Om sidan Målsidor

Innehåll

Varför är målsidor viktiga?

Målsidan är den sida på din webbplats där kunder hamnar efter att ha klickat på en av dina annonser. Ett av de bästa och enklaste sätten att få bättre resultat från dina mobilannonser är att förbättra inläsningstiden på dina målsidor. Effektiva målsidor är nyckeln till att få konverteringar från din Google Ads-trafik.

Inom detaljhandel har vi till exempel sett att en sekunds fördröjning på mobila enheter kan leda till att antalet mobilkonverteringar minskar med upp till 20 procent.

Snabbstart

Om du vill veta mer om sidan Målsidor kan du läsa om hur du utvärderar resultatet av dina målsidor.

Vad innehåller sidan Målsidor på Google?

Sidan Målsidor innehåller detaljerade uppgifter om resultatet av de sidor som du leder trafik till från dina annonser. Rapporten innehåller resultatmätvärden som klick, kostnad, konverteringsfrekvens och annat. Den visar även resultatdata från alla dina målsidesadresser, inräknat både slutlig webbadress och slutlig mobilwebbadress.

Du hittar även utökningar av dessa målsidesadresser i rapporten. En utökning är den webbadress som användarna når efter att sammanhangsberoende ersättningar, till exempel sökord, har gjorts eller efter att anpassade parametrar har lagts till i målsidesadressen. Läs mer om webbadressparametrar

Data om dina utökade målsidor finns från den 9 november 2017.

Förbättra mobilmålsidor

Det finns tre mätvärden som du kan ta till hjälp för att se vilka av dina målsidor som skulle kunna ge en bättre upplevelse på mobila enheter:

Mobilhastighetspoäng

Det här mätvärdet är för närvarande tillgängligt för Sök och anges från 1 till 10, där 10 är snabbast.
Poängen baseras på faktisk data om användarupplevelsen och tar hänsyn till flera faktorer, som förhållandet mellan inläsningstid och potentiell konverteringsfrekvens. Denna data finns från den 15 maj 2018.

Tänk på att det måste finnas en viss minsta mängd data för att hastighetspoängen ska kunna beräknas. Därför kanske sidor som får få besök inte poängsätts alls. Om du inte ser hastighetspoäng för en viss webbadress kan du prova att förlänga rapportens datumintervall.

Om du märker att dina sidor har låg mobilhastighetspoäng i allmänhet kan du kontakta din webbutvecklare och diskutera hur mobilinläsningstiden skulle kunna förbättras. Överväg också att använda AMP-sidor tillsammans med dina Google Ads-kampanjer.

Mobilanpassad klickfrekvens

Det här mätvärdet visar procentandelen mobilklick som leder till en sida som är mobilanpassad enligt Googles mobilanpassningstest. Mätvärdet finns för närvarande för Sök och kan ge dig en bättre bild av hur dina målsidor visas på mobila enheter.

Du kan se vilka specifika sidor som inte är optimerade för mobila enheter. Du kan också köra mobilanpassningstestet på var och en av dessa sidor genom att klicka på procentsatsen i kolumnen.

Giltig AMP-klickfrekvens

Det här mätvärdet visar andelen annonsklick till AMP-målsidor som når en giltig AMP-sida, vilket fastställs av AMP Validator. Målsidorna kanske inte läses in som AMP-sidor om de är felaktigt kodade. I kolumnen Giltig AMP-klickfrekvens hittar du därför snabbt de sidor du behöver åtgärda.

För närvarande mäter detta mätvärde endast klick från sökannonser.