Få snabbare kontakt med kunderna med hjälp av formulärtillägg för potentiella kunder (beta)

30 oktober 2019

Innan kunder handlar något brukar de vilja kontakta ditt företag för att få mer information, men det kan vara svårt att fylla i formulär på mobila enheter. Formulärtillägg för potentiella kunder på Sök gör det enklare att fylla i formulär, och det genererar bra potentiella kunder till företaget.

Formulärtillägg för potentiella kunder fångar intresset när potentiella kunder söker efter ditt företag, dina produkter eller dina tjänster på Google. Med en snabb, mobiloptimerad upplevelse blir det enkelt att lämna in formulär, och man slipper det extra steget med att bege sig till formuläret för potentiella kunder på din mobila webbplats.

Så fungerar det

Användare som är inloggade på sitt Google-konto kan trycka på uppmaningar som ”Få ett prisförslag” eller ”Ansök nu” direkt från formulärtillägget för potentiella kunder. Användaren kommer till ett formulär som Google lagrar och som redan är ifyllt med personens kontaktuppgifter. Hen kan alltså skicka formuläret bara genom att trycka på en knapp. Från sökningen till dess att formuläret har skickats tar det bara några sekunder för kunden att få kontakt med ditt företag.

Totalplay, ett ledande telekombolag i Mexiko, hade svårt att få kontakt med bra potentiella kunder från sina olika digitala reklamkampanjer. När de började använda formulärtillägg för potentiella kunder nådde Totalplay användare som aktivt sökte efter tjänster för internet, tv och telefoner på Google Sök. Det ledde till att de fick 20 % fler potentiella kunder än med andra metoder för att generera potentiella kunder.

Betaversionen av formulärtillägg för potentiella kunder lanseras för annonsörer under veckorna som kommer. Besök hjälpcentret om du vill veta mer om kvalificering och konfiguration.

Upplagt av Katerina Daveynis, produktchef för Google Ads