Om informationstexter för hotellkampanjer

Hotellinformation gör att du kan ta med ytterligare information (upp till två rader med anpassningsbar text) i annonserna. Du kan skapa informationstexter på konto-, kampanj- och annonsgruppsnivå. Informationstexter för annonsgrupper åsidosätter dock informationstexter för kampanjer medan informationstexter för kampanjer åsidosätter informationstexter för konton.

Så här ser det ut när du har lagt till ytterligare information:

Uppdatering:

• Vi har migrerat informationstexter till ett mer flexibelt system. Uppdateringen gör det enklare att hantera annonser eftersom vi utökar gränserna för informationsenheter, inför möjligheten att pausa live-informationstexter och möjligheten att spåra resultat på tilläggsnivå med ValueTrack. Använd parametern {extensionid} för att aktivera spårning via ValueTrack. Läs om hur du ställer in spårning med ValueTrack-parametrar.
  • Migreringen påverkar inte hanteringen av informationstexter, resultat eller annonsvisning.
  • Om du vill granska tidigare resultatrapporter kan du ta hjälp av den nya fördefinierade rapporten Hotellbeskrivningstillägg (uppgraderat) i ditt Google Ads-konto:
    1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
    2. Klicka på rullgardinsmenyn Insikter och rapporter i avsnittsmenyn.
    3. Klicka på Rapportredigerare.
    4. Klicka på Fördefinierade rapporter (dimensioner) och välj Tillägg (uppgraderade).
    5. Välj alternativet Hotellbeskrivningstillägg (uppgraderat) för att se rapporten om hotellinformation.
Tänk på följande: alternativ och parametrar
  • Två, en eller ingen informationstext kan visas, beroende på det tillgängliga utrymmet.
    • Om du vill visa två informationstexter måste du skapa två separata informationstexter på samma språk.
    • Tänk på att informationstexter inte garanterat visas med annonsen.
  • Du kan växla mellan informationstexter genom att ange fler än två informationstexter på samma språk. Systemet väljer slumpmässigt vilken informationstext som visas, och du kan se resultatet för de olika informationstexterna.
  • Eftersom informationstexter är språkspecifika bör du lägga till informationstexter för alla språk som du vill rikta in dig på.

Det kostar inget att lägga till informationstexter i kampanjen. Klick på annonsen debiteras som vanligt, och du debiteras för ett klick när någon klickar på ett valfritt element i annonsen. Att du lägger till en informationstext garanterar inte att den alltid visas med annonsen. I denna artikel beskriver vi hur du lägger till, redigerar och kopplar informationstexter till dina annonser. Du får även veta vilka policyer du måste följa för att dina annonser ska visas i sökningar.

Fördelar

• Marknadsför önskade aspekter av verksamheten med några ord eller en enkel fras.
  • Lägg till informationstexter på konto-, kampanj- eller annonsgruppsnivå för att tillåta allmän eller detaljerad information i annonsen.
  • Öka klickfrekvensen.

Anvisningar

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Lägga till, redigera och koppla informationstexter för hotellkampanjer

I avsnitten nedan finns detaljerade anvisningar om hur du lägger till, redigerar och kopplar informationstexter till dina annonser.

Lägg till

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Tillgångar i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Tillgångar.
  4. Använd arbetsytefiltret högst upp för att välja Hotellkampanjer.
  5. Klicka på plusknappen och välj Hotellbeskrivning.

Redigera

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Tillgångar i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Tillgångar.
  4. Välj Koppling i rullgardinsmenyn Tabellvy.
  5. Klicka på pennikonen Redigera bredvid informationstexten om du vill ändra texten och språket.

Partner

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Tillgångar i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Tillgångar.
  4. Använd arbetsytefiltret högst upp för att välja Hotellkampanjer.
  5. Välj Koppling i rullgardinsmenyn Tabellvy.
  6. Klicka på kryssrutan bredvid informationstexten du vill redigera.
  7. Klicka på knappen Lägg till i bland menyalternativen och välj den enhet som ska kopplas till informationstexten.

Tips: Rekommenderade metoder

• Lägg till fler än en informationstext så kan du visa maximalt två informationstexter samtidigt.
  • Var specifik och ge detaljerad information för att hjälpa kunderna att avgöra om du har exakt vad de letar efter.
  • Använd tillgångstäckning för alla dina annonser genom att lägga till tillgångar på kontonivå som gäller hela företaget.
    • Exempel: ”Telefonsupport dygnet runt”
  • Använd kortare informationstexter på kampanj- och annonsgruppsnivå om du lyfter fram egenskaper som bara gäller specifika delar av ditt företag.
    • Exempel: ”Kostnadsfritt Wi-Fi och gratis conciergetjänster”

Policyer

Nedan finns policyer och riktlinjer som du behöver följa när du lägger till informationstexter i dina hotellannonser:

• Upp till 100 informationstexter får kopplas till en enhet (t.ex. en annonsgrupp eller kampanj).
  • Informationstexten är begränsad till 25 tecken för de flesta språk och 12 tecken för dubbelbyte-språk (som japanska, kinesiska och koreanska).
  • Använd inte skiljetecken eller symboler för att rikta uppmärksamheten mot informationstexten.
  • Upprepning av ord eller fraser tillåts inte.

Informationstexter får inte

• innehålla texten ”Boka nu” eller ”Officiell webbplats”, eftersom den står i konflikt med text och etiketter som Google använder i annonserna
  • innehålla några direkta uppmaningar
  • innehålla falska påståenden eller superlativ som inte är bevisade och syns tydligt på hotellannonsens målsida, t.ex. ”bästa erbjudanden” eller erbjudanden (t.ex. värdekuponger, rabatter för tidig bokning, besparingar osv.)

Obs! Informationstexter måste gälla huvuddelen av de tillgängliga bokningarna som informationstexten gäller. En informationstext där det står ”upp till 60 % rabatt” får t.ex. inte användas om bara en liten del av bokningarna för den informationstexten ger 60 % rabatt för motsvarande annonser.

Informationstexter visas med annonsen när

• de förutses förbättra resultatet.
  • annonsens position och rankning är tillräckligt hög för att informationstexten ska visas.
  • annonsens position på resultatsidan är kvalificerad för informationstexter.

Informationstexter kanske inte visas med annonsen om.

• andra tillgångar kan leda till att din specifika informationstext inte visas. Generellt visar Google tillgångarna som ger bäst resultat först, tills antalet tillåtna tillgångar och tillgångskombinationer visas.
  • annonsens position eller rankning är för låg.
  • flera priser visas (t.ex. olika priser för olika antal gäster).