aan de aankomende seizoensgebonden patronen. De simulator wordt dagelijks geüpdatet om de afgelopen 7 dagen te tonen.

Deze huidige en geschatte impactstatistieken tonen schattingen voor conversievertraging voor campagnes in het zoeknetwerk en Performance Max-campagnes.

Door de Google Ads API te gebruiken, kunt u op grotere schaal uw voordeel doen met schattingen van bodsimulatoren.

Doel-CPA-simulatoren zijn beschikbaar voor campagnes in het zoeknetwerk, display-campagnes, Shopping-campagnes en app-campagnes. Doel-ROAS is beschikbaar voor campagnes in het zoeknetwerk. Simulatoren voor 'Doelvertoningspercentage', 'Aantal conversies maximaliseren', 'Conversiewaarde maximaliseren' en 'Klikken maximaliseren' zijn alleen beschikbaar voor campagnes in het zoeknetwerk.

Simulatoren voor 'Slim bieden' gebruiken om de prestaties van 'Slim bieden' te schatten

Kies een simulator voor Slim bieden op basis van de statistiek die voor u het belangrijkst is, zoals conversies, conversiewaarden, klikken of vertoningen.

Biedstrategie Bodsimulator voor Slim bieden Belangrijkste statistiek
Doel-CPA

Doelsimulator voor advertentiegroep

Doelsimulator voor campagne

Doelsimulator voor portfolio

Conversies
Doel-ROAS

Doelsimulator voor advertentiegroep

Doelsimulator voor campagne

Doelsimulator voor portfolio

Conversiewaarden
Conversiewaarde maximaliseren Campagnebudgetsimulator Conversiewaarden
Bieden op basis van 'Aantal conversies maximaliseren' Campagnebudgetsimulator Conversies
Bieden op basis van 'Klikken maximaliseren' Campagnebudgetsimulator Klikken
Doelvertoningspercentage

Doelsimulator voor campagne

Vertoningen

De gewenste simulator voor 'Slim bieden' zoeken

Een doelsimulator voor Slim bieden zoeken voor een advertentiegroep

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Advertentiegroepen.
  4. Klik op het simulatoricoon Bid Simulator icon in het gedeelte Strategie doel-CPA of Strategie doel-ROAS in het prestatierapport. Lees meer informatie over hoe u problemen met bodsimulatoren oplost.

Een doelsimulator voor Slim bieden zoeken voor een campagne

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op het simulatoricoon Bid Simulator icon. Dit icoon staat in de kolom Budget.

Een doelsimulator voor Slim bieden zoeken voor uw portfoliobiedstrategie

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Met een portfoliostrategie kunt u meerdere campagnes en advertentiegroepen aan één biedstrategie toevoegen. Als u een portfoliobiedstrategie voor doel-CPA gebruikt, vindt u de Simulator doel-CPA in de gedeelde bibliotheek.

1. Klik in uw Google Ads-account op de moersleutel Tools Icon.
  2. Klik in het sectiemenu op het dropdownmenu Budgetten en biedingen.
  3. Klik op Biedstrategieën.
  4. Selecteer een doel-CPA- of doel-ROAS-strategie om het bijbehorende prestatierapport door te nemen.
  5. Klik op het simulatoricoon Bid Simulator icon in het gedeelte Strategie doel-CPA of Strategie doel-ROAS in het prestatierapport. Lees meer informatie over hoe u problemen met bodsimulatoren oplost.